0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какво мислите
« -: Юни 27, 2006, 18:50:11 pm »
Здравейте,

влизам във форума близо от година, но до момента само четях и се образовах. :)... От февруари с парньора ми "предприемаме мерки" за невъзможността да се възпроизведем. Ето какво сме направили до момента:
спермограма - много добри показатели
хламидия - при мен два теста (при първия гранични стойности, което наложи втори след няколко месеца) - отицателен; при него - отр.
хормони:

пролактин: 698,8 (127- 637)
прогестерон: 1,58 (1,7 - 27)
(тези, горните на 27 ден, при 28 дневен цикъл; имам колебания между 26-28 дни)
за пролактина  док ми предписа Бромкриптин - първите 8 дена: 1,4; 1,2 и после по едно на ден.

Lh: 5,06 (2,4 - 12,6)
Fsh: 6,04 (3,5 - 12,5)
Естрадиол: 72,02 (12,5 - 166)
В скоби съм поставила реф. стойности.

Цветна снимка: Кухината на матката е с нормални размери и има правилна форма. двете тръби имат разширени ампуларни части и пропускат к. м. периампуларно.
Докато правеше снимката док каза, че са проходими, но се съмнява за сраствания.

Между другото 9 мес. мерих базална температура, също толкова време - тестове за овулация - показват 2 черти , два поредни дни между 11 - 13 ден)

Три месеца направих по 3 хидротубации придружени с физиотерапия - лазер и още някакъв апарат, забравих му името); след една от процедурите получих страхотни болки и прокървих, прекъснахме процедурите за два дена; след това менструацията ми беше изключително обилна, една нощ получих направо кръвоизлив.
Док каза, че вече сме на етап инсеминация: можем да започнем първата следващия мес, или да почивам 3 мес и тогава да започнем с първата.
Забравих да кажа, че от УЗИ: (на 12-ти ден) ендометриум 13 мм., фоликул (или фуликул? :)) 23мм.
АОА: нисък титър (пия 3х1 имунобор)
АСА: не се доказват СА в клинично значими стойности... няма да ви цитирам резултатите от тестовете, че и без това стана голямо писанието :).

Моичкият е много оптимистичен, настоява да почивам 3 мес., смята, че нещата ще си станат през това време, но аз съм малко обркана и притеснена... да не се окажа сред онзи процент с неустановен стерилитет... какво не съм направила, къде съм сбъркала, нямам бременности или минали заболявания, доста съм "възрастна" - 36г.
Предварително ви благодаря и извинете, ако на някого/ някоя от вас съм досадила.
Желая на всички успех!

Re: Какво мислите
« Отговор #1 -: Юни 27, 2006, 23:48:33 pm »
Здравей и добре дошла!Мисля че засега си направила необходимото и послушай мъжа си -
забрави за 3 месеца че правите бебе, защото психическото натоварване е голямо и не
бива да се вманячаваш и да действаш под въздействието на паника.Съвета, който мога
да ти дам е да си починеш и забравиш за всичко до есента, и само остава да си в
специализирана клиника по стерилитет и при добър доктор.Имай пред вид и че на тези години
 просто може да стане малко по-бавничко,така че се успокой.
Пожелавам ти много късмет и успех!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Юни 28, 2006, 07:22:41 am »
Пожелавам ти много скоро да се похвалиш с хубава новина! :D
Какви имунологични изследвания сте правили?
Може там да има проблем

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #3 -: Юни 28, 2006, 07:43:38 am »
Мила Коринка опитай се за тези 3 месеца да се успокоиш и да немислиш много за това!Дано майка природа бъде благосклонна към теб и да стане чудото!!!!!!!!!!!От все сърце ти го желая!!!!!!!
(незабравяй че понякога психическата уснова оказва голямо влияние при бебеправенето!)Успех мила!!! :balk_103:
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #4 -: Юни 28, 2006, 08:52:23 am »
Мила Коринка,

Направи ми впечатление, че пролактина и прогестерона си ги правила на 27-ми ден, което според мен е малко късно - правят се на 7-ми ден след доказана овулация. Поже и да не съм права, но си мисля, че пиеш без нужда Бромокриптина.
Повтори ги някой от следващите цикли.
А спермограмата къде е правена?
Идеята за имунологични изследвания също е добра, защото ако там има проблем, инсетата са обречени на неуспех.
Все пак вие решавате как да действате - можеш да се отдадеш на почивка до есента - така или иначе повечето клиники по стерилитет почиват през август (поне в София е така), а можеш и да използваш лятото, за да си направиш някои допълнителни изследвания като например хормони на щитовидната жлеза.
Искрено ти пожелавам скоро да се похвалиш  :D.
Намерихме нашето синче.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Юни 28, 2006, 09:09:24 am »
Само прогестерона се изследва 7 ден след доказана овулация / тогава е неговият пик/.
За пролактина няма значение кога се прави през МЦ.
Условието е гърдите да не се стимулират по някакъв начин /пипане , галене и т.н, защото може така да се повлияе нивото на хормона/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #6 -: Юни 28, 2006, 11:11:20 am »
Момичета са ти казали за Прогестерона, че се прави на 7-и ден след доказана на узи овулация.
Отделно си пусни сега преди да си почиваш хормони на щитовидната жлеза FT3, FT4, TSH и ТАТ, МАТ. Нямаш и мъжки полови хормони изследвани.

И най-важното, не прочетох никъда за Спермограма  :o
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Юни 28, 2006, 12:24:26 pm »
Момичета са ти казали за Прогестерона, че се прави на 7-и ден след доказана на узи овулация.
Отделно си пусни сега преди да си почиваш хормони на щитовидната жлеза FT3, FT4, TSH и ТАТ, МАТ. Нямаш и мъжки полови хормони изследвани.

И най-важното, не прочетох никъда за Спермограма  :o

Първото изследване за което споменава  е спермограма.
Цитат

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #8 -: Юни 28, 2006, 12:28:14 pm »
...

Първото изследване за което споменава  е спермограма.
Цитат
:lol: съжалявам, нещо недовиждам, толкова се рових  :lol: Сега е на ред да попитам, къде е правена спермограмата и дали е разширена с критерии по Крюгер  :D
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #9 -: Юни 28, 2006, 13:06:42 pm »
Благодаря на всички за вниманието!
:)
Не разбирам какво значи имунологични?...Все си мисля, от известно време, че ако нещо не става има причина .. и в моя (и подобни на него) случаи трябва да я търсим без излишно да се вживяваме.. понякога е трудничко, де..:)
тестостерон и др. не ми е изследвал док, но ще го попитам и ако трябва ще го направя;
що се отнася за пролактина - мисля, че не напразно го пия този бромкриптин - понякога след 15-я ден гърдите така ме болят, че по корем не можех да легна... мисля, че ме разбирате... откакто го пия, като изключим първоначалното виене на свят и поспаливост, се чувствам много добре;
спермограмата я правихме в Цибалаб; док каза, че признава резултатите им, каза, че един резултат ако е лош от една лаборатория - ще е лош и от друга и т.н., в което има логика; е, изключения- също
повторно ще правим спермограма преди инсеминацията, в клиниката на док.
това от което ме е страх наистина е стимулацията с Клост.... не му помня името, защото освен всичко друго съм чела и за намаляване на яйчниковия резерв... от бебеправенето не правя фиксации..:).. но от ранен климактериум, примерно, - направо ми се изправят косите.   
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #10 -: Юни 28, 2006, 13:50:17 pm »
Ако наистина влизаш от година тук, би трябвало много добре да знаеш, че спермограми, правени в Цибалаб (както и в Майчин дом или друга лабратория извън клиника по репродуктивна медицина) са недостоверни и ненадеждни.
Отделете 50 лв и направете нова спермограма с морфология по Крюгер при Владимиров или Стаменов. Не казваш при кого се лекуваш и имаш ли доказана с ехограф овулация.
Гърдите болят и от прогестерон. Повтори изследването за Пролактин - тук има много теми как точно се прави това изследване. Тестостерон е задължително да се направи, не се предоверявай само на мнението на лекаря, защото са прекалено малко специалистите и са доста претоварени - нормално е да пропуснат нещо.
Този фОликул от 23 мм спука ли се?
LH, FSH, Estadiol на кой ден от цикъла са правени?

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde