Когато си определил овулация само по външни симптоми-Цс и болки, и тази ЦС продължи повечко време-т.е вече 5-6 ден след евентуалната овулация?На какво се дължи това?
Четох статията за ЦС, от нея е това:
"След овулацията количеството на естроген рязко се снижава и цервикалната слуз започва да се променя: тя става по-гъста и доста бързо се стига до сухост."
Аз вече 5 ден имам фертилна ЦС.Чудих се, защото вчера вечерта вече беше кремообразна,но днес пак е белтъкообразна.
Както и това:
"Последния ден на хлъзгавата и влажна слуз се нарича ден “пик”, което означава, че овулацията е близка или току що е минала. След деня пик слузта става все по-гъста и суха. Ако използвате метода за определяне на цервикалната слуз, то обикновено пиковия ден е един или два дни преди овулацията. След деня пик следващите 3 дни и нощи, които са сухи са вече много надеждни за забременяване. "
При симтоми около 15/16 ден от цикъла-ЦС и болки-тогава съм определила овулацията...болките може ли да са лъжливи и да са ме подвели и всъщност овулацията да предстои с тази поява пак на фертилна ЦС?За съжаление този месец не меря температура-нямам възможност.