Здравейте!
Нова съм тук. На 29 г. съм. Изчетох доста неща, но така и не съм наясно. Имах диагноза СПКЯ. При хормоналните изследвания се оказах с висок естрадиол. Кръвната ми захар беше 4.6, TSH - 3.8 а после -1,8. СПКЯ го "лекувах" 4 години с противозачатъчни, оргаметрил, дуфастон. Спрях това лечение и започнах с хомеопатия, билки и здравословен начин на живот. Отслабнах с 6 кг. Цикълът ми варира като дни - от 29 до 52 и повече...Днес отидох на гинеколог защото от 10 дни имам кафяво течение, което съвпадна с датата на идване на МЦ - 01.05.2013 г (31-ви ден). Днес ми е 10 ден от месечния цикъл. Лекарката каза, че не вижда тежка поликистоза, но имам 30 мм задържан фоликул на левия яйчник. Наричало се Луф синдром. Каза още, че може да се спука, но не се знае. Имам болки в ляво...Този фоликул може ли да бъде киста? Не зная какво да правя. Матката ми била обърната леко в ляво. Не ми изписа нищо, каза само да направя нови хормонални изследвания по време на следващата менструация. По мое решение ще правя изследвания и за инсулинова резистентност и такива за щитовидната жлеза. Нямам аборти, не съм имала опити за забременяване. Моля се поне някой ден да родя. Моля, споделете Вашия опит с подобни или същите проблеми. Благодаря Ви!