0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Благотворителната кампания на „Тройка на разсъмване“ и радио „Витоша“ продължава да сбъдва мечти и да дарява надежда за бебе на десетки български семейства. Тази година кампанията „Повече българчета за България“ отново е в партньорство с фондация „Искам бебе“, а паралелно ще тече и дарителската инициатива „Човечността има лице”.
Основни акценти в благотворителния проект са:
- донорство на генетичен материал;
- участие на водещите клиники в страната с дарение на ин витро процедури;
- събиране на средства за Клиниката по нефрология и диализа към Университетската детска болница и изграждане на първият и единствен у нас кабинет за функционална диагностика.
За четвърта поредна година водещи репродуктивни центрове се включват с дарения на ин витро процедура и с включени медикаменти. Желаещите могат да се записват на имейлtroika@bssmedia.bg, всяка една двойка има право да участва за процедура в една от клиниките в кампанията.
МБАЛ за женско здраве "Надежда" - пет ин витро процедури с донорски материал, с включени лекарства;
АГ болница "Селена" , Пловдив - три ин витро процедури с донорски материал до бременност с включени лекарства;
Медицински център (МЦ) "Репромед", Плевен - една ин витро процедура с мъжки фактор (донорско) с включени лекарства и изследвания, и една инсеминация, отново донорска с мъжки фактор;
МЦ "Св. Иван Рилски" , Тутракан - една ин второ процедура с включени лекарства и изследвания;
"Виена ин витро център", София – една ин витро процедура с включени медикаменти и изследвания;
МЦ "София 2000" - четири инсеминации за една двойка (нужните за кандидатстване в държавен фонд ин витро, ФАР);
АГ център "Салманида", Пловдив - по 4 инсеминации на две двойки и 4 инсеминации донорски на една двойка;
МЦ "РепроБиоМед", София - по три донорски инсеминации на две жени, с включени медикаменти и изследвания;
МЦ "Св. Иван Рилски", Шумен - две вътрешноматочни инсеминации и една донорска;
Таня Стивасарева и нейният съпруг даряват сумата за една ин витро процедура в "Репромед", Плевен.
На 25 март дарените от клиниките ин витро процедури, както всяка година, ще бъдат раздадени чрез жребий в ефира на радио „Витоша“, в присъствието на нотариус, представител на фондация „Искам бебе“, партньори и представители на клиниките.
До този момент кампанията има изключителен успех по каузата за донорството. За последите 18 месеца близо 170 жени и мъже са дарили генетичен материал. Част от тях ще бъдат представени с лицата и професиите си в ефира на сутрешния блок „Тройка на разсъмване“.
Миналата година, отново в резултат на кампанията, беше открита първата в България биопсична нефрологична лаборатория за деца. Благодарение на неуморните усилия на доц. Буева беше реализирано и първото национално изследване на деца за скрити бъбречни заболявания, чрез което се намаляват рисковете от сериозни заболявания на по-късен етап.Прегледани са близо 5000 деца в цяла България, като на 1300 от тях е оказана своевременна и наложителна помощ. „Тройка на разсъмване“ продължава набирането на средства за създаване на кабинет за функционална диагностика, в който родителите безплатно ще изследват децата си. За целта е отворена сметка: Сибанк, BIC: BUIBBGSF, IBAN: BG12BUIB98881099163201; Основание за плащане: Повече българчета за България.