0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Температурен тест
« -: Юни 13, 2006, 09:01:25 am »
Теста с базалната температура важи ли за АР? Всички правят кръвни, но си мислех дали човек не може сам да предвиди резултата чрез мерене на температурата.....?
Температурен тест
« Отговор #1 -: Юни 13, 2006, 09:23:08 am »
Ами малко се съмнявам, най-малкото заради това, че всички се тъпчим с прогестеронови препарати за поддръжка на ЛФ, а те повишават температурата.
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Температурен тест
« Отговор #2 -: Юни 13, 2006, 09:25:32 am »
какво имаш предвид под "важи ли"? дали БТ след АР се подчинява на същите природни закони ли (да, подчинява се) или дали се прилага като диагностичен метод (едва ли - никой лекар и пациент няма да чакат толкова дълго, кръвният тест ще покаже много преди да имаме закъснял цикъл с устойчиво-висока БТ като признак за бременност).

колкото до прогестероновите препарати - при мен те никога не повишиха температурата повече от обичайното.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Температурен тест
« Отговор #3 -: Юни 13, 2006, 09:51:19 am »
Цитат на: White_Raven
Теста с базалната температура важи ли за АР? Всички правят кръвни, но си мислех дали човек не може сам да предвиди резултата чрез мерене на температурата.....?

А3 сьщо сьм си мислила и при следващият опит ще следя и темперетурата. Тя би трябвало да се движи по сьщия начин както при нормално 3абременяване.3начи може да се предвиди,но колко рано?
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Re: Температурен тест
« Отговор #4 -: Юни 13, 2006, 09:55:22 am »
Цитат на: White_Raven

В деня, когато кръвта ме удави след икси, темтературата ми беше над 37?! Поне при мен нямаше връзка и не бих разчитала на нея.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Температурен тест
« Отговор #5 -: Юни 13, 2006, 10:22:28 am »
Цитат на: FreshBreeze
Ами малко се съмнявам, най-малкото заради това, че всички се тъпчим с прогестеронови препарати за поддръжка на ЛФ, а те повишават температурата.

Поддържам мнението на Fresh Вreeze, че прогестероновите препарати повишават температурата.

Конкретно съм питала моя лекар за най-често използвания  Utrogestan,
той категорично ми каза, че е възможно температурата да бъде завишена от използването му.  :idea:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Температурен тест
« Отговор #6 -: Юни 13, 2006, 10:32:26 am »
Лита,Оганче, Фрешче точно така е. И при мен деня като ми дойде БТ беше 37,2. Прогестероновите препарати повишават температурата и процеса вообще не  е като при естествена ситуация.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

jam

• *
  • 14924
Температурен тест
« Отговор #7 -: Юни 13, 2006, 11:59:58 am »
вие, които твърдите, че прогестероновите препарати повишавали температурата - изпитали ли сте го това на собствен гръб или говорите от обща култура и сведения на лекари?

пак ще кажа - приемала съм утрогестан поне 5 цикъла, базална температура съм мерила 26 цикъла непрекъснато и не съм установила никаква разлика в лутеалните температури между циклите с и без прогестеронови добавки!

най-малкото, което трябва да се каже по въпроса е, че те действат индивидуално. също както приемът на прогестерон при някои жени забавя цикъла, докато при други - не.

колкото до това, че ви дошло при висока температура - ами припомнете си основни положения от теорията за базалната температура! изобщо не е задължително първо да настъпи спад в Т, че да рукне кръвта. напротив, много често БТ остава повишена дори и в първите 1-2-3 дена на новия цикъл.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Температурен тест
« Отговор #8 -: Юни 13, 2006, 12:36:53 pm »
Цитат на: jam
вие, които твърдите, че прогестероновите препарати повишавали температурата - изпитали ли сте го това на собствен гръб или говорите от обща култура и сведения на лекари?

Ами jam, аз мога да кажа, че съм го изпитала на собствен гръб, и то не веднъж. Винаги, когато съм приемала прогестеронови препарати (дуфастон или утрогестан), съм имала леко завишена телесна температура през втората част на цикъла (даже не говоря за базална :!: ) - около 37.1-37.2. И не е било настинка, сигурна съм, защото не съм имала никакви други оплаквания.
Явно всеки организъм реагира различно и правило няма.
*
Температурен тест
« Отговор #9 -: Юни 13, 2006, 12:41:43 pm »
Според мен наистина е индивидуално.
Аз също съм го изпитвала лично - винаги, когато слагах утрогестан, температурата ми беше висока, а менструацията се появяваше едва след спирането на лекарството. Поне при мен беше така.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
Температурен тест
« Отговор #10 -: Юни 13, 2006, 14:35:14 pm »
И при мен е така - теесната ми не пада под 37, а базалната варира от 37,5 - 37,7. Нещо, което не ми се случва при нормално състояние - без прогестеронови препарати. Но наистина има го и инидвидуалният момент.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Температурен тест
« Отговор #11 -: Юни 13, 2006, 14:42:51 pm »

колкото до това, че ви дошло при висока температура - ами припомнете си основни положения от теорията за базалната температура! изобщо не е задължително първо да настъпи спад в Т, че да рукне кръвта. напротив, много често БТ остава повишена дори и в първите 1-2-3 дена на новия цикъл.

Ами тогава какъв е смисълът в меренето, щом не мога да предвидя идва ли М или не?! Говоря за конкретния случай, а не за наличието на две фази.

Температурен тест
« Отговор #12 -: Юни 13, 2006, 16:54:07 pm »

пак ще кажа - приемала съм утрогестан поне 5 цикъла, базална температура съм мерила 26 цикъла непрекъснато и не съм установила никаква разлика в лутеалните температури между циклите с и без прогестеронови добавки!

Джамата, ти си по-скоро изключение. При мен не само температурата ми беше по-висока (все пак прогестеронът ми беше 50!), но и като го спирах, още 3-4 дни ми оставаше висока и ЛФ ми ставаше 20 дни.

Ти погледни във ФФ - там ти казва, че не може да ти определи овулацията, ако отбележиш, че си взимал прогестерон, защото прогестеронът увеличава температурата - не сме си го измислили ние.
Благодаря ти, Бени!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Температурен тест
« Отговор #13 -: Юни 13, 2006, 18:46:05 pm »
Цитат
Ти погледни във ФФ - там ти казва, че не може да ти определени овулацията, ако отбележиш, че си взимал прогестерон, защото прогестеронът увеличава температурата - не сме си го измислили ние

Защото ФФ изчислява на базата на алгоритъм и така е зададен.

Цитат
изобщо не е задължително първо да настъпи спад в Т, че да рукне кръвта. напротив, много често БТ остава повишена дори и в първите 1-2-3 дена на новия цикъл.

И без прогестеронов препарат, докато мерех БТ падаше едва на 4-тия ден от новия цикъл. Подкрепям тезата, че е строго индивидуално и температурния метод не е достоверен /за мен/.
*

jam

• *
  • 14924
Температурен тест
« Отговор #14 -: Юни 13, 2006, 19:13:23 pm »
Цитат на: oganche
Ами тогава какъв е смисълът в меренето, щом не мога да предвидя идва ли М или не?!

е, Оги, сефте чувам, че смисълът от меренето на БТ бил да предвидим идва ли М или не!  :lol:

абе аз много забравям напоследък, но ми се струва, че тая дискусия сме я водили и друг път. чела съм предупреждението във ФФ относно прогестерона и точно това ме е чудило много, във връзка с конкретните мои стойности.

явно е наистина индивидуално. във всеки случай, общовалидна истина е, че никой няма да седне да чака температури, ако може още на 10-тия ден да направи един кръвен тест, нали? :) сърце юнашко трае ли...  :D

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Температурен тест
« Отговор #15 -: Юни 13, 2006, 21:56:33 pm »
Момичета аз  за първ път след инсе съм решила да си меря БТ за да сравня с естествен цикъл!Значи на естествен цикъл без стимулация,без прогестеронов препарат БТ след ову варила 37,1-37,2!
ЛФ ми е 12дена.
Сега след инсе(стимулирано с Серофен) приемам Дуфастон 2по 1 таблетка и слагам Прегнил(последния беше в понеделник на 12.6.)
и БТ след ову. е отново 37,1-37,2................... БТ и да докладвам,
но мисля че прогестероновите препарати влияят на ЛФ!
 :lol:
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Температурен тест
« Отговор #16 -: Юни 14, 2006, 09:50:45 am »
е, Оги, сефте чувам, че смисълът от меренето на БТ бил да предвидим идва ли М или не!  :lol:

Ами аз щото само за това я мерих към края на цикъла. По принцип не съм много веща по темата и може малко глупости да ти говоря като аматьор.

абе аз много забравям напоследък

Напълно те разбирам:)

истина е, че никой няма да седне да чака температури, ако може още на 10-тия ден да направи един кръвен тест, нали? :) сърце юнашко трае ли...  :D

Защо мислиш, че се изтрелях на 8-ия ден от трансфера при изричната НЕпрепоръка на ембриоложката. Ама шило в торба стои ли?!
 :balk_21: