0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Искам да прочетете!
« Отговор #60 -: Юни 17, 2006, 11:11:34 am »
Аз съм с 1 клампирана тръба след лапаро в тина киркова. Предстои ми икси при Владимиров, но той установи, че въпросната тръба е с хидросалпингс. Естествено трябва да направя второ лапаро, за да я махнат. Гадно ми е, страх ме е, въпреки че съм минала вече през това. Но док изрично ми каза, че дори този хидросалпингс да изчезне по някакъв начин, при започване на стимулацията е почти 100% сигурно, че пак ще се появи, съответно процедурата е обречена на неуспех. Сега си подготвям изследванията за лапаро в Шейново. Докторът, който ще ме оперира там каза същото - няма сми от икси при наличието на хидросалпингс. Разказах ви това, просто за да имате още един пример в практиката с хидросалп. и арт процедурите, а изводите да си ги правите сами. Пожелавам успех на всички ви.
Искам да прочетете!
« Отговор #61 -: Юни 17, 2006, 11:25:57 am »
Аз също знам, че има ли наличие на хидросалпингс е по-добре да се отстранява, а не да се клампира тръбата.....защото вероятността да пропусне и да обрече инвитрото (иксито) на неуспех е много голяма. Веднъж вече диагностициран хидросалпингса е добре да се отстранява....
Стискам палци Импреза всичко да мине като по ноти както се казва и да пишеш в дългоочаквана в скоро време :)
*
Искам да прочетете!
« Отговор #62 -: Юни 17, 2006, 13:42:53 pm »
Impreza, на тебе как ти откриха хидосалпингса?
Искам да прочетете!
« Отговор #63 -: Юни 17, 2006, 14:02:57 pm »
Благодаря ти, Розичке за пожеланията, тъпкано да ти се връща. След лапарото ще чакам тепърва касата да започне пак да приема док-ти, да ги подам, да ме одобрят....сигурно чак зимата ще се класирам за икси:(.

Impreza, на тебе как ти откриха хидосалпингса?

Вагинален ехограф - ако не се лъжа е 3Д :oops: . Док го проследи с няколко прегледа, за да е сигурен. Ти имаш някакви притеснения,че имаш хидросалпингс ли?
*
Искам да прочетете!
« Отговор #64 -: Юни 17, 2006, 20:06:06 pm »
Да, някакво шесто чувство ми подсказва, че трябва да си проверя нещата. Имам прекарана инфекция гонококи, ендометриоза, сраствания... И тоя хидросалпингс нещо ми звучи много съмнително :balk_80: ...  Имам един неуспешен опит  IVM и искам преди да опитваме отново да изясним нещата. Чудех се дали ще се види, ако направя една цветна снимка?

ПП: Благодаря ти за бързия отговор :bighug: и ти пожелавам успех в борбата!
Искам да прочетете!
« Отговор #65 -: Юни 17, 2006, 22:45:34 pm »
Бобка, не знам дали ще се види на цветна снимка, но си мисля, че ако има ходросалп. трябва да може да се проследи с узи. При кой доктор си? Правила ли си лапаро? Лично за мен цв.снимка е остарял и гаден метод. Не че не съм правила, но не бих повторила, въпреки че не усетих грам болка, а тя показа напълно непроходими тръби. Желая ти успех, каквото и решение да вземеш и скоро да се похвалиш с  :bfp:  :bighug:
*
Искам да прочетете!
« Отговор #66 -: Юни 17, 2006, 23:06:26 pm »
Ами и аз съм при д-р Владимиров. Лапаро съм правила преди 2 години във Франция, за хидросалпингс нищо не ми е казано... но аз все пак се съмнявам, че може и да имам нещо. Абе незнам защо си го мисля, ама нещо отвътре ме кара да го проверя тоя въпрос - дали не прекалявам...знам ли...  
    :cloud:    А ти защо лапарото ще го правиш във Шейново? При Нашия доктор неможе ли
*
Искам да прочетете!
« Отговор #67 -: Юни 18, 2006, 11:26:00 am »
Мила Бобка, защо не поговориш с твоят лекар относно съмненията ти. Мисля, че така ще е най-добре  :)  Направи си една цветна снимка за да си спокойна и ако всичко е наред с тръбите, действай смело напред и ще успееш  :) Все пак да не забравяме, че ако има хидро и снимката е направена качествено, то ще се визуализира

Цитат на: impreza
но си мисля, че ако има ходросалп. трябва да може да се проследи с узи

Ще се проследи единственно и само когато хидрото е раздуло тръбата  :?  иначе няма никакъв шанс да се види за съжаление на УЗИ
Искам да прочетете!
« Отговор #68 -: Юни 18, 2006, 20:05:06 pm »
Нашия док не прави операции и се насочих към Шейново, защото за МД съм чувала, че е голяма мизерия. Наистина - поговори с Владимиров за съмненията си и виж какво ще те посъветва. Ако наистина може да се установи с цв. снимка, както казава Миси, може би ще е добре да направиш, за да се успокоиш. Не знаех, че се вижда с узи, само ако е раздуло тръбата. Наистина е добре да се елиминират колкото се може повече неща, за да има по-голям шанс при ин витрото. Желая ти успех, и пиши какво си решила. Стискам палци!!! :bighug:
*
Искам да прочетете!
« Отговор #69 -: Юни 18, 2006, 21:37:37 pm »
Мацки, благодаря ви за отговорите  :bighug: Ще видиме каква ще я надробя... и разбира се ще ви държа в течение. А на вас стискам палци и ви пожелавам слънчево лято
*
Искам да прочетете!
« Отговор #70 -: Юни 19, 2006, 13:35:17 pm »
Привет момичета!
НИщо не знам за хидросалпингс. Къде бих могла да се ограмотя малко по въпроса. Досега са ми правили цветна снимка на тръбите и диагностична хистероскопия, при съмнения за срастване в матката, но при нея не се виждат тръбите май....като чета и страх взе да ме хваща!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Искам да прочетете!
« Отговор #71 -: Юни 19, 2006, 13:45:32 pm »
Цитат на: gabi
Привет момичета!
НИщо не знам за хидросалпингс. Къде бих могла да се ограмотя малко по въпроса. Досега са ми правили цветна снимка на тръбите и диагностична хистероскопия, при съмнения за срастване в матката, но при нея не се виждат тръбите май....като чета и страх взе да ме хваща!

Габи, не се притеснявай. Мисля, че при цветната снимка, ако имаше хидросалпингс все щеше да се види. Нека ме поправят момичетата ако греша. За повече инфо за хидрото пусни търсачка, има много теми, в които въпросът е бил подробно разискван.
Успех
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Искам да прочетете!
« Отговор #72 -: Юни 19, 2006, 15:24:38 pm »
Цитат на: gabi
Привет момичета!

Виж тази тема  :)  :arrow:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4751