0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Посъветвайте от къде да започна
« -: Юни 20, 2006, 10:36:08 am »
Здравейте, дами,
радвам се, че ви открих - толкова полезна информация на едно място не вярвах, че ще намеря.
Моля да ме посъветвате - като новобранец в бебеправенето не знам от къде да започна:)
Цикълът ми е страшно шантав - от 27 до 34 дни без да мога да хвана закономерност. Как да си установя овулацията - с тест или с мерене на температура? Кое е по-ефикасно?
Проблемът ми е, че с любимия често пътуваме (в различни посоки) и ми трябва да знам кога да си планирам дните за бебеправене.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Anonymous

« Отговор #2 -: Юни 20, 2006, 10:46:41 am »
Благодаря!
Извиянвам се за "гост"-а, но още не е дошла по мейла регистрацията.
*
« Отговор #3 -: Юни 20, 2006, 11:03:01 am »
Здравей,
нередовният цикъл обикновено е свързан с повишен пролактин, така че ти препоръчвам да си пуснеш едно изследване на хормони.От кой град си?
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #4 -: Юни 20, 2006, 11:07:34 am »
точно това си говорехме скоро с дидето. понякога цикъла ми е на 23-25 дни а понякога на 27-29. вероятното обяснение за тази разлика може да е в яйчниците, т.е. когато овулира единия се получава по-къс цикъл а когато е другия - малко по-дълъг.
това са само предположения естествено
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Anonymous

« Отговор #5 -: Юни 20, 2006, 11:13:41 am »
отговор за aivy: от София. последния път като ходих на профилактичен преглед (януари) доктор Ризова (клиника Торакс) нищо тревожно не каза.
Какви тестове трябва да се пуснат?
*
« Отговор #6 -: Юни 20, 2006, 11:20:09 am »
Ами, момичетата от Сф да кажат за клиниката, иначе е добре да се пуснат ЛХ, ФСХ, ТСХ, Пролактин и евентуално естрадиол. При мен например пролактина се оказа малко над нормата и пия 3-ти месец Бромокриптин, но още на 1 месец пролактина се беше нормализирал. Преди цикъла ми варираше от 29 до 38 дни, а сега е заковал на 30. Така, че може да не е нищо сериозно.Успех!
*
« Отговор #7 -: Юни 20, 2006, 11:23:01 am »
аз бих казала че първото, което трябва да направиш е да се ориентираш към специалист по стерилитет ако правите опити повече от 6 месеца и си на възраст над 35 г. Ако си на възраст до 30 г - при опити над 1 г.
Аз обаче не бих чакала толкова.
Не пишеш от кой град си- така момичетата могат да ти препоръчат специалист, от когото са доволни.
И вече оттам нататък той ще определи стъпките- най -грубо казано това са спермограма ( в клиника по стерилитет(!), в никакъв случай не в Майчин дом или примерно Цибалаб) хормонални изследвания ( репродуктивни+ хормони на щитовидната жлеза(!) изследване за проходимост на тръби ( цветна сника или лапароскопия), фоликулометрия за проследяване на овулацията и по-нататък редица други специализирани изследвания по преценка на д-ра и в зависимост от резулататите от основните ( примерно имунологични и други...)
вярвам, че в линка, дето ти го е пуснала рали ги пише всичките тези неща.
Но наистина смятам, че първото, което трябва да направиш е да намериш Доктора с главно Д.
Оттам нататък ще е по-лесно:)
The impossible is often the untried [/i]
*
« Отговор #8 -: Юни 20, 2006, 11:24:41 am »
Не пишеш от кой град си- така момичетата могат да ти препоръчат специалист, от когото са доволни.

Алфи, написала е, че е от София
*
« Отговор #9 -: Юни 20, 2006, 11:27:11 am »
сега видях, че си отговорила, че си от Сф.
значи имаш пълната гама от възможности. Доколкото знам Ризова не е специалист по стерилитет, така че е най-добре да потърсиш квалифицирана помощ в някоя от клиниките по стерилитет. Потърси мнения и се ориентирай. Успех!
The impossible is often the untried [/i]
*

Anonymous

« Отговор #10 -: Юни 20, 2006, 13:40:45 pm »
Момичета, мерси много за съветите, ама направо ме настръхнахте.
Не съм приемала досега че варирането на дните е такъв проблем.
Ние тепърва почваме от този месец с бебеправенето, така че ще видим колко месеца ще се проточи. На 30 години съм.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #11 -: Юни 20, 2006, 15:09:08 pm »
Еее, не се шашкай предварително. Правете си Кекс с мерак, по-малко чети за възможните проблеми и дано скоро видиш положителен резултат! Както ти е писала Алфи - чак след година неуспешни опити можеш да се тревожиш.  Успех!

« Отговор #12 -: Юни 20, 2006, 15:19:34 pm »
Цитат на: Anonymous
Ние тепърва почваме от този месец с бебеправенето, така че ще видим колко месеца ще се проточи. На 30 години съм.

Недей се шашка още. Сега започни само с тестове за овулация и много любов. Изчакай да минат поне 3-4 месеца, поне! За сега можеш да посетиш зъболекар да си прегледаш зъбите, да пуснеш една пълна кръвна картина, тя така или иначе се полага от джипито и един рутинен преглед при гинеколог, плюс микробиология и цитонамазка. Това е засега.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #13 -: Юни 20, 2006, 15:20:47 pm »
А и пий фолиева киселина  :D

*

RockaRollaWoman

Doktorkata s glavno "D" v Plovdiv?
« Отговор #14 -: Юни 20, 2006, 20:10:09 pm »
Zdraveite. Po povod "Doktora s glavno D", bihte li mi preporachali takav v Plovdiv, za predpochitane jena? S priatelia mi pravim opiti ot polovin godina, i veche zapochvam da se pritesniavam, che ima niakakav problem.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #15 -: Юни 20, 2006, 21:01:27 pm »
Цитат на: Anonymous

Госте за сега хич  не си тормози главица с разни проблеми по стерилитет и живей си живота............повече секс........спокойствие....
и дано скоро да се похвалиш!!!!!!Само как то ти каза Васи ако сериозно сте решили за бебе започни още от сега да пиеш фолиева киселина!Хубаво е да се пие предварително!Успех мила!!! :lol:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Doktorkata s glavno "D" v Plovdiv?
« Отговор #16 -: Юни 20, 2006, 21:02:31 pm »
Цитат на: RockaRollaWoman
Zdraveite. Po povod "Doktora s glavno D", bihte li mi preporachali takav v Plovdiv, za predpochitane jena? S priatelia mi pravim opiti ot polovin godina, i veche zapochvam da se pritesniavam, che ima niakakav problem.

В Пловдив най доброто е клиника ТОРАКС!!!!!!! :lol:
« Отговор #17 -: Юни 21, 2006, 11:35:10 am »
С риск да обидя някого, за което предварително съжалявам, но аз не се сещам за добра акушер-гинеколожка, какво остава за занимаваща се със стерилитет. Ако искаш виж в този бял списък