0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

problemna

Моля за помощ лечение на ПКЯ
« -: Юли 17, 2004, 12:23:24 pm »
Някой ако знае нещо за лечението на ПКЯ,моля да го сподели или да ми препоръча специалист.Лекуват ме с противозачатъчни от 3 години,резултат няма.Цикълът ми е редовен с някои изключения-идва ми подва пъти месечно.
*
Тук има една статия на д-р Н. Генов
« Отговор #1 -: Юли 17, 2004, 13:49:37 pm »
Ако не си я чела. В нея много подробно е описан проблема.
Синдром на поликистозните яйчници
Не се тревожи. Много момичета забременяват с поликистозни яйчници. Партньора ти изследвал ли се е? Правили ли сте други изследвания?
Пожелавам ти успех!
 :)
*

mima

ПКЯ
« Отговор #2 -: Юли 17, 2004, 22:53:29 pm »
Моят опит от дългогодишното лечение на поликистоза е следният:
Въпреки изпитите порядъчно количество хормонални препарати, инжекции и противозачатъчни не постигнах никакъв ефект. Имах нередовен или целомесечен цикъл. Под нередовен разбирай цикъл в порядъка на 35 дни до веднъж на 6 месеца. Даже и прословутото Диане не ми понесе никак добре и за две години нямаше и грам ефект от лечението с него. Намери добър лекар ендокринолог по възможност и гинеколог и започни с хормонални изследвания да видиш от къде идва проблемът. В зависимост от случая ще ти назначат и лечение. За кървенето повече от веднъж месечно винаги има скрита причина. От хормонални /неправилно предписани/ препарати също е възможно да се получи, както и от полипи в матката, от миомен възел, от раничка по шийката и още куп неща.
Не забравяй да направите изследвания и при партньора ти.
*

problemna

ПКЯ
« Отговор #3 -: Юли 19, 2004, 11:03:00 am »
При съпруга ми всичко е О.К.,даже става за донор!Проблема е у мен.
Разбрах,че лапароскопията е много ефикасна.Така ли е?
« Отговор #4 -: Ноември 05, 2004, 15:13:21 pm »
Здравейте!
Аз имам подобен проблем, но и аз не съм намерила лечение въпреки, че съм пила много и различни лекарства. Ако някой може да ми помогне с информация, ще бъда много благодарна.
На 29 години съм и от 7 години имам кисти на яйчниците. Ходих при много лекари, предимно в Пловдив. Заболяването им е познато, но не и случай като моя.
Всеки месец в приода на овулация /14-16 ден след началото на цикъла/,т.е. когато тези кисти се спукват, получавам много силни болки, които започват от корема и после обхващат цялата област на стомаха и продължават 2-3 дни. Болката е много силна и се съсредоточава по продължение на стомаха. Също така в организма протича възпаление, тъй като езикът ми се облага, мускулите ме болят и имам висока температура. Преди да родя /преди 1 година/ болките бяха още по-силни и продължителни. Не мога повече така!
Благодаря на всеки, който би могъл да ми даде някакъв съвет!
« Отговор #5 -: Декември 20, 2004, 07:23:59 am »
Преди повече от три години имах две операции в рамките на 3 месеца по спешност/лапаротомия/. Спукване на киста в коремната кухина! След 2 те операции продалжих да имам кисти и затова започнах да приемам Мервилон, а в последствие Мерсилон. Винаги когато ги спирах кистите се появяваха отнаво/ 5-6 см/. В края на август реших, че е край време да опитам на забременея /както ме посъветва моя лекар/. Естествено след 2 месеца отново имах киста 6,5 см. Понеже в момента съм в чужбина, а моя лекар в България потърсих съвета на няколко лекари тук. Те ми казаха, че единственото решение е операция! След 2 такива аз наистина отказвам да ми направаят 3-та.
Бях наистина отчаяна, но намерих голяма упора в този наистина чудесен сайт! Прочетох за лечение с билки и понеже нямам друга алтернатива, освен ножа или Марвелон, реших да опитам. От 3 седмици пия котешка стъпка и миналата седмица нямах киста! Според лекарите това е случайно и може би е така, но тяхната алтернатива на мен лично не ми помогна, а единствено напълнях с около 10 кг  и дебели сметки! Такар, че сам решена да опитам с билки ....
« Отговор #6 -: Декември 20, 2004, 17:36:05 pm »
Здравей! Благодаря ти за споделения опит! Предполагам,че и теб те боли когато се спука киста. Аз всеки месец чакам уречения ден, понякога ми се разминава. Мисля за лапароскопия в момента, но наистина не ми дават гаранция,че ще помогне. Не знам каква е разликата м/у лапаротомия и лапароскопия, ще прочета.
За билките искам само да ти кажа. Аз се консултирах може би преди 5-6 години с д-р Тошков и той по телефона ми каза какво да приемам: бял равнец, цистофемин и циклонорм в определени дози. Може би на много хора ще им прозвучи смешно,но нямах болки докато ги пих. Обаче не ме и излекуваха. Сега мисля,че и те блокират овулацията както противозачатъчните лекарства. Котешката стъпка как влияе?
« Отговор #7 -: Декември 25, 2004, 12:35:54 pm »
Лапатомията е операция по спешност, животоспасяваща. Кистата се спуква, но кръвта не изтича нармално, а в коремната кужина. Това е сравнително рядко, но при мен се случи два пъти. Болката е убийствена!
След като започнах да пия Котешката стъпка нямам болки и киста/засега/,  но не мога да кажа за овулация, защотото не съм си мерила температурата все още. Моя позната си беше излекувала кистите./Някаде бях чела, че не е добре да се пият няколко билки едновременно!Незнам доколко е вярно./
Също така едно от момичетата ми препоръча Турта /калоферче/. На нея и е помогнало. За съжаление всичко е индивидуално... Но не се отчайвай и нашия ред ще дойде! :wink:  Нова Година нов късмет!
« Отговор #8 -: Април 04, 2005, 00:26:17 am »
Прочетох за лечение с билки и понеже нямам друга алтернатива, освен ножа или Марвелон, реших да опитам. От 3 седмици пия котешка стъпка и миналата седмица нямах киста! Според лекарите това е случайно и може би е така, но тяхната алтернатива на мен лично не ми помогна, а единствено напълнях с около 10 кг  и дебели сметки! Такар, че сам решена да опитам с билки ....[/quote]
   Здравей,
аз също пиша от 4ужбина,но мисля ,4е мога да ти помогна.Братов4едка ми имаше сащият проблем и се оправи ,дори и има дете ве4е на 3 години.благодарение на билките на един пловди4анин по прякор китаеца.Но трябва да се пият нон-стоп ина4е след спирането се появяват отново.
  Аз също съм ходила при него,но за  друг проблем.Трябва да ти кажа,4е запо4нах да отслабвам и в същото време се 4увствувах пълна с енргия.
  Ако искаш да го посетиш пиши за да му издиря телефона,спомням си само 4е приемаше в кв."Ки4юк Париж", близо до  ул."белите брези".И вси4ки таксиметрови шофьори го знаят каде е.
Успех.
*
« Отговор #9 -: Април 04, 2005, 19:09:27 pm »
Намери му адреса и го напиши ако не ти представлява трудност.
Нека да опитаме и друго различно от лекарствата.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #10 -: Април 08, 2005, 16:10:20 pm »
Момичета тук малко сте смесили темите-има доста голяма разлика между ПКЯ и образуване на отделни кисти.Аз съм с ПКЯ във Вторник бях на лапароскопия и се надявам това да ми помогне.Моя лекар след операцията каза,че не бил виждал такива яйчници като мойте-с толкова задебелена обвивка и че в случая никакви лекарства не биха ми помогнали.То така си и беше де-пила съм Клостилбегит и Дуфастон,после Диане-35 и билки(те регулираха хормоните),но нищо не стана.
<br />
*
« Отговор #11 -: Април 08, 2005, 16:50:40 pm »
Спомням си ,че беше писала че не ти е идвало от няколко месеца. Има ли връска между задебеляването на яйчниците и липсата на овулация? И в такъв случай спасението единствено надупчване ли е?
« Отговор #12 -: Април 12, 2005, 02:05:21 am »
Цитат на: Mary
Намери му адреса и го напиши ако не ти представлява трудност.
Нека да опитаме и друго различно от лекарствата.

Taka ,  adresa e  Plovdiv  ,"Kichuk Parij" ul."Nikolai Kopernik"29.Ulicata se namira do ulica "Belite Brezi".
  Otvaria sutrin mejdu 8 i 8,30.
     Jelaq vi uspeh ot cialoto si sarce i da pishete za rezultatite sled 2-3 meseca.:-))
« Отговор #13 -: Юни 08, 2006, 18:02:23 pm »
Здравейте момичета !
Аз имам проблем и бих искала да го споделя и евентуално да получа сьвет.Откриха ми киста на левия яйчник, пих Оргаметрил 5 месеца, но без резултат. Прочетох тук за Котешка стъпка и реших да опитам. Само след два приема обаче, ми тръгна подобно на менструация. Искам да знам дали на някоя от вас се е случвало нещо подобно или ако имате някаква информация.
Благодаря предварително за отзивчивостта !