0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вагинални глобули в ранна бременност
« -: Август 11, 2012, 16:48:31 pm »
Здравейте момичета, бременна съм в 9-та г.с. Ползвам прогестеронов гел и имам неприятно течение, вчера док след бърз преглед ми каза, че имам гъбички и ми предписа Гино Певарил глобули. Навсякъде обаче пише, че тези глобули могат да се използват след 12-та.седмица. Използвала ли е някоя от вас тези глобули в първия триместър?
« Последна редакция: Август 11, 2012, 17:45:39 pm от Red Rose 9 »
*
Re: Вагинални глобули в ранна бременност
« Отговор #1 -: Август 11, 2012, 20:25:35 pm »
Здравей и честито  :D

Извинявай, но на "око" ли е преценил, че имаш гъбички?

Имаш ли някакъв некомфорт като сърбеж, парене по време на полов акт? По време на бременност е нормално да имаш по-засилено течение от нормално, без да имаш каквито и да е инфекции. Аз имах през цялата си бременност, но какво да се прави, още един некомфорт по време на бременност. Ако наистина имаш гъбички и нямаш некомфорт, аз лично не бих лекувала нищо до 12 г.с.
« Последна редакция: Август 11, 2012, 20:38:21 pm от Krisi88 »

« Отговор #2 -: Август 11, 2012, 21:16:55 pm »
Криси, благодаря ти за отговора!Точно така лекарката на око прецени, че съм имала "млечница", което било вид гъбички, така ми каза.Довода беше, че ако не се лекува може да стигне до плода. Затова се чудя кое е по-малкото зло, глобулите или изчакването.
Понеже използвам прогестеронов гел във вагината ми каза да го спра за няколко дни и да го заместя с Утрогестан орално.
Нямам сърбеж, това което ме притесни вчера, че течението ми от бяло стана тъмно жълто, но това беше само вчера. Днес не използвам прогестероновия гел и се надявам да съм ОК и да нямам повече неприятни течения.
Интересно ми е вашите лекари как реагират ако те ви предпишат нещо, а вие решите да не ги послушате. Представям си, че ще се правят на обидени. :D
« Последна редакция: Август 11, 2012, 21:18:47 pm от Red Rose 9 »
*
« Отговор #3 -: Август 12, 2012, 00:05:59 am »
Здравей,
Моето мнение е, че поставянето на такава диагноза на "око" е изключително несериозно, да не говорим, че си бременна и няма място за гадаене. Правилният начин да се постави такава диагноза е след микробиологично изследване на вагинален секрет. Настоявай да ти пусне микробиология преди да започнеш каквото и да е било лечение.

Аз като разбрах, че съм бременна веднага пуснах микробиология и ми излезе стрептокок гр.А, което е доста по-сериозно от гъбички, тъй като може да повлиае на околоплодните води. Изписаха ми антибиотик Зинат за 1 седмица, но ми казаха,  че ако нямам силен некомфорт да не лекувам нищо до 12г.с.
Относно лекарите, толкова съм си патила, че никога на приемам нещо за 100% истина. Да, слушам, уважавам, защото нямам медицинско образование, но ако имам и най-малко съмнение, питам, разпитвам, чета, искам второ, трето мнение....особенно от както забременях, защото ако не аз, няма кой друг да ми предпази детето  :wink:

Ще е добре ако някой друг се включи и си каже мнението :)
« Последна редакция: Август 12, 2012, 00:11:46 am от Krisi88 »

*
« Отговор #4 -: Август 12, 2012, 10:11:30 am »
Здравей, Red Rose 9

Аз също бих поискала микробиологично изследване на вагинален секрет, за да е сигурна диагнозата. Не се притеснявай какво ще си помисли докторът за това, че искаш допълнително изследване. Аз забелязвам, че повечето лекари подхождат с разбиране към бременните - ясно е, че се притесняваме повече от обикновено и подлагаме всичко на съмнение. Все пак сме отговорни за малкия човек, който расте с бурни темпове в нас

Успех!

La vita è bella
« Отговор #5 -: Август 12, 2012, 12:03:02 pm »
Как така докторите си слагат диагнози без изследвания?Микробиологията е задължителна,още повече при бременните трябва да подхождат с повече внимание.Не се притеснявай да си поискаш микробиология,тя ти се полага и в пакета изследвания по здравната каса.
« Отговор #6 -: Август 12, 2012, 12:28:28 pm »
Много ви благодаря за отговорите, момичета!При мен бременността е след ин-витро и можете да си представите колко ми е спечено и колко ми е ценно бебчето след години неуспешни опити. Затова искам вашите мнения.
А за микробиологията по здравната каса не ми се полага защото не съм здравно осигурена.Не живея в БГ, но в момента съм в БГ за няколко месеца. Но аз съм казала на лекарката, че каквито изследвания трябва ще правя и ще си ги плащам.
Аз попитах в моята ин-витро клиника и ми казаха до 12-та седмица нищо да не ползвам.
При мен може би се е получила инфекцийката защото всеки ден след ин-витрото си слагам във влагалището прогестеронов гел. Сега лекарката ми каза да спра гела и да пия през устата 2*1 Утрогестан. Аз вчера не сложих гела, пих утрогестан, като и за това се притеснявам защото не знам през устата дали има същото действие.Но глобули не съм слагала и май нямам и намерение засега. Ще си искам микробиология.
*
« Отговор #7 -: Август 12, 2012, 15:23:09 pm »
Аз попитах в моята ин-витро клиника и ми казаха до 12-та седмица нищо да не ползвам.
При мен може би се е получила инфекцийката защото всеки ден след ин-витрото си слагам във влагалището прогестеронов гел.  Ще си искам микробиология.
Браво на теб :) А относно "инфекцията" - може и да нямаш никаква инфекция. Само микробиологията ще потвърди дали има или няма такава. Дано няма :)
Успех и безпроблемни оставащи месеци :)

*
« Отговор #8 -: Август 12, 2012, 15:51:43 pm »
При мен може би се е получила инфекцийката защото всеки ден след ин-витрото си слагам във влагалището прогестеронов гел.  Ще си искам микробиология.
Браво на теб :) А относно "инфекцията" - може и да нямаш никаква инфекция. Само микробиологията ще потвърди дали има или няма такава. Дано няма :)
Успех и безпроблемни оставащи месеци :)

А дори и да имаш, не се дължи на вагиналния гел. Просто имунитетът на бременните намалява и от там са поддатливи на инфекции.
За другото са те посъветвали момичетата вече.

Лека бременност!

« Отговор #9 -: Август 12, 2012, 21:49:29 pm »
Блу Скай, прави си за товя, че инфекцията или гъбичките явно наистина не се дължи на прогестероновия гел. От клиниката ми казаха, че въпреки течението е добре да продължавам с прогестероновия гел, така че явно не мислят че проблема е от него.

Благодаря още веднъж на всички, които се отзоваха!
« Отговор #10 -: Август 20, 2012, 13:50:05 pm »
Здравей Red Rose ,мога ли да попитам къде точно си направила твоето инвитро?Моето е в Лондон ,но аз съм съвсем в началото още,днес ми е 12 ден от ЕТ и също слагам прогестеронов вагинален гел(Crinone 8%).Ти в коя седмица си?Аз доколкото си спомням,ми казаха ,че този гел се слага само до края на втория месец.