0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

FSH i LH
« -: Юни 23, 2006, 04:36:05 am »
Zdraveite,

az ot skoro namerih tozi forum i mnogo se radvam,zashtoto mi dade kuraj.Postaviha mi diagnoza ranen stadii na polikistoza na bazata na malki kistichki na desnia iaichnik i povishen prolaktin,malko povishen holesterol i syotnoshenie Lh , FSH 1:3.
Zabeliazah,che kryvnite testove obache gi pravih 4-ri dni predi tsikyl.

Spored vas syotnoshenieto Lh, FSH togava moje li da se schita za priznak ili triabva da se napravi prez drygo vreme?

Merci predvarielno
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
FSH i LH
« Отговор #1 -: Юни 23, 2006, 09:19:14 am »
Скъпа Claire,

копорам ти текст от статия за ПКЯ публикувана в този сайт:
Един от начините за диагностициране на ПКЯ:

FSH, LH и сътношението LH/FSH – в кръвна проба, взета на 3-7 ден от началото на менструалното кървене. Обикновено има покачване на нивото на LH и повишено сътношение LH/FSH. Нормално то е около 1. При СПЯ достига стойности над 1,5. Трябва да се знае, че не винаги при СПЯ съотношението LH/FSH е променено. Въпреки това, стойност над 2 се приема за важен белег в полза на диагнозата.

Лично моето мнение е, че стойности измерени 4 дни преди цикъла 8O  не са меродавни в случая. Повтори си изследването следващия цикъл, но на 3ти ден.

И моля те пиши на кирилица 8) .
Намерихме нашето синче.
Re: FSH i LH
« Отговор #2 -: Юни 23, 2006, 12:00:55 pm »
Цитат на: claire
...Postaviha mi diagnoza ranen stadii na polikistoza na bazata na malki kistichki na desnia iaichnik i povishen prolaktin,malko povishen holesterol i syotnoshenie Lh , FSH 1:3.
Zabeliazah,che kryvnite testove obache gi pravih 4-ri dni predi tsikyl....

Тази диагноза сефте я чувам. А относно поставянето на каквато и да е диагноза на базата на едни изследвания само и един преглед на узи, нямам думи. Да не говорим пък, че хормоните не са изследвани в правилното време. Май отново някой си играе на доктор.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

FSH i LH
« Отговор #3 -: Юни 23, 2006, 20:13:40 pm »
Много ви благодаря.Успокоихте ме.
Aз повярваx ,зaштoтo имам и повишено окосмявaне.Kaтo мaлka имx и eчeмичkи, koитo спряxa kaтo ми дойдe, тa си мисля, чe  мoжe дa има oбштo със спя.
 Мoжe ли дa повторя  изследването доkaто взимaм противoзaчaтъчни или дa ги cпрa? Дадоxa  ми яcмин  зa 3 месецa, незнaм дaли e добрe , нo okoсмявaнетo нaмаля знaчитeлнo, a ги пия oт месец и пoлoвинa.
Благодаря ви oтнoвo .
Виe стe стрaxoтни.
*
FSH i LH
« Отговор #4 -: Юни 23, 2006, 21:23:47 pm »
май няма да са реални резултатите докато пиеш противозачатъчни
*

Anonymous

FSH i LH
« Отговор #5 -: Юни 23, 2006, 21:54:13 pm »
Благодаря ти koki
FSH i LH