Здравейте, много се радвам, че има място, където мога да споделя моите тревоги...
Преди една година ми направиха кюртаж /6-7г.с./, поради причина "Гроздовидна бременност"...
Рев, сълзи, отчаяние и в крайна сметка се оказа, че диагнозата НЕ е такава, защото в хистологията ми пише: "хориални въси", които ги няма при този вид вид "бременност".
Така и не разбрах какъв ми беше проблемът.
След 5-6 месеца пазене, решихме отново да пробваме, но не става и не става. От миналия месец започнахме изследвания в клиника Щерев. Д-р Александров ми направи хидротубация, която показа, че тръбите ми са проходими. Общо състояние на матка и яйчници - добро и ми назначи да си изследвам хормоните на щитовидната жлеза + Пролактин, Естадиол и СУЕ... Преди това си направихме изследвания за хламидия, която и при двамата ни е с отрицателен резултат. Съпругът ми си направи Спермограма в клиниката като първият път беше с едва 10% подвижни сперматозоиди и диагноза Астенозооспермия. След като го тъпчех 2 месеца с витамини А+Е, Цинк и Селен, както и Спимен, следващата спермограма, показа наличието на 45% подвижни сперматозоиди. Аз от своя страна като получих резултатите на хормоните, които пуснах, се оказа, че ТСХ, което е иначе в граница, но е "високо за забременяване" /хипотиреодизъм/, започнах приемът на L-Tyroxinе -0.25mlg на ден, като след около 2 седмици трябва да си пусна хормоните и да се проследи дали е ТСХ е спаднало... /Прегледът ми беше при д-р Енчев/. Секс преди, по и след овулацията имаше, като дори взехме Preseed, за да "помогнем на плувците" /даже си вдигах краката по 15-20 минути
И така с надежда, че е станало този път...
Трябваше да ми дойде на 29-ти юни /цикълът никога досега не ми е закъснявал или подранявал точно 29 дни е/. Е, и до днес не е дошъл, но си направих 3 теста Sure Check - отрицателни
Вчера си взех Certain /пише, че е 100% чувствителен/ и ми се появи много, ама много бледа втора черта... Не знам да се радвам или не, защото наистина едва се забелзва. А коремът леко ме наболява като ПМС. Друг е въпросът, че АГ-то ми каза, че може да не ми е дошъл цикълът от киста или от хормонални смущения
Утре ще ходя да си пусна кръвен тест, въпреки, че АГ- то каза да го пусна в понеделник... И чак след 10-ина дни да отида на преглед на ехограф.
Какво да правя? Да чакам ли до понеделник? Да правя ли още тестове? Дали е станало този път?
Какво е вашето мнение?
P.S. Извинете ме за дългата история