краси, идеята на това захранване е да не пречи на кърменето, тъй като ти продължаваш да си кърмиш на поискване, а не заместваш хранения по часове и грамажи, а когато детето си вземе достатъчно от храната, която изяжда. а колкото до кочината, не е по-голяма от тази при захранването с пюрета, понякога има храна по пода, защото като й писне да яде нещо го хвърля там, но не е кой знае какво.
сами, при нас пък банана прави голямата кочина и има едно две бодита, които имат следи от банан, дето не се изпират , но ще го преживеем и това.
иванита, детето има нужда само от това, което кърмата или АМ му предоставя, сокчетата и чайчетата са само баласт, който не й позволява да поеме нужното й количество хранителни вечещества (защото просто са им много малки коремчетата), така че аз поне бих си пропуснала покрай ушите тези неща и може би бих се огледала за друг педиатър. само за справка - моят ми препоръча да й дам сокчета на ади, за да отслабне (не се шегувам, това му беше мотивацията за 3 месечно бебе), познайте дали го послушах.
и още една новина, днес й дадох кисело мляко с лъжица - слагам й го на лъжицата и й я давам на нея - беше й по-забавно да си борави с лъжицата, отколкото да яде, но мисля, че й хареса млякото. поне аз съм доволна, че си намерих прилично кисело мляко тук.
лека ви нощ