0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПОМОЩ! какъв термометър ползвате?
« -: Януари 25, 2012, 09:33:16 am »
Здравейте, момичета ...Извинете предварително,ако темата не е поставена на правилното място аз съм нова във форума и все още съм малко неориентирана. Мисля че е напълно излишно да споменавам,че и аз съм от бебеправещите за сега само от 2 месеца правим сериозни опити...Казано честно за пръв път тук прочетох за личните графики, за следене на БТ и аз смятам,че това е нещо 100% необходимо и полезно. Да си дойда на думата, моят термометър е дигитален, но показва само до 3 то число примерно 36,3 или 36,6, а като гледам графиките на други потребители виждам температури от сорта на 36,35;36,45 и т.н. и казано честно,ако термометърът ми е скапан и не дава вярна информация. не виждам смисъл да си водя календар, та въпросът ми е към момичетата които ползват дигитален термометър - каква марка е и от колко време го ползвате?
Re: ПОМОЩ! какъв термометър ползвате?
« Отговор #1 -: Януари 25, 2012, 10:21:26 am »
Аз ползвах ето такъв http://apteka.framar.bg/30017790/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-quiko#axzz1kSJZDwFz
Той също е до първия знак след запетаята.При мерене на БТ е по-важно да се използва един и същи термометър.Теб те интересува повече температурната разлика във фазите.
Но честно да ти кажа,ми се струва че ти малко раничко още да се стресираш с мерене на БТ.Не че е лошо и излишно,но си е един допълнителен стрес.
Желая ти успех!
[/url]
« Отговор #2 -: Януари 25, 2012, 10:27:53 am »
Благодаря ти краси, стресира ме факта че преди 1,5 година ми направиха операция с мотива, възпаление на жлеза и сега като не става от първите опити...реших докато е време да почета какво правят другите момичета,че съм на мнението, че за едно здраво бебенце трябва да се прави повече от секс в смисъл пиене на витамини, прегледи и т.н.
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 10:34:12 am от reni^-^ »
« Отговор #3 -: Януари 25, 2012, 18:50:50 pm »
Здравей reni^-^ и добре дошла сред нас бебеправещите! Лично мое мнение е, че една цифра след десетичната запетая е напълно достатъчна при меренето на БТ. Както ти е казала  krasi(ahiito) за теб е важно каква ще е темрепатурната разлика във фазите. Като имаш предвид, че тази разлика трябва да е 0,4-0,6 градуса, сама може да се убедиш, че ти е достатъчна първата цифричка след запетаята. Пожелавам ти успех и не се страхувай и не унивай - ще постигнеш и ти своята мечта!  :crossfingers:
« Отговор #4 -: Януари 26, 2012, 10:39:21 am »
Моят не е кой знае колко специален - на Прегнакеър от една промоция с витамини за бебеправещи - в пакета с витамините беше включен като подарък и термометърът. До момента (около 10 месеца май) не съм имала проблеми с него. Има и много специални: с гумен накрайник отпред, мерещи до 4-ти знак, пищящи, непищящи, с памет, без памет и т.н. Но, според мен е хубаво да не е живачен, да пищи при измерен резултат, да има поне временна памет (колкото, ако задремеш сутринта, да може при първо включване на термометъра да помни последната измерена стойност)... Е, това май е според мен... Ако някой се сеща още нещо да пише...

п.п. И измерване е най-точно, когато е анално!
« Последна редакция: Януари 26, 2012, 10:48:43 am от rosefromstars »
« Отговор #5 -: Януари 29, 2012, 10:33:58 am »
Здравейте, и аз имам въпрос относно термометрите.И аз съм нова във форума,а от 1,3год. правим опити за бебе. От скоро си измервам БТ с живачен термометър. До сега (3/4 мерения) винаги е била 36,7. Днес е 7 ден от цикъла (3-ти ден след менструацията)и той отчете 36,8,нещо се усъмних и реших да я измеря и с дигитален и той показа 36,7.
На кой от двата да вярвам?Да започна ли да меря с дигиталния?Дали ще е заблуждаваща графиката,ако ги сменя сега,по време на цикъла или да чакам да мине този(да си продължа с живачния) и да го сменя на следващият цикъл?
Мерси,предварително.
« Отговор #6 -: Януари 29, 2012, 10:48:40 am »
 :oops: Извинявам се,забравих да ви покажа дигиталният, ако има значение точно какъв е - http://e-apteka.bg/node/1133
« Отговор #7 -: Януари 29, 2012, 11:49:26 am »
Благодаря на всички момичета за отговорите и за съветите,които сте написали...
Juliana , ти знаеш че и аз съм като тебе new,но доколкото съм чела из сайта в такъв случай е по правилно да мериш с дигитален термометър, най - добре е да смениш термометрите в началото на цикъла , а в календара да си отбележиш на бележка, че си сменила от този ден термометрите...а за бебеправенето не се отчайвай моят съвет е ако не сте ходили(с половинката ти) на лекар за изследвания, може да ви напишат някакви витаминчета и т.н. , но мисля че най - важното е да спреш да го мислиш, че като почнем да го мислим Бебока се плаши и не идва  :( поне това пишат вече станалите мами...
« Отговор #8 -: Януари 29, 2012, 12:14:42 pm »
juliana83,според мен,този цикъл продължи да мериш с живачния,а от следващия ако искаш започни да мериш с дигиталния.И ако искаш да ги сравниш,вечер оставяй и двата термометъра до себе си,за да не ти се налага да ставаш.

Успех!
[/url]