Не знам дали темата ми е за тук, ако модераторите преценят да я преместят.
Значи на кратко: 2008 г ми премахнаха лявата тръба с лапароскопия заради хидросалпингс. След това имам 2 неуспешни инвитро процедури, нова лапароскопия само диагностична без нищо да е правено, още 1 неуспешна инвитро процедура и след това 4-ти опит - слава Богу успешен. Та проблемът ми е следния - незнам точно кога започна, но беше след лапароскопиите започна да ме боли отляво от страната на премахнатата тръба, мислех че е яйчник - не ме болеше само около цикъл или овулация - боли ме почти постоянно, понякога по-силно, понякога по-слабо. Ходих на лекар - нищо -всичко ми е наред - яйчникът малко увеличен, но предвид честото ми стимулиране заради Инвитрото го отдадоха на хормоните които съм приемала и че трябва да минат 5-6 месеца за да се нормализират нещата. Ок - междувременно аз забременявам - по време на бременност тази болка май изчезна, не мога да определя точно, защото аз имах почти през цялото време нещо като контракции които си ме боляха, но май точно тази болка я нямаше. След като родих - болката започна отново - пак ходих на лекар, гледаха ме на видеозон, бъркоти ме нещо - е няма причина за болка
. Ходих и на нефролог - да не би да е бъбрек - не - няма картина за болка, изследванията - идеални!
Въпросът ми е към момичетата, на които е премахната така едностранно тръбата дали имат подобни болки след това и дали са успели да установят причината и съответно справили ли са се с проблема. Сещам се на един от прегледите още докато бях в процедура лекарят докато ме преглеждаше на видеозона ме попите абе Деси ние коя тръба ти махнахме и като му казах лявата само кимна и показа нещо на другия лекар на монитора с думите "ето виждаш ли?" - но тогава друго ми беше в главата и въобще не се заинтересувах - какво точно трябва да види? Та не знам - като няма тръба да не увисва нещо яйчника нанякъде, или да се сраства с нещо? Офф не знам чудя се вече какво и къде да ходя - защото тая болка вече супер ме дразни и ми писна постоянно да се тъпча с обезболяващи. Ще приема с благодарност всеки съвет и мнение