0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

проходимост на тръбите
« -: Май 12, 2006, 12:07:42 pm »
здравейте,

скоро ми предстои тест за проходимост на тръбите, искам да попитам дали наистина е болезнен, както съм чувала, и как протича теста?

Благодаря ви за информацията
*

balmi

проходимост на тръбите
« Отговор #1 -: Май 12, 2006, 12:17:16 pm »
Здравей, за да се изследва проходимостта на тръбите се прави цветна снимка или хидротубация. В първия случай се вкарва контрастно вещество и се прави рентгенова снимка. Във втория случай се вкарва течност и се следи под ултразвук. Аз съм правила и двете и не ме боля. Усещането е като преди или по време на месечен цикъл. Желая ти успех и спокойствие.
*
проходимост на тръбите
« Отговор #2 -: Май 12, 2006, 12:21:05 pm »
Здравей, Ан! В сайта има много информация за цветната снимка, потърси из темите. Black_rose е превела една полезна статия, към нея има и снимков материал. Погледни ето тук: Хистеросалпингография (Цветна снимка)
Относно болката - при всеки е различно. Мен ме болеше, но болката трае кратко и се изтърпява. Можеш да вземеш обезболяващи преди процедурата. Говори за това с лекаря си. И не се притеснявай, всичко ще е наред.  :D
*
проходимост на тръбите
« Отговор #3 -: Май 12, 2006, 12:24:55 pm »
Здравей, Ан.
Аз правих цветна снимка преди 8 месеца.
1. Направи си микробиология на влагалищен секрет, за да изключиш инфекции, които могат да се прехвърлят в матаката и да доведат до сериозни проблеми. Доста лекари препоръчват и изследване за хламидии.
2. Пий нещо обезболяващо 1 час преди процедурата, за да намалиш болката. Мен ме боля, но се търпи. Всичко трае около 10 минути.
3. Хапни нещо сутринта преди снимката, защото контрастното вещество сваля кръвното и може да ти прилошее.
Късмет и проходим резултат.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: проходимост на тръбите
« Отговор #4 -: Май 12, 2006, 21:08:27 pm »
Цитат на: an_slavova
здравейте,

скоро ми предстои тест за проходимост на тръбите, искам да попитам дали наистина е болезнен, както съм чувала, и как протича теста?

Здравей.Аз правих цветна снимка и мен ме боля,и то само от лявата страна кадето има частично запушване.Вярно че доста ме заболя ,но цялата процедура трае 5 минути и се търпи.Аз непих предварително обезболяващо !Момичето което беше с мен пак вобще не я боля!Така че си е индивидуално.
Каквото и да решиш -снимка или хидротубация пожелавам ти само хубави резултати!!!УСПЕХ!!! yahoo_17  :lol:
*
проходимост на тръбите
« Отговор #5 -: Май 13, 2006, 00:22:11 am »
Здравей! Това, което съм чела за ренгеновата снимка е, че болки има само, когато тръбите са запушени напълно. Правила съм преди 1г, болките бяха жестоки, раздиращи, но се издържа. Резултата се оказа запушени, без никаква проходимост. Това е начин за оглед и евентуално разкъсване на леки сраствания, под влияние на голямото налягане, с което се вкарва контрастното вещество.  После правих лапароскопия-тя се оказа по-безболезнен вариант за оглед, а и по-точен е. Пожелавам ти добри резултати! Не се страхувай, по-силна болка от тази в сърцата ни няма!
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
проходимост на тръбите
« Отговор #6 -: Май 13, 2006, 06:50:07 am »
Успех и от мен!Пожелавам ти добри резултати.Относно снимката няма какво да добавя.Наистина е при всеки индивидуално,но дори и да има болка тя трае малко и бързо отшумява.
проходимост на тръбите
« Отговор #7 -: Май 13, 2006, 09:21:57 am »
Аз си правих рентгенова снимка на тръбите. При мен беше с пълна упойка. И не защото аз така исках, а защото доктора прецени така. Като се събудих нямах абсолютно никаква болка.
проходимост на тръбите
« Отговор #8 -: Май 13, 2006, 09:36:35 am »
Цитат на: RIBA
 Не се страхувай, по-силна болка от тази в сърцата ни няма!

