0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Това нередовен цикъл ли е?
« -: Май 27, 2011, 14:28:08 pm »
Здравейте момичета,
бих искала да ви попитам според вас, ако ми идва всеки месец, но с разлика от 7-8 дни, дали това е нередовен цикъл? Уж всичко ми беше наред на последния преглед, а един месец ми идва на 21 ден, после на 26, понякога на 28-ия ... луда работа. Все тръпна дали да купувам тест или ще ми дойде :(
Иначе преди да родя първото си дете ми беше на 26-28 дни, после след второто леко се посъкрати и взе да играе, ама сега май съвсем се разцентрова, знам че има жени на които им идва на датата, а такива като мен има ли? Дали да не си пусна едни хормони?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Това нередовен цикъл ли е?
« Отговор #1 -: Май 27, 2011, 14:35:50 pm »
щом играе толкова много - нередовен цикъл е, да. посети гинеколог и обсъдете какво да изследваш, ако прецени, че е нужно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Май 28, 2011, 17:26:01 pm »
Според мен не е нередовен. Някъде бях чела, че нередовен цикъл се води ако е под 18дни или над 38 дни. Доктора може би ще ти каже същото или ще изпише противозачатъчни.
*
« Отговор #3 -: Май 29, 2011, 02:10:12 am »
Цикълът може да варира според настъпването на овулацията, което не е проблем. Проблем е, ако ти играе Луталната Фаза като дължина.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #4 -: Май 29, 2011, 08:40:11 am »
И аз мисля, че не е нередовен. Аз и не знам да има строго определено понятие за нередовен, но мисля, че за нередовен се смята този, който вече е проблемен (например при забременяване) и например не знаеш дали този месец ще ти дойде или не, а твоят не мисля, че е.
« Отговор #5 -: Юни 14, 2011, 15:36:40 pm »
Благодаря на всички за отговорите!
Мисля да отида на лекар, и да си пусна някои изследвания.
*
« Отговор #6 -: Август 11, 2011, 11:26:32 am »
Рових,рових за темичка..и не знам дали открих подходящата.
Моля ви за мнение - от около година цикъла ми е най-много четири дни,като първите два дни са ужасни ,много кръв,съсиреци - ужас, на третия ден много слабо и на четвъртия - леко зацапване,което спира съвсем следобяд.
А често стигам само до трети ден - зацапване и спира.
Какво ще кажете ...трябва ли да го обсъдя с доки и на какво може да се дължи според вас? :oops:
Благодаря

P.S -Забравих да кажа,че като дължина цикъла е горе -долу редовен,идва между 29-31 ден.
« Последна редакция: Август 11, 2011, 11:47:14 am от jolie16 »

« Отговор #7 -: Август 11, 2011, 12:18:02 pm »
Разбира се, че е добра идея да го обсъдиш с лекаря си- всъщност, най-добрата,но по принцип цикълът си се изменя. Моят беше слаб и 3 дни, после нарасна до 5-6 все така слаб, после пак се скъси и след раждането стана точно както ти го описваш- 2 дни много обилно кървене и 2 дни зацапване и слабо кървене.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #8 -: Август 11, 2011, 18:42:28 pm »
jolie16, моят цикъл е 3 дни, като първите два са не особено силно кървене, а третия ден хич го няма. Идва (по-точно идваше  :oops:) ми на 24-25 ден. И ову ми беше между 12-14 ден, което прави къса лутеалната фазааа. И аз се бях притеснила. Така че, по-скоро според мен е важно да знаеш КОГА ти е ову, да си сигурна, че ИМА ову и ЛФ да е 14 дни (това е идеалния вариант, или повече от 14). Според мен това колко дни и какво е кръвотечението не е от особено значение.
*
« Отговор #9 -: Август 11, 2011, 19:59:04 pm »
Тонитка мерси миличка  :bighug: :bighug:,успокои ме малко.Чета тук за менорагия,ендометриоза и съвсем се хвърлих в тъча.Преди беше абсолютно нормален цикъл, сменях превръзки на 3-4 часа и продължаваше 5 дни ,като петия беше по-скоро зацапване..но такива неща не бях имала..и малко се постреснах..Трудно пукам фоликулите и не всеки месец имам ову,но последните два с Прегнил - всичко беше ОК, с лутеална фаза около 15 дни.

Inke Tinke - ще говоря с доктора,но това някак си го бях изпуснала след първите няколко разговора..не съм раждала и съм на 25 год.

« Отговор #10 -: Август 12, 2011, 12:37:00 pm »
Споко jolie,  :wink: :balk_21:
Да добавя: така цикълът ми е години наред и когато почнахме опити за забременяване питах доки, тя каза да не се шашкам, само да следя дали имам ову. а той че може да се промени, може. Успех миличка  :balk_104:
*
« Отговор #11 -: Август 12, 2011, 13:20:13 pm »
Споко jolie,  :wink: :balk_21:
Да добавя: така цикълът ми е години наред и когато почнахме опити за забременяване питах доки, тя каза да не се шашкам, само да следя дали имам ову. а той че може да се промени, може. Успех миличка  :balk_104:

:bighug: :balk_5: :balk_104:

« Отговор #12 -: Август 12, 2011, 13:41:35 pm »
Чак менорагия...Не си поставяй диагнози! Разликата в кървенето може да има общо с хормоналния баланс и с дебелината на лигавицата. Най-добре лекарят ще коментира.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #13 -: Август 12, 2011, 19:53:59 pm »
Не не Inke,не съм и си помисляла да си поставям дигнози.Септември за всеки случай ще кажа на Доки , пък каквото е такова..важна е крайната цел :babyflips:
Може би ми се отразява и приема на Бромокриптин и Достинекс,забравих да спомена за аденома на хипофизата..
Много ви благодаря за мненията и подкрепата.Прегръщам ви

*
« Отговор #14 -: Септември 12, 2011, 11:36:20 am »
Аз също не мисля, че е нередовен. Моят винаги е бил така. Варира между 31 и 37 дни, но винаги си идва. Протича по един и същ начин. Имам си овулация с всичките и симптоми- цервикална слуз, лека болка в яйчниците, но не е на 14-ти ден, а малко по-късно- 17 примерно. Правила съм хормонални изследвания - всичко ми е в норма. С Оги забременях бързо. Мерила съм БТ и е като по учебник. Пада 2-4 часа преди да ми дойде, през другото време си държи висока, след овулацията. Мисля, че е до човек. Има жени, които знаят и в колко часа ще им дойде и такива, при които си варира една идея  :wink:.
*
« Отговор #15 -: Септември 12, 2011, 11:42:05 am »
Zazu, аз даже съм забелязала,че никога не ми е идвало след 17 юаса,ако не дойде до тогава,вечерта знам,че ще спя спокойно и вещицата няма да дойде до сутринта :)
Явно просто се е изменил..
Благодаря ви!