0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
лекарства и бременност...
« -: Октомври 31, 2008, 12:08:34 pm »
Здравейте,
след повече от 3 години неуспешни опити, днес на теста ми се появи втора чертичка... макар и розова... последните 3 дена приемах Нурофен стопколд и Еуреспал. и на двете пише, че не са препоръчителни при бременост. сега не знам да се радвам ли или да се притеснявам...
отивам да си купя втори тест - не мога да чакам още 48 часа или преглед при гинеколога. стискайте палци
Re: лекарства и бременност...
« Отговор #1 -: Октомври 31, 2008, 15:32:07 pm »
smil, изобщо не се притеснявай. Безкрайно рано е, детето ти е още няколко клетчици така да се каже :D. Опасно е когато започне органогенезата, т. е. оформянето на органите.
Аз също приемах Бисептол 5 дена преди да разбера, че съм бременна.
С госпожицата всичко е наред. :)
Лека бременност. Ще има да се шашкаш още много от сега нататк.
Поздрави

*
« Отговор #2 -: Октомври 31, 2008, 16:33:46 pm »
може би е най-добре да го споделиш с някой лекар ..  :?
всъщност не само лекарствата са опасни при бременност. наскоро бях много шокирана от това, че копривата също е противопоказна и в древността дори се е ползвала от знахарките като средство предизвикващо аборт.., а по форуми чета че масово се препоръчва при анемия на бременните  8O
така че момичета внимавайте много с всичко, което слагате в устата си !

източника ми е zdrave.bg
п.с. пожелавам ти лека и безпроблемна бременност ..  :bighug:
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 16:37:50 pm от g2l2 »
*
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2008, 18:16:01 pm »
smil , виж това може би ще те успокои!

http://www.safefetus.com/search.asp?SearchType=1&letter=n

Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2008, 07:59:26 am »
момичета много ви благодаря за отговорите   :bighug:
направих си втори тест - тази сутрин ... втората чертичка е още по-бледа от вчерашната?! какво означава това? :ask:
случвало ли ви се е?
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #5 -: Ноември 03, 2008, 03:02:47 am »
Според мен,важното е,че има втора чертичка-била тя по-бледа или не...Изчакай 48 часа -ако можеш :D-и направи  тест от друга марка...ако пак си има чертичка-поздравления!
стискам палци да видиш желаният резултат!
*
« Отговор #6 -: Ноември 03, 2008, 10:50:14 am »
Моят съвет е да отидеш на преглед при акушер-гинеколог. И да си направиш проследяване на бета ЧХГ през 48 часа. Започни още от днес. Успех! И стискам палци всичко да е наред и да ни се похвалиш с бременност!  :crossfingers: :bighug:
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #7 -: Ноември 03, 2008, 11:42:16 am »
благодаря ви за отговорите
направих си кръвен тест и според него... или по-т-чно според чхг-то имам повод да се повхаля. остава и гинеколога да потвърди...
стискайте палци
*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
« Отговор #8 -: Ноември 03, 2008, 12:17:31 pm »
Имаш  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: от мен. :D Много късмет.
*
« Отговор #9 -: Ноември 03, 2008, 14:03:04 pm »
много, много се радвам за теб ..   :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
« Отговор #10 -: Септември 05, 2011, 18:59:01 pm »
Здравейте,
след повече от 3 години неуспешни опити, днес на теста ми се появи втора чертичка... макар и розова... последните 3 дена приемах Нурофен стопколд и Еуреспал. и на двете пише, че не са препоръчителни при бременост. сега не знам да се радвам ли или да се притеснявам...
отивам да си купя втори тест - не мога да чакам още 48 часа или преглед при гинеколога. стискайте палци
Здравейте, бъдещи мами! Мога ли да ви попитам нещо - някоя от вас пила ли е по време на бременност "Nutri-mag" и "Utrogestan". Аз съм бременна в 7г.с. и имам страшни болки в корема. Гинекологът ми ми забрани всякакво натоварване, изнервяне и т.н. Пия ги вече около 2 седмици, но болката не спира. Моля, някой ако ги е пил и слагал тия лекарства да пише. Предварително благодаря:)
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #11 -: Септември 05, 2011, 19:28:04 pm »
Аз съм пила Нутримаг. Той е за болките. Може би ти е ниска дозата. Моята беше 3*1. Но това лекар трябва да ти го каже. А Утрогестанът е за друго, не е за болки.
« Отговор #12 -: Септември 05, 2011, 19:33:33 pm »
И аз ги пих 3 по 1, но след като свърших първата опаковка, гин. ми каза да ги пия по 2 на ден!
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #13 -: Септември 05, 2011, 19:35:51 pm »
Ами най-добре говори отново с него.