0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

наднормено тегло и бебеправене
« -: Август 13, 2012, 18:17:42 pm »
 :PЗдравей те момичета!Не намерих такава тема и затова пуснах този!Днеска ми казаха че заради килограмите може би не мога да забременея.Накратко ще ви опиша аз как стигнах до заветните 102кг.Като забременях с дъщеря ми бях 50кг и до края стигнах до 85кг от кай то само 5кг свалени от раждането.След серия усложнения и операции след секциото се докарах до тези килограми.Та въпроса ми е дали наистина заради килограмите ще забременея по трудно.Благодаря предварително на всички който се включат по темичката

*
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #1 -: Август 13, 2012, 23:30:15 pm »
Здравей,
Чувала съм по-скоро, че е препоръчително жени с наднормено тегло да отслабнат, а пък твърде слаби жени да качат, за да "подпомогнат" на организма да износи бебето. И двете крайности не са полезни както за детето, така и за майката.
При една евентуална бременност ще качиш поне още 13-17 кила, което ще застрашава както твоят, така и животът на бебето ти :( Моят съвет е да се опиташ да отслабнеш колкото можеш повече преди да планираш бременност, за да ти е по-леко и по-добре на самата тебе  :wink:  :wink:



*
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #2 -: Август 14, 2012, 09:58:56 am »
Здравей marina vdb,
Това което аз съм чувала е че наднорменото тегло и при двамата партньори е неблагоприятно за самото зачеване (има си медицинско обяснение, но аз сега не мога да го възпроизведа). Относно бременността това което знам е че по-пълните жени качват по-малко по време на бременност. Разбира се най-добре е да се регулира преди това теглото. Успех ти пожелавам! :D
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #3 -: Август 14, 2012, 11:30:32 am »
Такаа...Хайде да не драматизираме! В България лекарите обясняват всичко с наднорменото или поднорменото тегло и непрестанно "решават" проблемите с "Отслабни и ще забременееш!" или "Качи малко килограми и ще стане!". Има едно предаване по TLC- One Born Every Minute- за АГ болници в Англия и САЩ- е, излишно е да казвам, че всяка втора родилка от щатските епизоди е просто огромна- не съм чула някой да им прави бележка за това, а и щом са там да раждат, значи са забременели.
Сега, въпросът е защо качваш килограми. Това, най-вероятно,има нещо общо с някакъв хормонален проблем, например инсулинова резистентност или хипотиреоидизъм, а тези заболявания вече могат да са проблем за забременяване и износване на здраво дете.
Трябва да намериш причината- само с безцелни опити за отслабване и диети няма да стане.А иначе наистина по-пълните жени качват по-малко по време на бременността- аз качих 8 кг.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #4 -: Август 14, 2012, 11:33:43 am »
Здравейте,
аз съм нова тук, но с голямо желание за бебе и редица проблеми, за съжаление. Сега съм 75 кила, а докторката ми каза, че за да започна бебеправеното трябва да стигна до 60 иначе щяло да стане трудно. Четох много по този въпрос и установих, че килограмите са фактор, но не чак толкова голям за забременяването. По принцип се смята, че по-пълните дами имат хормонални проблеми и това води до трудно зачеване. Ако обаче с хормоните всичко е наред, значи бебеправенето трябва да е в ход.
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #5 -: Август 14, 2012, 17:13:52 pm »
Относно хормоните съм правила всички възможни и няма никакви отклонения.Единственото което не сме правили е спермограма и цветна снимка на тръбите,но като гледам ако не се получи до 1-2мес. и това ще направим.А за килограмите съм пробвала толкова диети,фитнес и какво ли още не но резултата е5-6кг и после пак се връщат и всички лекари ми казват трябва да изчакаш да минат поне 5год. от последната операция за да можеш да се изчистиш от всички системи с глюкоза и упойки а те са минали 3год. но няма значение всичко е минало а от другата седмица почвам разделно хранене  и дано отслабна малко и бебчо да стане скоро време.

*
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #6 -: Август 14, 2012, 17:48:21 pm »
Аз след като спра да кърмя ще правя на Емилова диетата, правила съм я 3 пъти, много съм доволна :) Килограмите се задържат стига да направиш правилно захранването след това. Успех от мен!!!  :wink:


*
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #7 -: Август 14, 2012, 23:39:02 pm »
Съгласна съм с Inke Tinke и то от личен опит. Ние сме три приятелки със завидни килца. Една на 38 год. забременя след точно 1 месец опити за бебе при тегло 117кг. (точно това е теглото, няма грешка :D), другата на 39 години при тегло 95кг. забременя след 5 месеца опити. И за двете това е първо дете и двете нямат хормонални проблеми.
Аз - на 40год., три опита инвитро, с мъжки фактор, но съм с Хашимото, бивша спортистка, но сега вече тежа 100кг. След 12 години хормони за щитовидната жлеза и инвитро опити стигах тези килца, като стартирах от 59кг. при ръст 173. Така, че за мен обяснението което ми дават за неуспешните опити - ами много си дебела и затова няма инплантация, не го приемам. Има някаква причина за хормоналният ми дисбаланс, които пречи да забременея. Минах хиляди диети за отслабване, резултат никакъв, редукция на тегло и с нова сила нагоре..За съжаление не уцелихме правилните лекари за нашето лечение и затова се разделих с мечтата си за дете.

Така, че marina vdb намери причината за килограмите и дано скоро ни се похвалиш с най-хубавата новина! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #8 -: Август 15, 2012, 03:21:09 am »
stoeka, :bighug:!Аз бях на път да се откажа, след като след 5 години обикаляне на столични ендокринолози -светила и понасяне на всевъзможни медикаментозни експерименти, се консултирах и с невролог- и той видно светило- относно аденома ми на хипофизата и заключението му беше "Спри да ядеш и всичко ще се оправи!В концлагерите е нямало дебели!"!!!Представи си каква наглост! Малко по-късно попаднах на ендокринолог, който успя да докаже това, което подозирах, а именно, че имам инсулинова резистентност, всъщност направо метаболитен синдром. 8 месеца след назначеното ми лечение и след едно гладолечение по Лидия Ковачева(Но не при Емилова!)не само бях -26кг.(15 от които след месец гладолечение), но и забременях спонтанно и износих и родих здраво дете. Не е като да не съм била на терапия през цялата бременност, но забременях над 100кг. , а качих 8. От родилния дом си излязох -15кг.Та, искам да кажа, че причините за наднорменото тегло могат да са от най-разнообрезен характер, но само то не прави забременяването и износването на дете невъзможно. Дано не си се отказала напълно!
Марина, под хормонални проблеми тук разбирам проблеми с щитовидна жлеза и хиперинсулимия. Сигурна ли си, че това е изследвано?
Между другото и при мен, още в детството, проблемите се оключиха от курс с глюкоза...

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #9 -: Август 16, 2012, 14:15:20 pm »
Здравейте и от мен!!! Момичета, признавам - темата е страхотна и много ме развеселихте!  :D :D От почти 10 месеца се боря с "почти изчерпан" яйчников резерв а сега ми предстои трето ИКСИ. В резултат от предходните две неуспешни, съответно от всичките хормони с които се тъпча качих 10 - тина килца и от 65 при 165 ръст, сега съм 75 +. Не стига, че придобих пищни форми, ами взех че и пъпчасах!!! В момента съм като пухкава пубертетка... :oops: :oops:  :oops:Когато споделих "проблема" си с доктора - той не ми обърна никакво внимание....Така че - смело напред да се преборим за БЕБКИ пък за килограмите ще му мислим после! Успех на всички!
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #10 -: Август 16, 2012, 17:42:29 pm »
На кривата ракета космоса и пре4и.

И при двата опита около сто кила.
През бременноста не ка4их пове4е от двайсет.
Свалих ги за няма два месеца след раждането,тези кила ка4ени от бременноста ,но не и другите преди това.
Сега ве4е по4вам да падам под сто ,но трудно.
Гоня си моите 70 кг и това . :wink:


Д-р Стаменов,обичаме ви!
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #11 -: Август 18, 2012, 12:54:57 pm »
Момичета това са изследвания който съм правила:FT4-16,59pg/ml-TSH-1,07uIU/ml-progesteron-29,16nmol/l-estradiol-99,32pmol/l   Естрадиола е правен на 4ден от цикъла.Тази седмица ходих при друг гинеколог за консултация и той ме прати на ендокринолог да погледне  FT4 и  TSH и ако трябва да направи още изследвания ще видим какво ще стане като отида на 29.08 А относно килограмите доки каза да не се притеснявам чак толкова но е желателно да сваля някое друго килце иначе всичко е ОК за сега.Ако някой може да коментира резултатите от изследванията ще съм му благодарна :P Хубави почивни дни       

*
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #12 -: Септември 07, 2012, 10:28:04 am »
Здравей мила.Аз също като теб се боря с килограмите,които по принцип винаги са ми били повечко,но след спиране на противозачатъчни направо станаха неудържими.Както са ти казали по-горе,щом диетите не помагат,както и при мен най-добре се изследвай за инсулинова резистентност.На мен също гинеколозите ми намекваха за килограмите,но то е лесно да се каже,а да не се търси проблема.Намерих го сама като си взех направление и ме пратиха при свестен ендокринолог.Прави се обременяване с глюкоза на гладно и се взима 3 пъти кръв,като освен глюкоза,както при обикновения профил се изследва и инсулин.Спрямо съотношението им се поставя или отхвърля диагнодата.Ако я имаш се дава метформин,който освен,че помага за отслабването-аз свалих 3кг за месец и половина,помага и за по-качествена овулация.3 години се борих да забременея,месец и половина след приема на хапчето чудото се случи,а моята доза не е от максималната.Дай Боже всичко да е наред до края.Така,че,може и да го няма този проблем при теб но трябва да го отметнеш,важно е,в Токуда например струва 50лв,отнема 4 часа с взимането на кръв и резултат.Здравната каса не го поема,трябва да се плати.Успех мила!




*
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #13 -: Септември 07, 2012, 12:48:50 pm »
fanny, а каква е дозата на метформина? На мен ми изписаха Глюкофаж 2 пъти по 750
Преди 3 години съм приемала метформин 2х850 но преди вторият ми опит го спряха и после колкото и да питах ме ми са назначавали. Сега след преглед при ендокринолог и само изследване на кръвна захар (в норма е) и без обременяване с глюкоза ми изписаха Глюкофаж, но аз не смея да започна приема му. И честита и лека бременност!
*
Re: наднормено тегло и бебеправене
« Отговор #14 -: Септември 09, 2012, 13:11:23 pm »
stoeka71 при мен дозата беше 2х500 на ден,наистина малка,защото резултатите ми не бяха толкова фрапиращи.Глюкозата по принцип ми е в нормата,но проблема е съотношението на инсулина и глюкоза.Приемах го до преди 2 седмици някъде.Една гинеколожка при която ходих малко преди да забременея ми каза в никакъв случай да не го спирам ако забременея и според нея дозата беше ниска,трябвало поне 2х850 или даже 3 пъти на ден по 850.Аз продължих обаче както ми беше изписан.Моя приятелка с глюкоза над 11 на гладно също и го изписаха,но при нея дозите са доста по-големи.Глюкофажа е най-пречистения метформин,така ми казват и фармацефти и гинеколози.Според мен препарата е чудесен и незнам с какво би ти навредил,а и все пак ти е назначен от лекар.Ако искаш направи консултация с втори,ако искаш си плати за изследване и на инсулина,но наистина според мен само може да ти помогне.Успех!!!