0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

лапароскопия в чужбина
« -: Юни 26, 2012, 15:40:34 pm »
Здравейте мили момичета. Бихте ли ми помогнали с избора на лекар, който да ми направи лапароскопка миомектомия в чужбина, защото в България незнам лекар, който да може да премахне миомите лапароскопски. Повечето специалисти предпочитат коремна операция.
*
Re: лапароскопия в чужбина
« Отговор #1 -: Юни 26, 2012, 16:03:53 pm »
Има момичета във форума, които са много доволни от един професор в Плевен, който прави точно такъв вид оперативна лапароскопия, при това с много модерна техника.

Ползвай търсачката във форума и прегледай коментарите по въпроса. Дори има тема за лапароскопиите.

Дано ти отговорят доволните, но не бързай за чужбина, първо проучи добре възможностите в България. Успех!
« Отговор #2 -: Юни 26, 2012, 17:29:22 pm »
благодаря ти за отговора. Знам за този професор Горчев, може да се консултирам и с него, моята миома не е малка и не е една, така че не е лесна за опериране а доколкото знам в чужбина оперират и по-големи миоми лапароскопски, затова искам помощ за специалисти
« Отговор #3 -: Юни 26, 2012, 22:18:27 pm »
Гласувам за проф.Горчев и доц.Томов от Плевен.Доцента премахна на съфорумка 4 миоми лапароскопски.На мен ми извади яйчник пак с лапароскопия,при положение,че ме готвеха за отворена операция.Моето мнение е да се консултираш с тях.Успех.
« Отговор #4 -: Юни 27, 2012, 14:38:53 pm »
благодаря ти, бих помолила да се включат и други момичета, които са претърпели подобни операции с препоръки и за други специалисти в София и чужбина.
Успех на всички
« Отговор #5 -: Юли 11, 2012, 16:43:16 pm »
Аз също проучвам възможностите за лапароскопия в Германия. Имам ендометриоза и след 3 неуспешни лапароскопии в БГ, лекарите ми казаха да се оправям в чужбина. Ще ми е полезна всяка информация - цени, клиники...
*
« Отговор #6 -: Юли 15, 2012, 09:14:23 am »
Аз съм екземпляра с четирите миоми!  :lol: Безкрайно доволна съм от резултата от операцията. И естествено хилади благодарности на доц. Томов от Плевен. Отидох при екипа на проф. Горчев, точно защото искат тази работа да стане лапароскопски и защото ми се струва, че този екип извършва най-много такива операции. Иначе и на мен ми бяха казали, че отново съм за коремна операция. При прегледа доцента потвърди, че ще стане лапароскопски. Всъщност те извършват доста по-сложни онкологични операции.
След операцията са ме гледали 3-ма лекари (в това число и лекар от ин-витро център), които потвърдиха, че всичко изглежда много добре след операцията. Имам и коремна операция от преди 5 години и просто няма смисъл да ви казвам, че разликата е огромна.
Ако ви интересува нещо конкретно - питайте!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

