0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Планиране на бременност - лекар
« -: Февруари 07, 2012, 15:59:42 pm »
Момичета, подготвям се за 2ра бременност.

Първата не стана от раз, уж бях с ПКЯ,леки хормонални отклонения, минах стимулации,имах проблеми, спазми, + гъбички + е-коли, смених няколко лекари, забременях преди инсеминация...
Слава Богу роди ни се момиченце, но тези неща имаха отражение.

Сега искам да се изследваме и лекуваме с мъжа предварително и чак тогава да действаме, въпроса е ,че нямам лекар на на който да се доверя за адекватни изследвания и лечение.

Та се зачудих дали не е удачно направо да се насоча към клиника " Надежда " например?
Имайки в предвид, че лятото ставам на 35 и трудностите с първата бременност, но от друга страна при тях ходят хората за по-сериозни неща, та не знам как ще погледнат на приумицата.

Моля за съвет и евентуално за препоръки за лекар за първата фаза - изчистване от гъби и бактерии преди опити :)
*
Re: Планиране на бременност - лекар
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2012, 17:56:02 pm »
Здравей,
Моля за съвет и евентуално за препоръки за лекар за първата фаза - изчистване от гъби и бактерии преди опити :)
Да подразбирам ли че вече имаш установени такива (гъбички и инфекции) или предполагаш, че имаш? Имаш ли гинеколог който те наблюдава и от кой град си?
 Ако не са установени, започни с микробиология и антибиограма, за да се види дали имаш въобще някакви инфекции и цитонамазка (ако не си правила в последната 1 година). Ако излезе нещо гинеколога ти ще ти изпише правилното лечение.

*
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2012, 18:55:58 pm »
Да вметна,че часове за клиника Малинов Надежда...трудна работа..Аз звънях март 2011 година и ми казаха,че всичко е пълно до септември 2012  8O..
Но има и други клиники по репродуктивна медицина,ако ти трябват по сериозни изследвания :)

« Отговор #3 -: Февруари 07, 2012, 22:24:02 pm »
В клиника Щерев не се чака много дълго, бих ти препоръчала д-р Андреева от там. Прекрасен специалист и човек, който ще те насочи адекватно.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Февруари 07, 2012, 22:28:13 pm »
Та се зачудих дали не е удачно направо да се насоча към клиника " Надежда " например?

точно там определено не е удачно да се насочваш.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Февруари 07, 2012, 22:28:45 pm »
Другите специалисти  в Щерев също ще ти помогнат просто аз съм работила най-много с д-р Андреева.Късмет  :)
*
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2012, 16:56:36 pm »
Явни симптоми нямам, но от време на време имам, когато правих последно микробиология, казаха че всичко е ок, но нямам вяра щото беше по З.К.
А предишния път хем провеждахме лечение, хем пак имах проблеми, да не говорим, че на 2 места различни неща излизаха...
От София съм, имам 2 гинеколожки при които ходя, но не съм сигурна дали при тях да проведа семейната подготовка за бебеправене :)
*
« Отговор #7 -: Февруари 13, 2012, 17:02:14 pm »
Да подразбирам ли че вече имаш установени такива (гъбички и инфекции) или предполагаш, че имаш? Имаш ли гинеколог който те наблюдава и от кой град си?
 Ако не са установени, започни с микробиология и антибиограма, за да се види дали имаш въобще някакви инфекции и цитонамазка (ако не си правила в последната 1 година). Ако излезе нещо гинеколога ти ще ти изпише правилното лечение.

[/quote]

Там е въпроса, че не съм сигурна в лекарите при които съм ходила и адекватното лечение, освен това искам и мъжа ми да се изследва... предишния път имахме ту гъби, ту коли, ту трихомони, на 2 места изследванията се различаваха...
« Отговор #8 -: Февруари 22, 2012, 11:29:26 am »
 :)
*
« Отговор #9 -: Февруари 22, 2012, 21:10:45 pm »
Там е въпроса, че не съм сигурна в лекарите при които съм ходила и адекватното лечение, освен това искам и мъжа ми да се изследва... предишния път имахме ту гъби, ту коли, ту трихомони, на 2 места изследванията се различаваха...
И на мен така са ми се различавали изследванията...аз не живея в БГ за това не мога да те посъветвам за добър специалист, но в началото на форума има изписани контакти на такива в различните градове. Ако са ви излязли някакви инфекции преди предполагам са лекувани или заради разликата в изследванията сте ги оставили?
Пуснете си нови изследвания и двамата и вижте какво е положението, за да не се чудите има ли няма... :wink:

« Отговор #10 -: Март 11, 2012, 12:32:30 pm »
 zdrawejte momi4eta i az planiram bremennst.bihte li mi prepora4ali doktor w Burgas