0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mad_witch

Поликистоза на яйчниците.
« -: Юни 23, 2006, 10:59:13 am »
Здравейте,
Много съм отчаяна и затова реших да се обърна за помощ в този форум. Може би някой щв може да сподели за своя опит.
Няма да се впускам в подробности, но след 6 месечна аменорея, реших да отида на гинеколог, който установи, че имам поликистоза и ми назначи Дуфастон и Клостилбегит, а също и хормонални изследвания, които направих. Резултатите са, че LH , Testosteron I DEHAS(мисля, че така се пише) за завишени. На ултразвуковия преглед реакцията беше "Трябва да направим операция". Аз не се страхувам от операцията, но той ми беше казал, че след операция трябва до 8-9 месец след нея да забременея, защото има опсаност от сраствания и след време когато искам да забременея ще се налага това да става ин витро. Все пак решихме и този месец да опитам отново с Дуфастон и Клостилбегит, този път по високи дози , за да видим дали ще има някакъв пробив.
Аз се интересувам и от алтернативни методи, затова моля, ако някой знае нещо за билки и какво би подобрило състоянитео да го сподели с мен. Благодаря предварително.
« Отговор #1 -: Юни 23, 2006, 11:53:28 am »
Първо, след като ще приемаш Клостилбегит хубаво е да ти се провери проходимост на тръбите, както и задължително да имате спермограма направена.
Второ, от едни изследвания, колкото и зле да са те, не може да се направи заключение, та камоли да се пристъпи направо към операция, каквато и да било тя.
Трето, дори да се направи операция, срастванията след това са възможни, но в много малък процент, за да говори, че направо ще си за ин витро.

Моето мнение е да си намериш добър специалист по стерилитет!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Anonymous

« Отговор #2 -: Юни 23, 2006, 12:32:31 pm »
Виж д-р Манчев е много добър лекар от Тина Киркова. Той ме видя на ултразвука и каза че и двата яйчника са в кисти. Освен това за ин витро спомена, само в лучай че се поучат след време сраствания след лапароскопия.
*
« Отговор #3 -: Юни 23, 2006, 12:39:04 pm »
Доколкото знам при поликистоза е добре да се направи лапароскопия. Можеш да се консултираш и с още един лекар ако така ще си по-спокойна.

П.С. За д-р Манчев и аз съм с добри впечатления - поне на мен си ми каза съвсем директно как стоят нещата, оказа се, че е прав.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

mad_witch

« Отговор #4 -: Юни 23, 2006, 13:12:30 pm »
Много мнения изчетох в тези форуми за ПКЯ и съвсем се обърках. Искам да си направя тест за инсулинова резистентност. Това стандартен кръвнозахарен профил ли е или е някакъв по-особен тест. Обадих се в Кандиларов и там амй не бяха чували за такъв тест
*

Anonymous

« Отговор #5 -: Юни 23, 2006, 13:16:32 pm »
Grace, наистина д-р Манчев директно казва какво е положението. Сега иска да направя тест за инсулинова резистентност, само дето забравих да го питамдали това е стандартният кръвно-захарен профил или това е някакъв друг вид тест. Обадих се в Кандиларов да попитам, но май не бяха чували за такова нещо.
*
« Отговор #6 -: Юни 23, 2006, 15:41:19 pm »
Поликистозата може да се получи от различни неща. Дори и да ти направи операция, кой ти гарантира, че след нея яйчниците няма да се върнат в сегашното си състояние? Важно е да се установи причината за поликистозата и преди да се направи операция да се пробват алтернативни методи - т.е. лекарства. Има хубава статия за синдрома на поликистозните яйчници в сайта, прочети я. Тест за инсулинова резистентност включва успоредно изследване на кр. захар и нивото на инсулина. Доколкото знам се нарича "тест за обременяване с глюкоза", но изрично трябва да се каже в лабораторията, че трябва да се проследи и инсулина. Вчера моя приятелка направи такова изследване в Кандиларов.

« Отговор #7 -: Юни 23, 2006, 15:58:59 pm »
Здравей!
На мен нещо не ми стана ясно, теб някога следили ли са те на УЗИ, за да разбереш правиш ли доминантен фоликул, пука ли се и т.н. Имаш ли снимка за проходимост на тръбите, защото ако нямаш ми се струва безумие да ти се изписва Клостилбегит. И все пак консултирай се и с друг лекар, пък после прецени какво ще правиш.
Успех!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #8 -: Юни 23, 2006, 17:14:24 pm »
предполагам, че ти е предложил операцията , за да може , казано на прост език, да ти направят дупчици на яйчниците.По този начин се подобравя отделянето на фолик.ОБАЧЕ, според мен преди това трябва да се отхвърлят всички други причини за поликистозата / имам предвид хормонален дисбаланс/

УСПЕХ
« Отговор #9 -: Юни 23, 2006, 17:19:10 pm »
Абе, какво означава е много директен?
Ако имаш овулация защо да ти се прави операция?! Дори да имаш поликистоза, а тя се доказва при проследяване на цикъла на ултразвук няколко месеца плюс поне две изследвания на хормоните. Това за да се постави диагноза ПКЯ. А къде те хвърля той за сраствания чак? Или просто още от първия преглед си отваря устата за много пари. Какво да си играе с теб на изследвания като може да ти направи едно лапаро, после едно инвитро и да ти съдере кожата от гърба. /нещо набирам  :evil: /

Цитат на: mad_witch
Много мнения изчетох в тези форуми за ПКЯ и съвсем се обърках. Искам да си направя тест за инсулинова резистентност. Това стандартен кръвнозахарен профил ли е или е някакъв по-особен тест. Обадих се в Кандиларов и там амй не бяха чували за такъв тест

Не е възможно просто да не знаят  8O  , че Инсулиновата резистентност е Обременяване с глюкоза.
Изследва се захар и инсулин.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Anonymous

« Отговор #10 -: Юни 23, 2006, 19:08:15 pm »
Вижте сега, правих си хормонални изследвания
LH 14, 71 норма 2,4-12,6
FSh 4,59
Prolactin 512
Testosteron 1,09 norma 0,06-0,82
DHEA-S 356 norma 98-315.

Изписа ми Клостилбегит , за да стимулира яйчниците, тъй като нямам никаква овулация. Тръбите са ми наред както и ендометриума. Не ми предлага ин витро венага, а каза, че след операция трябва да забременея. Каза че ако отложа това във времето след това може да се наложи ин витро.
*
« Отговор #11 -: Юни 23, 2006, 21:29:17 pm »
Цитат на: wassilena
Абе, какво означава е много директен?

Ами означава, че:
- има конкретно становище по въпроса;
- не ми губи времето;
- предлага конкретен план на действие
Ето това ценя особено много в един лекар  :D .
Иначе по въпроса за поликистозата разбира се не знам дали е прав, там не съм компетентна. Моят случай е съвсем друг.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin