0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Толкова боли.....
« -: Юни 10, 2006, 13:07:29 pm »
"Категоричен отрицателен кръвен тест" - това бяха думите на доктора вчера. Едва ли мога да обясня точно как се чувствам, но предполагам, че всички тук са го изпитвали, затова и го споделям с вас, защото знам, че няма да ме разберете погрешно, както една "уж" приятелка далеч от проблема ми каза "Не се отчайвай толкова де, ти пък искаше веднага да стане, намаше ли да ти е много лесно от първото инвитро да забременееш?" - просто нямам думи, сега същата е бременна в 7 месец и има едно дете на 4 години - защо го каза? :balk_145: - нима наистина тези хора неосъзнават каква болка е това???
Минах неуспешно и аз през първият си опит, въпреки че не постигнах успех, надявам се, че поне нещо съм научила, което да ми даде сили и нов шанс в следващият опит. Вчера като се прибирах от София с автобуса през целите 6 часа път едвам сдържах сълзите си, а буцата в гърлото беше така осезаема, че си мислех че ще се пръсна.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Толкова боли.....
« Отговор #1 -: Юни 10, 2006, 14:17:50 pm »
Съжалявам st, за загубата!
Напомняш ми на моят първи неуспешен опит икси. Много тежко го преживях, защото бях почти сигурна, че ще успея от първият път. Обаче на главата ми се стовариха такива "изненади", че сега се чудя на себе си как изобщо съм ги понесла! Беше ужасно. Знай, че болката ти е най-силна сега и с всеки ден ще отшумява. След месец ще е просто неприятен спомен и ще мислиш за следващият опит. Винаги има напред, не го забравяй. Не е свършил света, въпреки че сега ти изглежда точно така. Мъката няма да си иде, а просто ще заспи някъде в теб и ще излиза в сантиментални моменти по-нататък. Това ни е съдбата и трябва да я понасяме, няма начин. Но знай, че рано или късно всеки успява. Може да е 2-ри или 3-ти опит инвитро, но успех има. Само трябва да си упорита и да преследваш мечтата си.
А на "приятелката ти" й кажи, че е злобна и проста и неблагодарна. Явно не оценява това, което има, защото го смята за даденост. Но токова по-жалко за нея. Такива хора ги съжалявам.  Това може да го каже човек, който е нискоинтелигентен и необразован. И на мен вчера свекървата ми каза една глупост, която направо ме разочарова отново:" 4 години не е толкова дълъг период за чакане на дете, не драматизирай" И това го казва при положение, че е доктор?! "Имало и по-тежки случаи по 10-15 години" Е, благодаря за съпричастието!!!
Мъката ни може да я разбере само човек, който го е преживял. Другите да ги ядат кучетата. Жал ми е за тях, за тяхното тесногръдие.
Бързо възстановяване ти пожелавам! Има светлина в тунела, да знаеш.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Толкова боли.....
« Отговор #2 -: Юни 10, 2006, 14:20:55 pm »
Съжалявам, мила, толкова съжалявам, че така се е получило при теб.Зная че е тежко(не съм правила ин витро, но имам извънматочна и спонтанен) и всеки път съм си мислила, че няма да имам сили да продължа да се боря.Но минава време и започваме с нови сили, защото това, че сме загубили една битка няма значение важното е да спечелим войната.А за псевдо приятелките всички сме се парили от такива...но така разбираме кой наистина е с нас и кой само лицемерничи.Още повече не можеш да искаш да те разбере как се чувстваш човек, който има едно дете и второто е напът.
Пращам ти цялата си подкрепа и ти желая успех следващият път,от цялото си сърце.
Толкова боли.....
« Отговор #3 -: Юни 10, 2006, 15:54:15 pm »
Съжалявам миличка!
Наистина едва ли има думи, с които може да се опише такава болка. Когато човек е разочарован му се струва, че никога нищо няма да се оправи. Непрекъснато си мисля с какво сме заслужили това и защо при някои се получава просто така, като на шега. Но Натали е права такива псевдо приятелки няма как да те разберат и аз също ги съжалявам. Направо са жалки, но винаги всичко се връща. Безплатен обяд няма, така че няма как след толкова борба да не дойде времето и на положителния резултат. Просто бъди силна, защото твоето бебче те чака някъде там, а ти трябва да си спокойна и усмихната да го посрещнеш! Все пак никое бебенце не иска разплакана майка  :D

Успех миличка и горе главата! Вярвай, че най-хубавото тепърва предстои!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Толкова боли.....
« Отговор #4 -: Юни 10, 2006, 16:30:28 pm »
Съжалявам много с ST!
Аз също преживях болката ти преди 15 дена - мноооого боли...
Сега обаше почнах да измислям варианти за следващия опит - никакво отказване!
Аз също бях сигурна, че ще стане от първи опит, но... не се получи.
Стискам палци скоро да започнеш да гледаш напред!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Толкова боли.....
« Отговор #5 -: Юни 10, 2006, 16:38:10 pm »
за такива проблемни неща, понякога е по-добре да споделяш с виртуалните познати от форума, които са на твоето дередже и ще те разберат правилно, вместо с реалните приятелки, които не могат и да се замислят даже колко може да боли една непремислена дума...

дръж се за момичетата тук, те ще ти помогнат да преодолееш разочарованието и да започнеш да се готвиш с надежда за следващия опит! :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Толкова боли.....
« Отговор #6 -: Юни 10, 2006, 18:53:04 pm »
Цитат на: jam
за такива проблемни неща, понякога е по-добре да споделяш с виртуалните познати от форума, които са на твоето дередже и ще те разберат правилно, вместо с реалните приятелки, които не могат и да се замислят даже колко може да боли една непремислена дума...

дръж се за момичетата тук, те ще ти помогнат да преодолееш разочарованието и да започнеш да се готвиш с надежда за следващия опит! :)

Много съжалявам за неуспешният опит St!!! Цитирам изказването на Джам защото аз стоя 100% зад тези думи. Искам само да добавя, че все още не съм стигнала до АРТ, но съм имала подобни ситуации в живота също. А Огънче се е изразила толкова реалистично за болката, че мога само да се присъединя и към нейните думи на 100% :grouphug:  :cuddle:  :cuddle:  :cuddle: .
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Толкова боли.....
« Отговор #7 -: Юни 10, 2006, 21:12:31 pm »
Мила СТ Разбирам те какво е разочарованието ти!Болката е ужасна ......но с времето го приемаш и наистина започваш да се готвиш за нов опит!Напълно съм съгласна с ДЖАМ че само тука ще можеш да получиш разбиране!Аз лично правя инсета!
Дори слет 9-10 дена ще правя кървен тест и много се притеснявам дали резултата няма да е като твоя!Ако пак не е станало направо незнам как ще се справя с положението!Предишния път бях изпаднала  в депресия!Но благодарение на този форум....на момичета ....на работа   се съвзех!!
Не е важна битката а важно е да спечелим войната!!!!!!! :balk_21:  :balk_21:
*
Толкова боли.....
« Отговор #8 -: Юни 11, 2006, 13:32:54 pm »
Благодаря ви много! Стоплихте ми душата!
Прави сте, че само тук можем да разберем болката на другия и да го подкрепим. За което аз съм изключително благодарна, че ви намерих и мога да споделя всичко, което ме притеснява или тревожи. Както и аз ще се радвам да давам подкрепата си на всички вас.
Огънче, много си права, че болката само заспива някъде в нас и само в сантименталните моменти се събужда, но ще се борим и ще я преодолеем с успеха!
Пооправих се аз и вече мисля с надежда, събирам сили за по-нататък!
Мила Ади, съжалявам, че четеш за моя неуспех, но не се знае, може при теб сега да е станало и ти го желая от все сърце, да се похвалиш с положителен резултат и да ни зарадваш всички тук!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Толкова боли.....
« Отговор #9 -: Юни 11, 2006, 14:02:40 pm »
[Пооправих се аз и вече мисля с надежда, събирам сили за по-нататък!
Мила Ади, съжалявам, че четеш за моя неуспех, но не се знае, може при теб сега да е станало и ти го желая от все сърце, да се похвалиш с положителен резултат и да ни зарадваш всички тук![/quote]

Радвам се много че си толкова борбено момиче!!!!Много ти благодаря за хубавите пожелания!!!! :balk_21:
*
Толкова боли.....
« Отговор #10 -: Юни 12, 2006, 02:42:25 am »
:bighug:
Много съжалявам за неуспешния опит. Не се връзвай на думите на "приятелката" ти. Само този, който е минал по този път може да разбере колко боли. Аз не споделям с моите приятели, защото знам, че няма да ме разберът. Вички тук в един или друг момент сме се чуствали така, но имай вяра.
Аз в такива моменти си казвам: " Добре Ххх, избърши си сълзите, вдигни глава и направи следващата крачка!"
*

Anonymous

Re: Толкова боли.....
« Отговор #11 -: Юни 12, 2006, 08:20:38 am »
Мила St, много съжалявам... :cry: Болката наистина е голяма, но трябва да намериш сили и да продължиш. Очевидно на някои като нас им е писано да изминат доста труден път. Единственото, което ни остава е да го извървим. Ръка за ръка с любимите хора, истинските приятели, момичетата от този форум...

:kiss:
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Толкова боли.....
« Отговор #12 -: Юни 12, 2006, 09:24:42 am »
Цитат на: st

Огънче, много си права, че болката само заспива някъде в нас и само в сантименталните моменти се събужда,

E как! Нали занеш поговорката "не питай старило, а питай патило".
Радвам се, че вече си по-добре. Хубава седмица!

*

kpo

• **
  • 92
  • кога ако не СЕГА!
Толкова боли.....
« Отговор #13 -: Юни 12, 2006, 10:23:58 am »
Здравей ST,
много съжалявам за негативния ти резултат - моят отрицателен отговор беше на 08.06.06 при това за трети път - така че знам как се чувстваш. не се затваряй в мъката си!!! Поздравявам те за правилното решение да влезеш в този форум. Тук ще намериш разбирането и съпричастността от които имаш нужда! Аз бях на път да се откажа, бях пред прага на депресията, но момичетата тук ми вдъхнаха надежда.Може думите "не се отказвай, продължавай напред" да ти звучат банално, но това е което трябва да направим. Подкрепям те от цялото си сърце!!!
*
Толкова боли.....
« Отговор #14 -: Юни 13, 2006, 17:24:38 pm »
Не се отчайвай, st! Аз имам два неуспешни опита ин витро, но твърдо съм решила да направя и трети. Знам, че разочарованието е голямо, но постепенно отминава и човек се зарежда с нови сили.
А за приятелката ти искам да ти кажа - jam те е посъветвала добре, защото понякога и най-близките не могат да ни разберат. Пък и не всички хора са деликатни и тактични. Понякога уж се опитват да те утешат, а вместо това те нараняват. Не мисли за тях, просто приеми, че някои неща са им недостъпни и не ги коментирай много-много с тях.

Желая ти успех и вярвам, че ще стане.  :)
*
Толкова боли.....
« Отговор #15 -: Юни 14, 2006, 18:57:46 pm »
Мила Ст, знам как те боли! Болката е дадена на силния човек, защото само той би се справил с нея. Всички ние тук сме силни и смели. Падаме и въпреки това с рана в сърцето се изправяме, вдигаме гордо глава и продължаваме. Всяка една от нас търси спасение от болката, трудно се намира пътя...Поплачи ако искаш и крещи от болка, после се гримирай, облечи се и излез, разходи се. Обърни внимание на най-малките детайли около теб и се почувствай щастлива, че те има! Ти си обичана и обичаща жена! А Господ не ни забравя нас силните, просто трябва да изчакаме малко. Целувам те сърдечно!
*
Толкова боли.....
« Отговор #16 -: Юни 14, 2006, 20:45:36 pm »
Благодаря Риба за хубавите думи! :balk_64:
Аз също смятам, че болката ни прави по-силни. Дано само ни стигнат силите за да извървим пътя докрай, на което искрено се надявам, защото го заслужаваме, да станем Майки!!!