« Отговор #7 -: Юли 15, 2012, 18:26:45 pm »
здравей мира,
аз имам записан час за преглед при проф.Горчев. Ще се консултирам с него дали може да оперира миомите лапароскопски и ще ти пиша. Дано да може да ми помогне.
Другаде незнам къде мога да се консултирам в България.
Къде ли вече не ходих. Лошото е, че тези миоми пак излизат след известно време и пак се налага операция.
Искам да те попитам колко време беше лапароскопската ти операция и колко време коремната, защото ми казаха, че при лапароскопската си по-дълго време под упойка, което също било вредно, от друга страна възстановяването предполагам е по-бързо.
Поздрави
*
« Отговор #8 -: Юли 16, 2012, 18:48:37 pm »
О - всичко относно дължината на операцията е доста относително.
Първата ми операция - коремна - беше през февруари 2008 г. в Майчин дом - София. Бях "отглеждала" миомата 7 години - по "добра" препоръка на местен гинеколог, за което страшно съжалявам.
Миомата беше около 7 см, но на много гадно място - до голям кръвоносен съд - по обяснения на първия ми лекар, който ме оперира. Операцията е продължила 3 часа и половина - положението е било направо отчайващо - миомата страшно се била враснала и е достигнала до най-вътрешния слой - до кухината. Д-р Тюфекиева е положила неимоверни усилия да спаси матката ми - като излезнала от операция се развикала на мъжът ми - "на вас кой ви каза да чакате толкова много. Едвам й спасих матката". Смятайте каква борба и какво напрежение е било, щом толкова хладнокръвен и въздържан човек като д-р Тюфекчиева се е развикал. Махнали са и 2 по-малки миоми, които не са били проблемни.
Точно след 2 години от първата операция аз имах нова миома. Но не се притеснявайте - това не се случва на всеки. Не го мислете сега. Аз така много го мислих и взе че ми се случи.
Втората операция - лапароскопската при доц. Томов - мисля е продължила около час и половина. Но местоположението на миомите е било съвсем различно - по-удобно за операция. Отстранени са 4 миоми. Плюс това са отстранявали и сраствания от първата операция. Помолих и тръбите да проверят - та и това се включва във времетраенето. Като гледам операцията от диска- това е отнело доста време. А двете миоми бяха на краче - което е направо фасулска работа за оператора и отнемат по 2-3 минути работа.
Една моя позната я оперираха коремно в Света Марина. Попитах я колко сантиметра й е разреза - отговори ми около 4-5 см, което ме озадачи. И тя бързо се възстанови. Не приличаше на моето възстановяване след първата операция.
Моя разрез от първата операция за информация е 15-16 см. Обясни ми мацката, че оперират с лапароскопската техника и е много добър контрола на кръвотечението.
При едно друго момиче пък започнаха лапароскопски, но се е стигнало до отворена операция. Но я бяха предупредили, че може да стане така - но просто са опитали да стане лапароскопски.
Та така - аз съм много доволен пациент и не съжалявам, че се оперирах там. Възстановяването е бързо при лапароскопията - да.
Аз от упойки излизам лесно. И това е много индивидуално. Като дойде доцента при мен малко след операцията да ме види започна с репликата "Я да видим ще можем ли да проведем адекватен разховор". Аз го залях с въпроси. Ама той не предполагаше с какъв звяр си има работа.  :D

« Отговор #9 -: Юли 19, 2012, 14:41:22 pm »
здравей Мира, благодаря за изчерпателния отговор.

Явно при всеки е индивидуално, според мястото и размера на миомите. Аз мислех да се консултирам с д-р Славчев от МД, той също е много добър лекар, но също оперира с коремен разрез. Затова ще се ориентирам към проф.Горчев но доколкото знам той не оперира а доц.Томов или при д-р Попов от Вита а може би е най-добре в чужбина но за сега нямам досатъчно информация къде и при кой да отида.
Наистина не трябва да се чака дълго с миомите. Аз ги имам от 6 години, все отлагам операцията, пробвам и Инвитро а стимулациите също подхранват миомите ама като нестава бебето вече 10год. незнам какво да правим а и годинките напредват. Аз съм на 38г.
Дано Господ да ни помогне макар и миомите да успеем да забременеем и да си родим по едно,две хубави бебета.
Поздрави и Успех
*
« Отговор #10 -: Юли 24, 2012, 21:11:27 pm »
И аз съм в същата ситуация с ин-витро опитите. И всъщност ако имах деца, нямаше да правя вероятно втората операция, защото тези миоми не ми създаваха проблеми. Но сега няма как!
И аз се моля Господ да чуе молитвите ни.
Късмет и на теб.

« Отговор #11 -: Август 01, 2012, 11:03:53 am »
Здравейте момичета,радвам се че някой се е сетил да отвори тази тема.Аз живея в чужбина и от 4 год се боря,с това което събира всички в тези форуми,моралната подкрепа и надежда,които получавам тук са огромни,защото е много трудно да се бориш с това,когато си далече от семейството си и приятелите си.Малко се отплеснах,но да ви разкажа на бързо.аз живея в Лондон от 6год,преди 5год ,започнахме да опитваме ,но не се получаваше .След 2 год опити реших,че трябва да потърся помощ.Прибрах се в България с надждата ,че там са хората които ще ми помогнат,минах през всички изследвания,които са ви до болка познати,но уви.Може би нямах късмет,или не попаднах на лекар,но се почувствах много разочарована и използвана(използвана от финансова гледна точка).И така върнах се обратно в Лондон,реших че колкото и да е тромава здравната система,щом живея тук,и тук трябва да се лекувам.Всичко започна през 2010г. януари,направих всички изследвания,които правих вече в България,но по определена последователност.Миналата година ноември ме оперираха,правих лапароскопия и хистероскопия,резултатът беше ,напреднал стадий на ендометриоза,с една напълно блокирана тръба ,и една силно нагъната.След операциятата,хирурга дойде при мен и ми обясни,какви са алтернативите.Единственият ми шанс остана инвитро.Знаех ,че се чака но изненадата ми беше голяма,когато февруари получих документите за стартиране на процедурата.В момента съм в последната седмица от стимулацията,другата седмица ще е egg collection и транссфера и се надявам всичко да е благополучно.Пожелавам на всички много късмет,и не спирайте да вярвате.
« Отговор #12 -: Август 04, 2012, 22:36:25 pm »
Здравей iveli,
Стискам палци опита да ти е успешен. Знам колко е трудно да се живее с подобен проблем. Моля се Господ да ни помогне и всички да си родим поне по едно хубаво бебенце!
Можеш ли да ми препоръчаш клиника в Лондон, където мога да се оперирам. Знам, че цените на частно в Лондон са доста високи но като нямаме друг избор...
Поздрави и Успех
« Отговор #13 -: Август 06, 2012, 16:06:52 pm »
Здравей Мира,благодяря много за подкрепата,сърдечно ти желая всичко благополучно и при теб.Аз се оперирах  в Qeen Mary Padington.а инвитрото правя St.Barts na St.Pauls.Изключително съм доволна от болница Qeen Mary,ако решиш да се оперираш,няма да сгрешиш ,ако св насочиш там.Ако минаваш по NHS ,всичко ще ти бъде безплатно.Ако имаш други въпроси с удоволствие ще ти помогна!Успех
« Отговор #14 -: Август 06, 2012, 21:01:23 pm »
Здравей iveli,
аз бих отишла да се оперирам там но тъй като не се осигурявам в Англия ще трябва да си платя.
Можеш ли да ми изпратиш сайт и на двете болници за да попитам какви са цените?
И би ли могла да ми препоръчаш добър лекар там.
Желая ти още веднъж Успех в процедурата, която да се превърне поне в едно хубаво бебенце!
Поздрави и Успех
« Отговор #15 -: Август 09, 2012, 15:24:35 pm »
Здравей Мира,съжалявам че чак сега ти отговарям,но съм малко заета напоследък,но днес ми беше трансфера и затова почивам,утре пак на работа.Както и да е,затова което ме попита,ще ти дам сайтовете на 2 те клиника в които съм била лекувана.www.imperial.nhs.uk .Това е сайта на Gynaecology Department ,St Mary's Hospital.London W2 1NY tel.02078862192,В тази клиника бях оперирана от Dr.T.Miskry. Инвитрото правих в The Royal Hospital of St.Bartholomew.www.fertilitycounsellors@bartsandthelondon.nhs.uk,мисля че и в тази болница правят операции,моя приятелка беше изпратена в тази болница за лечение на безплодие.Незнам какъв точно е твоя случай,и неразбирам как така не се осигуряваш,но ако решиш да плащаш,по добрия вариант е да го направиш  в България,ще ти излезе много,много по евтино. Пожелавам ти успех и пиши какво се случва с теб! Чао засега.
« Отговор #16 -: Август 10, 2012, 00:44:02 am »
Здравей Iveli,
благодаря ти много за информацията.
Аз съм от София и проучвам възможностите за лечение на миоми в чужбина. Съответно не се осигурявам в Англия и ако бих отишла да се лекувам там като си платя.
Знам, че е много скъпо но всички знаем на какво ниво е здравеопазването в България.
Тук все още не практикуват достатъчно лапароскопски операции. А за по-новите методи ще минат години докато започнат да се практикуват и тук за огромно съжаление.
Аз попитах в St. Mary,s hospital но ми отговориха, че не приемат на частно и ме препратиха към Lindo Wing но там незнам дали извършват такива операции.
На мен ми трябва координати на клиника, в която приемат на частно и съответно лекуват жени с миоми.
Ако имаш възможност моля те изпрати ми някакви координати.
Още веднъж ти желая успех!
Поздрави