Момичета,
направих си изследвания на 3- ден от цикъла – 4 хормона:
TSH - 1,38 mU/l - при рефернтни стойности 0.465 - 4.68
FSH -6,49 mlU/ml - при рефернтни стойности - Ж (фол.1,98-11,6 ; лут.1,38-9,58; постмено 21,5-13
Prolactin - 409,6 mlU/l - при рефернтни стойности М(78-380), Ж(64-395)
Estradiol - 109,2 pmol/l - при рефернтни стойности Ж(фол.97,5-592 ;овул.685-1404; лут.120-738 ;постме
Вчера ги занесох на лекаря си и той каза, че не се притеснява за повишения Prolactin (увеличението е минимално), а за това че Estradiol е на долна граница.
Гинекологът ми предписа Бромокриптин – по ½ преди да лягане (защото съм с много ниско кръвно). Четох за страничните ефекти на това лекарство, четох и за витамин Е който е добре да се приема за Estradiol –а. Двете съвместими ли са? И изобщо има ли някаква зависимост че когато Prolactin-а се намали, Estradiol –а ще се увеличи? Останах с впечатление че Бромокриптина действа само на завишения Prolactin. А какво да правя с втория хормон ?
Кой е по важния в случая? Не уточнихме и до кога да го пия този Бромокриптин….
Имах овулация предния месец – доказана с УЗИ. Лекарят ми много се изненадва, че не съм имала секрет от гърдите – всеки път ме пита за това.
Четох във форума, че е нормално да има нисък Estradiol в началото на цикъла (при мен 3-ти ден), трябва ли да го изследвам отново преди овулацията (този месец пак ще ходя на УЗИ за да проследим фоликула), за да даде информация за годността на яйцеклетката?
Какво е вашето мнение по въпроса? Моля ви за коментар.