Привет и от мен в края на седмицата! Отдавна не съм писала, то и нямаше много за писане. Децата изкараха две седмици при майка ми после трябваше две и при свеки но през втората, Стефан направи гнойна ангина и изпи трети антибиотик за това лято, не знам какво ще правя на зима с него.
Иначе новото - за съжаление не хубаво нещо е, че Стефан е далекоглед, едното му око е с диоптър 8 а другото с 3. Не съм сигурна правилно ли се изразявам, защото нищо не разбирам от проблеми с очите, никой в семейството ми, а и в това на мъжът ми не е носил очила и сега съм като в небрано лозе. Най ме е яд, че не съм забелязала по рано, че има проблем и че изобщо не ми мина през ума, че е лежал в кувьоз и, че от там може да има проблем с очите и да го заведа по-рано, а не чак сега като видях, че си криви едното око. А колкото е див и инатест не знам как ще носи очила... И като изчетох темата която сте подхванали, тръпки ме побиват от спомени как в училище масово се подиграваха на децата които носеха очила... Стефан по принцип е по палав и налита на сестра си доста често, както и на мен и ни обявява за "лошише", но забелязвам, че на площадката е внимателен с децата, в яслата също не са ми казвали да е бил някого. Елена е по плаха и срамежлива, но на моменти и в нея избива лошото, но пък в момента е във възраст в която мога да и обясня, че това което е направила е лошо и тя си взема поука от случката. Последния и изблик беше на морето - към играещия в надуваемия басейн Стефан се беше присъединило бебе русначе на година и малко и двамата си ровеха в пясъка с на моите лопатките, в следващия момент дойде Елена и взе да мрънка и тропа с крак, че тя не давала лопатките на бебето и то не и било приятелка, майката на детето разбра каква е ситуацията и си го прибра ревящо. Обясних и, че е постъпила много лошо и сега само върви и повтаря, че вече ще си дава играчките на другите. Но това е Елена, тя се впечатлява от това което и говоря, при Стефан не минава номера, ако е решил да бъде "лош" спасение няма.
Мисля, че няма дечица с проблеми с очите във форума (надявам се да е така), но все пак да попитам... Очната при която ходихме в 20-та поликлиника ми каза да взема направление от личната и да заведа Стефан в медицинска академия, там имало детско очно отделение и че там щели да му направят още изследвания, не знам това ли е най-доброто място или има някъде и по добри специалисти?