Много силно и точно казано! Риба,  :balk_21:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
проходимост на тръбите
« Отговор #9 -: Май 16, 2006, 17:36:45 pm »
Това, което съм чела за ренгеновата снимка е, че болки има само, когато тръбите са запушени напълно.

Това искам да го прочета и аз!!! Дай ми линк да го видя черно на бяло, защото честно казано ми омръзна да обяснявам че не е така.  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #10 -: Май 16, 2006, 17:50:30 pm »
Здравей Ан, правила съм снимка 2 пъти. 1-ия път с една трудно-проходима и една проходима тръба - имах страхотни болки. 2-ри път - вече само с 1 тръба  :cry: (проходимата) - пак ужасни болки, но малко по-търпимо, защото док ми оставяше по секунда въздух и после пак пускаше контраст. Изглежда зависи и как се прави процедурата. Не бях пила нищо обезболяващо (грешка!!!). Все пак е много индивидуално - аз имам много нисък праг на чувствителност и предполагам това също е от значение.

Всяка болка свързана с  :babyflips: си заслужава! И се забравя! Леко и бързо да мине процедурата и да се похвалиш с отлични резултати!  :goodluck:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
проходимост на тръбите
« Отговор #11 -: Май 16, 2006, 21:07:49 pm »
Цитат на: Starlet
Това, което съм чела за ренгеновата снимка е, че болки има само, когато тръбите са запушени напълно.

Това искам да го прочета и аз!!! Дай ми линк да го видя черно на бяло, защото честно казано ми омръзна да обяснявам че не е така.  :)

Старлет  това че боли когато тръбите са напълно запушени е глупост!!
Така че ти си права!!!!Моята приятелка има проходими и двете  тръби и адски много я боля!!!Индивидуално е но незнам от какво зависи.
*

rene_24

• 224
  • няма радост по -голята, от това да станеш МАМА!
проходимост на тръбите
« Отговор #12 -: Май 16, 2006, 21:30:00 pm »
Моите също ги видяха проходими,но пък ме боля! И после док каза, че било хубало че ме е боляло ,защоте сме били разкъсали някакви сраствания,които не трябвало да са там!  :?
Миличка,мисля че при всеки е индивидуално! :roll:
« Отговор #13 -: Май 18, 2006, 14:06:55 pm »
"an_slavova"искам да попитам дали наистина е болезнен, както съм чувала, и как протича теста?

Здравей Ан!Мисля, че всичко зависи най-вече от доктора и след това от теб.Желая ти безболезнена снимка и проходими тръби.УСПЕХ!!!! :D
*
« Отговор #14 -: Юни 20, 2006, 22:07:55 pm »
Цитат на: an_slavova
здравейте,

мина ли теи вече хидротубацията? на мен сега ми предстои - как беше - боли ли мнооого??? :oops:

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

проходимост на тръбите
« Отговор #15 -: Юни 21, 2006, 11:24:54 am »
Котана, едни не ги боли, други ги боли малко, трети много, четвърти ужасно много. Ти от кои ще си, ще кажеш след това. За всеки случай подготви се за болки и пий обезболяващи, както и да не е на гладно процедурата. Успех!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
проходимост на тръбите
« Отговор #16 -: Юни 21, 2006, 20:46:38 pm »
За цветната снимка и аз нямам какво да добавя,само ще споделя моя опит,че мен ме боля много при проходими тръби,но през цялото време си мислех,че го правя заради бебето и така се издържа по лесно... :cry:
Е друг е въпроса ,че то така и не стана ,но както и да е ...болката в сърцето наистина е по-силна от всичко а и целта си заслужава ! Какво тук значи някаква си болка ...и то физическа :wink: