0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Фемара/ letrozole
« -: Февруари 06, 2013, 14:44:45 pm »
Здравейте момичета,
искам много спешен съвет, ако можете да помогнете
Пия фемара всеки месец по 5 дни за стимулация,като този ще ми е третия месец подред, но не знам дали да го пия този месец, защото точно когато трябва да стрляме с "любовните стрели", т.е.12,14 и 16 ден от овулацията, моят мъж няма да е вкъщи.И всичко ще се обезсмисли.Затова въпроса ми е следния: може ли да се спре лекарството този месец,т.е.този месец въобще да не взимам и да взимам следващия?Ще се наруши ли цикличността на приема на лекарството?Иначе ми е предписан да го взимам само за 4 месеца. Не мога по никакъв начин да питам моята лекарка, така се стекоха обстоятелствата.Ако някой знае, ще съм много благодарна!
*
Re: Фемара/ letrozole
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2013, 15:01:39 pm »
Кой ти го е изписал?Правила ли си тест за проходимост на тръби?За спирането му обади се на лекар, предполагам, че е изписано от лекар.Не правите ли проследяване след като пиеш такива хапчета?

« Отговор #2 -: Февруари 06, 2013, 21:53:34 pm »
да, естествено, че ми е предписан от лекар.Не го пия за проходимост на тръби, нямам такъв проблем, а го пия за по-продуктивни яйцеклетки.Благодаря ти, все пак!
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2013, 22:03:00 pm »
a_tita, за да е правилно лечението нещата не опират само до това дадено лекарство да е предписано от лекар.
До колкото съм запозната, фемарата е лекарство за стимулация, т.е. произвеждане на повече яйцеклетки, не по-продуктивни. Преди да се предпише каквото и да е лекарство за стимулация на яйчниците задължително се прави тест за проходимост на маточните тръби, иначе може да има сериозни последствия.
Отделно когато се приема такова лекарство, пациентката е задължително да бъде под постоянно лекарско наблюдение - проследява се какъв е резултата от лекарството с ултразвук, правят се поне 3 прегледа. Тези лекарства не се пият ей така 4 месеца без да ти види лекаря очите.
Ако твоя лекар не ти е обяснил това и не го е направил, трябва спешно да го смениш, защото лечението му е опасно за здравето ти.

От поста ти оставам с впечатление, че просто трябва да пиеш тези хапчета 4 месеца, и толкова, каквото стане, стане - ако съм разбрала погрешно, моля за извинение.
« Последна редакция: Февруари 06, 2013, 22:05:19 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #4 -: Февруари 07, 2013, 00:30:53 am »
Radostinka, благодаря ти за отговора! Сега искам да обясня, че аз имам три нормални раждания.За съжаление, третото ми бебенце почина.Аз нямам проблеми с проходимост на тръби и прочие.Единственото нещо е, че вече повече от година аз не мога да забременея и моята докторка ми предписа това лекарство точно за това, което ти си обяснила.Може би аз не се изразих правилно в предния си пост.Искам да имам още едно дете, разбираш ли!Искам да усетя тази тръпка още веднъж затова е цялата тази процедура.Аз съм не съм в БГ и тук не се правят прегледи всеки път, когато пациента реши.Би било хубаво, но не зависи от мен.Това ми назначи докторката и това изпълнявам.Каза ми когато свършат 4-те месеца и аз нямам положителен резултат- да отида пак при нея и вече какво ще ме прави - не мога да знам все още.Това е общо взето.