0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

къде да си направя лапароскопия
« -: Юни 07, 2006, 20:42:00 pm »
Здравейте,
Нова съм в сайта, на почти 35 г. Моля момичетата, които вече са минали през това, да ми дадат съвет. От около година и 5 месеца се опитвам да забремения. Никога преди това не съм правила опити. Бях при д-р Ризова от Торакс, до момента съм направила: изследвания за хламидии и микробиология - ок, спермограмата на партньора ми е отлична, хормони - доколкото разбрах сравнително ок, но малко нисък Прогестерон - 0,5, за което ми предписа Дуфастон по 2 на ден от 16 до 25 ден, цветна снимка при проф. Налбански от Майчин дом, който отряза, че няма смисъл от това, трябвало директно да се прави лапароскопия. Както и да е, след цветната снимка /което беше доста болезнено преживяване/ се установи, че тръбите са проходими, но нагънати  :?: , най-вероятно поради сраствания от операция от преди 10 г. на киста на яйчника с кръвоизлив по спешност. :( Д-р Ризова подкрепи професора за лапароскопията и ми препоръча професора за нея, но аз не съм очарована от Майчин дом и отношението там, дори Налбански да е много добър специалист, мизерията поне в поликлиничната част е ужасяваща, а той беше доста рязък. Моля, посъветвайте ме къде да си направя лапароскопията - виждам добри отзиви за Шейново, както и какво се случва след това - колко време трябва да остана в болница, кога мога да се върна пак на работа - не мога да отсъствам прекалено дълго, колко време ще се възстановявам след това. Кога се прави лапароскопия - д-р Ризова ми каза 10 ден, а акушерката Пеловска в Майчин дом - след 13 ден от менструация. Благодаря предварително за помощта :!: P.S. Смятата ли, че трябва да направя нещо преди тази процедура - някакво друго изследване?
« Отговор #1 -: Юни 07, 2006, 21:56:16 pm »
Олив, може би вече си се ориентирала по материали от форума, но все пак ще ти обърна внимение на факта, че повечето от нас тук са поверили проблемите си на клиники по репродуктивно здраве, така е най-сигурно! Най-простото нещо, което можеш да направиш като начало, е да повторите спермограмата на мъжа ти именно в такава клиника, тай като допускам че предишната ви не е правена на такова място. Аз лично нямам правена лапароскопия, но тук във форума има толкова много постинги, пусни "лапароскопия" за търсене и ще изкочат много имена на добри специалисти. Но все пак - помисли за консултация със специалист по репродуктивно здраве. Успех!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #2 -: Юни 07, 2006, 22:12:45 pm »
Маслинке,

ако спермограмата ви не е в клиника по стерилтет, повторете я задължително в такава клиника. За лапароскопията - в същия подфорум има тема "За всички, на които им предстои лапаро" - там има множество споделени истории, препоръчани клиники и специалисти, престой в болницата за процедурата, колко болнични са действително необходими, въобще, ще си отговориш на всички въпроси, сигурна съм.
Пожелавам ти успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #3 -: Юни 08, 2006, 00:04:08 am »
Имам няколко направени лапароскопии, първата от които беше в Майчин дом. Там наистина мизерията е голяма, а и както са ти писали момичетата преди мен, насочи се към някоя спецализирана клиника. Има доста материал в сайта - пусни търсачката.
По принцип се води безкръвна операция - престоя в болница е кратък - 1 или 2 дни след операцията. Болничният, който ти дават е 30 дни, дали ще го използваш целия - ти ще си прецениш.
Ако имаш други въпроси - на разположение съм.
Успех!   :grouphug2:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #4 -: Юни 08, 2006, 11:04:11 am »
Ами какво да ти кажа-много зависи от финансите,които имаш и моеш да дадеш.Аз лично не мога да дам 1000лв. за лапароскопия в цпециализирана клиника по стерилитет и за това ми я прави д-р Филипов в МД напълно безплатно и съм много доволна(от операцията).Да може да е мизерно,но пък за 2-3 дни в болницата,не мисля че е кой знае какво да се издържи,пък и ако това после помогне за създаваето на бебчо-и 20 дни ще седя на мизерното.
<br />
ре: къде да си направя лапароскопия
« Отговор #5 -: Юни 08, 2006, 17:43:04 pm »
Благодаря за отговорите, ще потърся повече инфо в сайта :) Все пак защо е нужно да се прави втора спермограма - първата я направихме пак в Майчин дом - по назначение от Ризова, и резултатите са: отлични. Има ли вероятност там да сгрешат :?:
« Отговор #6 -: Юни 08, 2006, 17:46:16 pm »
Олив, но защо щом се доверяваш на доктора все пак имаш съмнения. Явно все пак има повод да се колебаеш. Прочети материалите за спермограми, пълно е със случаи в които спермограмите в МД са перфектни и после в репродуктивна клиника се установява наличие на мъжки фактор   :(

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #7 -: Юни 08, 2006, 17:58:38 pm »
Олив, не е задължително да има проблем, както е възможно и обикновен гинеколог да реши проблемите ти, но всички ние тук сме разбрали едно, че така се губи много време. Лапароскопията ти ще мине и ще замине, а последващите действия - дай боже всичко да стане от само себеси - но все пак? Аз съм сравнително от скоро тук, но вече си давам сметка, колко грешки допусна предишната ми лекарка, т.е. колко грешки щях да я оставя да допусне поради липса на информация. Заслугата за това е изцяло на този форум!

*
« Отговор #8 -: Юни 08, 2006, 18:08:58 pm »
Подкрепям съвета на момичетата относно спермограмата.
Направете я в специализирана клиника!!!
« Отговор #9 -: Юни 15, 2006, 21:58:44 pm »
Цитат на: z22
Да може да е мизерно,но пък за 2-3 дни в болницата,не мисля че е кой знае какво да се издържи...

Подкрепям!
Мизерно, но специалистите там са много добри, а и това си е интервенция- трябва анестезиолози, и пр. Препоръчвам ти и д-р Тюфекчиева.
Успех!
*
« Отговор #10 -: Юни 16, 2006, 09:12:42 am »
Олив, ходила съм при д-р Ризова и съм с много добри впечатления - много внимателна, изслушва, мисля и добър специалист.
Но, щом си на 35 год. и искаш да забременееш, обърни се към специализирана клиника по стерилитет! Колкото и да е добра д-р Ризова, тя не се занимава с проблемно забременяване. Ти нямаш време за губене, направи лапароскопията и после отиди в клиника по стерилитет!

П.С. Спермограмите в МД не са достоверни
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #11 -: Юни 16, 2006, 10:55:59 am »
Спермограмата в Майчин дом направо я игнорирайте - там пишат на почти всички еднакви показатели. При нас като я повторихме в център за репродуктивна медицина, нещата въобще не се оказаха розови, както ги бяха издокарали в Майчин дом.

Аз лично съм правила лапароскопия (и още няколко операции) все на 9-ти етаж в Майчин дом и съм изключително доволна от професионализма на лекарите. Не мисля, че за операции е добра идея да се отиде в център, където правят по 1-2 операции на месец.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #12 -: Юни 17, 2006, 23:51:17 pm »
аз също съм за Майчин дом, въпреки мизерията. лежала съм там 3 пъти, последното от които за раждане. ами мизерно си е наистина, но пък апаратура и професионализъм има.пък в края на краищата в името на бебето се изтърпяват 2 дена мизерия. важен е крайния резултат.съгласна съм с Фреши, че не може да се сравни потока от жени в една частна клиника и място като Майчин дом, където идват от цялата страна и поемат какви ли не случаи изпратени от провинцията.1 месец лежах в патологията и се нагледах на какви ли не лекарски грешки от други градове попаднали там.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #13 -: Юни 21, 2006, 16:19:00 pm »
Olive, подкрепям напълно разочарованието си от спермограмата в "Майчин дом" от личен опит...направете такава в някоя клиника за репродуктивно здраве...
Относно лапарото - не се оставяй занемареното състояние на болниата да те подведе, името на доктора е Тюфекчиева.Както колегите й казват за нея , "работи с часовникарска точност " и е мноооогоооо добра ,особено в лапарото...

другото име е д-р Славчев, на него се възлагат изключително завъртяни случаи.При него пък можеш първо да отидеш в кабинета му да те прегледа.Имам предвид частния / не бях виждала подобна техника / .Той е на световно ниво...
тел 8596071
лапароскопия - къде? цикълът ми закъснява....
« Отговор #14 -: Юни 24, 2006, 14:49:32 pm »
Здравейте,
имам още един въпрос: след цветната снимка, която направих в МД, цикълът ми закъснява :?: Днес ми е 34 ден, а обикновено ми идва 28-30 най късно. Възможно ли е да има бременност? мисля да изчакам няколко дни и да направя тест, защото поради пътуване в чужбина /самолети и др. климат/ може просто да ми закъснява :( Въпреки мненията Ви, че в МД има много добри специалист, мисля да отида и в шейново, за да проверя за лапароскопията, когато ми дойде. Някой може ли да ми препоръча конкретен лекар там, при който е бил и от когото е доволен?
Поздрави и благодаря за съветите :D