Искам да споделя и аз своето мнение и огромното разочарование от лекарите в гр. Варна. Януари месец отидох при личната си гинеколожка заради смущения в цикъла. При прегледа ми каза, че имам възпаление и е добре да вземе цитонамазка. Резултатът беше II група, наплаши ме че нещата са много зле и ако искам да се излекувам ефективно е добре да се подложа на криотерапия. Обяви ми 200лв като цена на манипулацията. Съгласих се защото за мен здравето беше много важно. Отидох точно на 14ти февруари.Кабинетът беше на д-р Радева, но процедурата ми я извърши моята гинеколожка д-р Раева. Каза ми 30 дни никакъв секс- спазих го (дори 40 дни). След криотерапията вечерта ми кървя страшно много за един час смених една превръзка. Беше ме захапал и кръста, като усещах болка ниско в ляво отпред. На следващият ден оплакванията отшумяха и си отдъхнах известно време. До 1ви март когато болката ниско в ляво от пред пак се появи. С минаване на дни започна да се увеличава, а на 5ти ми дойде нищо, че трябваше да ми дойде едва на 9ти. Обясних си го заради криотерапията- сигурно организма се е стресирал нещо. Хубаво, но болката започна да става непоносима, започна да ми се схваща целият ляв крак. Немислимо беше да се спи когато и да е. На 9ти март реших вече да отида при нея нищо, че все още бях в цикъл- просто никакво обезболяващо не ми действаше. 5ти ден аз съм в цикъл- отбелязвам на гинеколожката си, че аз на 5тия ден по принцип вече съм приключила с цикъла си и не ми върви така силно както в деня на прегледа с нея. Тя измънква, че било нормално и когато ми свършело пак да съм дойдела. Изписа ми дексофен за болките. Така и направих след 7 дни обилен цикъл отивам на втори преглед като в него ден забелязах, наличие на зелена слуз. Докато бях в цикъл ме накара да си пусна изследвания за 15лв. Видя ги и ме накара да пусна едни други пак за 15лв. Изписа ми Клион Д за слузта и Флоражин -интимен душ. Накрая ми каза, че всичко ми е наред. Успокоих се, оплакванията отшумяха и си викам край. Да, ама НЕ! На 6ти април отново ми дойде. До вечерта почти ми спря и на следващият ден към обяд отново ми дойде. На третия ден започна обилно и така чак до 16ти април, когато най-сетне реши да ме пощади и да си тръгне. Така април месец ми вървя цели 11 дни! Накрая реших да си започна отново противозачатъчните, която тя ме накара да спра и в края на месец април ми дойде отново, с тази разлика, че ми вървя едва 3 дни (в нормите на моя цикъл с противозачатъчни). И този месец когато трябваше отново да отида на преглед при нея реших да я сменя и сега ще видим дали ще остана доволна от новата, която уж за сега не ми е изписала цяла камара лекарства, скъпи изследвания, скъпи лечения и т.н.
Но от сега казвам на всяка, която реши да се подложи на криотерапия заради гинекологични проблеми да си помисли добре дали си заслужава. Ада през който преминах март и април месец не го пожелавам на никого и се радвам, че имам човек до себе си, който ми помогна, както финансово, така и морално!