Здравейте!
Извинявам се ако темата не е за тук, но се надявам, че ще получа по-ясни отговори. Рових с часове във форуми за хепатит, но от там само ми настръхнаха косите и не получих яснота.
Пациентка съм на д-р Даскалов и започнах да правя изследванията преди бременност и някои неща ме изненадаха неприятно. Като този австралийски антиген .
HBsAg 0.50 ( <0.13 положителен)
Пуснали са ми и Сер. изсл. на anti HbcIgM, HbeAg 0.32 ( до 0,9 отрицателен)
Знам, че не съм единствената с този антиген и не искам така да звучи. Но прочетох страшнички неща за този хепатит В, а личната ми лекарка още повече ме притесни като ми каза, че съм само носител и ме изпрати по живо, по здраво, без да ми се назначат други изследвания или да ме прати при специалист. Притеснявам се и за съпруга си...за евентуална бременност, но най-вече от това, че съм евентуален носител и мога да заразявам хората и дори и аз да развия хепатит.
Така ли е?
Имам и ВНКХ, заради която пия преднизолон F, който допълнително намаля имунитета и картинката никак не ми харесва...
Има ли бъдещи майки с такъв резултат и какво ще ме посъветвате да направя, защото съм силно притеснена...
Предварително благодаря за отговорите.