TEDI 81 , ами много причини имах да избера тях точно, но не знам доколко са основателни, доколко не са - за теб лично.
Има няколко "пакета" за взимане на клетки, които се предлагат от тях, вкл. и съвсем иновационен, /който не съм виждала в БГ-банка/, за взимане на тъкан и от майката. На техния сайт е описано всичко подробно, да не го "преписвам" сега аз като опции тук.
Взеха всичко, замразява се мезенхимна тъкан, при мен са 4 отделно замразени "проби" т.е. при нужда /дано не се налага/ са 4 "шанса". Отделно, че самата фирма е от пионерите в бранша, някак ми е по-сигурно да се доверя на някого с опит, при това скандинавска компания. Предлагаха ми усилено тогава "Биохеленика", но за мен самият факт,че си говорим за гръцка фирма беше достатъчен да ме откаже, което за теб примерно - може изобщо да не играе при избора. Затова казвам, че моите причини за избор са и обективни и субективни. Някои основани на четене за самата технология, отзиви на клиенти, други на личен опит с фирми и държави , ако щеш.
Плащаш за 20 години съхранение накуп, а за още 5 е опция. Ако искаш. Има шанс материалът да не е годен за замразяване и дори да не става, мисля че беше 10% от общата сума си я задържат за извършеното до момента. Ако те интересуват точните цифри при мен - ще си погледна договори и документи, понеже не ги помня в детайли, тогава имах други вълнения
Аз бях с планово секцио, платихме напред някаква сума, а след това остатъка. При естествено раждане имат екип 24/7 и спешен телефон - звъниш и тръгват, това да не ти е дерт изобщо. Доколкото помня, дори и стотинка да ни си превела, при подписан вече договор и тръгнало раждане - те идват. Съвсем нормална практика, понеже може да подпишеш и да тръгнеш да раждаш след час, а банките още да не работят. Т.е. имаш ли договор - ще има кой и как да свърши нужното, с плащането ще се оправите после.
При мен лично стана лека хамалогия с договорите и режима на допуск, но затова вина има една държавна институция, не болницата и фирмата де. Аз раждах в началото на годината, те още не си бяха подновили договорите и в един момент се оказа, че тази фирма не можело в моята болница, пък с лекаря ми нямали договор и пр. глупости. За няма и седмица и болницата, и лекарят ми, и самата фирма направиха нужното, за да уредят бюрокрацията съобразявайки се с личното ми желание. Изключително съм им благодарна И за това, освен за всичко останало. Дори не видях екипа за стволовите клетки. Лягайки на масата само питах дали са там, Док ми казва: "Споко, още от 6 ч. чакат", Дани го извадиха в 10:04. С организация - грижи не съм имала никакви, подписах, казах какво искам, те си се заеха с детайлите и всичко си беше перфектно. След раждането ми звъняха да ме уведомяват за всеки етап на процедурата - транспортиране на материал, показатели на същия, успех при замразяването - при нас всичко беше на 6
Има списък с необходими изследвания, които трябват за да замразиш, но ти и без това ги правиш за самото раждане тях. Няма начин "Токуда" да нямат актуален договор с тази фирма точно, но те съветвам като си избереш, поне 2-3 седмици преди термин, или планово секцио /не знам как е при теб/ да си обсъдиш тези неща с фирмата, с лекаря си, с болницата... Да не ти образуват нерви в последния момент, заради разни бюрокрации. Както при мен стана.
Ама аз нали все отрано да съм готова - оправихме се набързо и без много ядове.