Да си призная, много ми е неприятно сегашното положение. Наистина уважавам и харесвам свекъра и свекърва си, само хубаво съм видяла от тези хора и дума накриво не сме си казали толкова години, а сега заради малкия съм принудена да показвам "рога и зъби", защото тя не ми оставя друг избор. Опитах с убеждения, обяснения, разумни аргументи...цъ, тя като си навие нещо и като изтърси: "ма според мен" и дотам. Следващият етап е да стане супер очевадно, че оставям детето само на майка си, а на нея не и да си помисли, че аз просто я игнорорам само защото не ми е майка, ами ми е свекърва и от сорта. Чудя се и се мая как ще го решаваме този въпрос, без да си разваляме отношенията, но май е неизбежно да ги поразвалим, въпреки усилията които полагам това да не се случва. Наскоро свекърва ми по повод малкия ми каза: "Ама ти май ми нямаш доверие, че мога да го гледам?" - смених темата, защото единствено можех да й отговоря: "ами да, нямам ти" И не, защото тя не би се счупила от старание да го гледа добре, а защото "добрето" ще е според нейните си разбирания, не според моите и няма излизане на глава по този въпрос ей!
Ами как да й имам доверие наистина, като я виждам какви ги говори и подозирам какви би ги свършила, ако ме няма. Ще й оставим да речем за ден-два Дани, ще решат да ходят някъде с колата и тя ще се кюфне с бебето на ръце отзад, защото видите ли столчето за кола му било неудобно и ще стане някой сакатлък...
Хем не искам да я засегна и да се чувства неглижирана относно малкия, хем пък не мога заради нейния комфорт, да рискувам здравето и живота на детето си все пак. Ни така, ни иначе, тая някакви надежди все още да се кротне и да спре с опитите да става на нейната, ама...не го вярвам всъщност.
Вместо да се инатиш и да съскаш, щом не искаш да си разваляте отношенията, може просто да обясниш това което написа и на нас
Ако разбере, получава бонус, бебе за гледане, ако не разбере или я хванеш в изцепка, нема бебе и те така. Така след съскане и кавги свекърва ми разбра...майка ми разбра, след като не позволих, а зад гърба ми даде агнешко на малката. След пристъпа и последствията ме пита и за марка гащи! Не съм и трила сол на главата както се вика, сама се сети и спря да дава акъл...и да си позволява волности. За съжаление, трябва да се получи това от което бере страх една майка, за да им се докаже, че децата са различни и най-добре ги познава мама. Хубаво е важните решения да ги взима тя, а околните без много да възразяват да се съобразяват с мнението и.
От климатика се схващам ужасно, започва да ме боли всяка една костица. Пускам го да изстуди къщата докато сме навън, изключвам и влизаме на хладно. Носа също ми се запушва. На мъжа ми влияе по същия начин. Малката казва, че и е лошо и иска панадол, при всеки наш престой на климатик. Затова гледам да избягваме или поне да не духа в нас. За отопление го ползваме и съм доволна, защото в нас е влага и с него определено е по-добре. За да издърпа влагата обаче духа студ, което зимата изобщо не ме устройва
При -5 -10 навън да вее на 17 градуса
...
За солта и бръснарското ножче мисля да не пиша...това е недопустимо и като майка, ако усетя, че свекърва ми, майка ми или който и да е държи в главата си подобна идея, категорично няма да види детето. Това го казвам съвсем сериозно, при най-малкия опит ще стане страшно... И на двете отдавна съм и обяснила, че ако вървят срещу мен и разрешават непозволени неща, просто ще им отрежа контактите. Обвиниха ме за жестока, тогава кротко обясних, че да буташ биберон на едномесечно бебе намазан с мед, да му даваш агнешко и шоколади, зрънчовци и сокчета, когато още има колики също е жестоко, но на тях явно им е забавно...Постепенно се миряса!
Ники се скъсва от колики от два часа, а не е ял нищо, което да не съм го захранила. Направо не знам какво се случва, ама писъците и мятането ме изправиха на нокти. Няма Т обаче много боли. Май сме улучили някоя нитратна партида плодове Друго не се сещам да го е предизвикало.
jasmin_veni някое вирусче например
Има доста обяснения за подобно нещо, защо обвини плодовете
Беше плъзнал вирус с разстройство и повръщане, съседите се натръшкаха и решиха, че е от динята
То остави, ама бяха скандали в магазина, чудо
А това с рязането на гърба, да ви кажа логически как действа. Щом ревеш много, значи нещо ти има, я да те посрежем малко, аха боли ли, еми да, то от мръсната кръв. Е са ще изтече. След седмица болки детето естествено и да приритва нема да смее да ревне! Ааа тия пак да ме посрежат, ужас. може да ми е зле, ама я да си трая, ще решат, че пак кръвта ми е мръсна... Ако не помогне резането, ще му
джуснем попарка с винце, ако не една мастика за коликите, ехааа ма то не рИве!!!
Какво спокойствие, тишина и благодат, то спи! Са ша джуснем и ние по 2-3 мастички, ша са опрайм с булката на спокойствие и ша са сплъоскаме в леглото!Това в червенкото за мое най-огромно съжаление е един цитат, който успя да ме разплаче...