0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета! Тъй като мисля, че в много случаи сте по-компетентни от някои лекари, се обръщам към вас за съвет. Ако съм избрала неправилния форум, моля за извинение! Дълги години съм с висок пролактин (2200-2400 при горна норма 850), който лекувах 13 години с Бромокриптин в различни дози, но той така и не спадна под 1400. През 2004г. след мои проучвания из клуб Проблемно забременяване (на които също много благодаря) и по мое настояване си направих ЯМР. Установен пролактином 5мм, започнато много успешно лечение с Достинекс. След нормализиран пролактин, направена хистероскопия за енд. полип и инсеминация през март тази година успях да забременея. По съвет на гинеколожката и ендокриноложката спрях Достинекса и започнах Парлодел 1/4табл. 3 пъти дневно. На 3-тата седмица след приема на Порлодел пролактина ми беше 1250 при горна норма 850. Сега много се притеснявам дли да продължа да го вземам това лекарство, което 13 години не ми помагаше, дали да не рискувам с Достинекс, който е в Група В и може би е по-безопасен, или да спра и двете. Моля за съвет и споделен опит! Благодаря за всяко мнение.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Пролактином и бременност - моля за съвет
« Отговор #1 -: Юни 08, 2006, 13:07:06 pm »
свържи се с miroslava от дира, тя сега пише в Бъдещи и настоящи майки. ще ти даде съвет от личен опит.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Юни 08, 2006, 13:08:40 pm »
Поздравления за бременността! :)

Не е коректно да искаш от хора в мрежата да ти дават съвети за лечение, не е редно. Никой, колкото и да е компетентен, не може през монитора да види какво е състоянието ти, да ти постави диагноза, да прецени всички ползи и рискове от дадено лечение или отказ от лечение и т.н. В този смисъл най-компетентен е твоя лекар. Ако се съмняваш в неговите познания, смени го. Но не искай от форума повече, отколкото може да ти предложи.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #3 -: Юни 08, 2006, 14:09:32 pm »
:D Блаагодаря, Ман!
 :oops: Мели, аз не поисках съвет, а мнение, дали някой не е минал през това, просто да обясни. Извинявай ако съм прекалила! :roll:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Юни 08, 2006, 15:15:04 pm »
Извинявай, Венециана, аз просто чета буквално и когато някой напише "Моля за съвет", точно така го разбирам. Сподели притесненията си с твоя лекар, вярвам ще ти даде правилни ясъвет. Желая ти успех! :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #5 -: Юни 09, 2006, 10:10:06 am »
Мила Veneziana , аз също имам микроаденом на хип.жлеза(под 1см. се води за микроаденом)не се шашкай нормално е като си бременна пролактина да расте!!! Така, че сега колкото и изследвания да правиш на пролактина няма сми...Има много информация в нета за това, порови се и ще видиш. Ако имаш някакъв проблем със зрението или нещо друго което много рядко се случва, обърни се към лекар!!!Достинекса не се позволява при бременност!!! Бъди спокойна и ти пожелавам най-готиното бебе!!! Успех!!! :balk_602:
« Отговор #6 -: Юни 09, 2006, 13:28:09 pm »
:lol: Благодаря ви, Мели и Faith! Аз се притеснявам за бебо, не за себе си  :? . Слава богу, нямам проблеми със зрението, чувствам се добре. Ще поговоря още веднъж с лекаря си, да видим кога мога да спра и Парлодела. Благодаря за пожеланията,  мила Faith, желая на всички от форума скоро да гушнат своите бебоци! :lol:  :lol:  :lol: