0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Втора бременност с кухо яйце????
« -: Октомври 14, 2012, 15:46:56 pm »
Имам нужда от малко помощ,затова ето и моята история:
На 27.07.12г след 14 дни закъснение и 3 положителни теста /защото съм си леко недоверчива/ започна леко зацапване.Отидох в АГ Варна,където доктора каза,че това което вижда /с вагинален видеозон/не отговаря на 6та седмица и най-вероятно ще падне или ще ми дойде месечния цикъл.Не знам защо той самия смени мнението си два-три пъти до като любезно ми се усмихваше,първо каза че има плоден сак,после,че просто ми била закъсняла менструацията... както и да е.След два дни направих обилно кървене с невероятни болки и всичко приключи.
Днес 14.10.12г ми е 14тия ден от закъснението,след 2 положителни теста,миналата седмица доктора видя плоден сак,но понеже имах пак зацапване ми предписа Дуфастон и Но шпа.След като зацапването не спря,а даже се усили,съответно засилихме и дуфастона,вчера пак ходих при доктора и каза,че има плоден сак,но не вижда друго.Каза ми да спра Дуфастона и да оставя природата да реши какво да прави.Днес кървенето се усилва,болките ниско в корема също,та ми стана ясно природата какво решава...
Та въпроса ми е възможно ли е да е втора бременност с кухо яйце или проблема е нещо друго? Само за отбелязване е ,че това "кухо яйце"аз си го поставих като диагноза,защото да изкопчиш диагноза от лекар си е направо невъзможна работа.
Re: Втора бременност с кухо яйце????
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2012, 01:57:32 am »
За възможно- по принцип е възможно.Въпросэт е дали за това става дума. Най-добре потърси второ мнение- този доктор, както го описваш, не става. Как така да не можеш да изкопчиш диагноза? Обърни се към опитен лекар, най-добре специалист по репродуктивна медицина и с познания по ехография- да разпознва какво вижда.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Втора бременност с кухо яйце????
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2012, 11:49:51 am »
За възможно, възможно е. За повтарящи се аборти лекарите считат, че може да се говори след три такива.
Но ти иди още сега на друг лекар, по възможност с добра техника и с добро реноме, защото в 6 г.с. вече се вижда добре. Възможно е, въпреки кървенето и болките, още да има бременност и тя да успее да се развие.
От друга страна, болките в начална бременност, подобни като при болезнена менструация, не са непременно индикатор за проблем.
Но пък ако нещата не са добре, наистина няма какво да се направи в начална бременност, колкото и на теб да ти се иска противното.
Успех и късмет!
Re: Втора бременност с кухо яйце????
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2012, 15:08:29 pm »
Вчера попитах доктора за какво точно става въпрос и той каза субклиничен аборт, не можах да намеря в интернет какво точно е това. Надявах се нещата да се развият щастливо,но явно ще е следващия път...поне така се надявам.Не се наложи абразио, което е добре и след 2 месеца подновяваме опитите за бебче.
 п.с. Благодаря,че ми дадохте отговори,желая ви всичко най-хубаво :)
*
Re: Втора бременност с кухо яйце????
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2012, 17:10:51 pm »
Понеже съм била на твое място, след втория аборт тръгнах да търся причината за абортите, за да не се потрети. И едва след като взехме мерки, и под лекарско наблюдение подновихме опитите. Съветвам те и ти да потърсиш причината преди да подновите опитите.