0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    daninaa

  • ****
  • 700
  • Все някога ще успеем
Увреждане на ретината
« -: Октомври 27, 2011, 14:06:41 pm »
Здравейте на свекърва ми са поставили диагноза увреждане на ретината което е придизвикано от дългогодишния диабет който има като заболяване.Бих искала да ви помоля за съвет да ни насочите към добър специалист в страната без значание в кой град и също така няма значение дали лекаря работи или не със здравната каса.Пращат я в Стара Загора защото там работели със здр.каса но ние търсим качествен специалист защото по принцип и казали че щом се появява на едното око рано или късно ще се появи и на другото и затова като се прави операцията на едното е добре да се обшие и ретината на здравото око.Не искам да кажа че няма специалисти и в Стара Загора но просто идея си нямаме накъде да се насочим чувала съм добри отзиви за Варна ама там има много клиники друго и вие да ме насочите!Благодаря ви предварително !
Re: Увреждане на ретината
« Отговор #1 -: Юли 25, 2012, 14:33:35 pm »
Мила Данина,
Прочетох какъв проблем има майка ти. т.нар. дегенерация на ретината следствие диабет.
Мога веднага да ти дам моята лекарка, която ме оперира, навремето и ми залепи ретините с лазер. Аз страдам от редкият синдром - Морбус Вагнер при мен ретината се отлепва, без да имам диабет - даже напротив, без да има някакви причини. Та Д-р. Холевич (офталмоложката) ме лепи, защото те са известна фамилия и да не се объркаш, за това пояснявам. Преди да отидеш при нея и да си запишеш час за преглед и лазер, трябва да отидеш при джипито да поискаш направление за офталмолог, след това отиди при който и да е очен лекар, да ти издаде т.нар. направление за лазер, той се покрива от касата и ти нищо не плащаш. След това трябва да дойдеш до София, в клиника "Светлина" - диагностика  лазерно лечение, намира се в 7 ДКЦ (7-ма поликлиника, близо до Централна жп гара се намира), ет. 3, на бул. "Мария Луиза" №191.
Давам ти телефон да търсиш Д-р. Мира Холевич: 02 931 22 81. Ще ти пратя това и на лични съобщения, за да съм сигурна, че всичко ще го прочетеш. Инфото е важно, защото тази докторка ми спаси очите и ми каза, че мога да си раждам и износвам колкото си искам, и да не се притеснявам, случаи като този при майка ти ще го разреши без никакъв проблем. Само след интервенцията, жената трябва да пие Аулинче, защото е болезнено и да носи тъмни очила, защото задължително разширяват зениците.