Привет. Да споделя краят на историята, както се казва. Нашето кърмене приключи успешно, без драми, напълно спокойно и за бебето и за мен. Както вече писах, започнах постепенно да го отбивам, когато беше на 10 месеца, защото ми предстоеше връщане на работа. Първо премахнах дневните кърмения, като преди следобедното приспиване предлагах ок. 60-90 мл. АМ. Сутрешното приспиване ставаше навън без каквито и да е проблеми. започнах да приспивам и вкъщи в количката и така постепенно свикна. даже спря да пие и тези 60 мл. АМ. Така, когато се върнах на работа бяха останали кърменията вечер и нощем. Постепенно заместих нощните кърмения с АМ. Ако се събуди след 12-1 вечерта вече давах АМ. в инцидентни случаи слагах на гърда, когато беше супер неспокоен. От месец насам имахме само вечерно кърмене преди лягане. Забелязах обаче, че вече не заспива на гърдата, а и вечеряше доста добре, т.е. не сучеше от глад, ами просто по навик, бих казала. После пак приспивах в количката. Така преди Великден реших, че вече е дошъл моментът да приключваме и спрях да му предлагам преди лягане. Детето го прие съвсем спокойно, не е плакал, не е показал, че страда по някакъв начин. Само когато го гушкам преди лягане, протяга ръка да усети гърдите ми. Много съм щастлива, че нещата се развиха така добре. Имах огромно желание да кърмя и го направих, мисля съвсем успешно 1 година и 2 месеца. Имах притеснения как ще се отбиваме, тъй като сучеше по 7-8 пъти преди да започнем отбиването, но всичко стана плавно и безболезнено, от което съм изключително доволна. Гордея се с малкото ми момченце, което премина успешно този момент.