0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Име на теста                  Резултат  Референтни граници

TSH                             1.180 uIU/ml   ref0.49 - 4.67

LH                      6.44 mlU/ml                            Ж(фолик.1-18, лутеална-0.40-20,  менопауза-15-62), М(2-12)

FSH                        4.00 mlU/ml                         Ж(фолик.:4 - 13; лутеална:2 - 13; менопауза:20 -138), М(1 - 8/

Testosteron       0.40 ng/ml                 Ж (0.05 - 0.73); М (1.95 - 11.38/

Prolactin                     15.99 ng/ml                 Ж (1.39 - 24.20); М (1.61 - 18.77)

Anti TPO                      1.83 IU/ml      0 – 12

Инсулин                      7.3 IU/ml      5 - 20

Това са резултати направени на 3-и ден от цикъла в Писанец- Пловдив. В понеделник имам час за гинеколога, но до тогава ако може някой да ми каже дали има проблем. До колкото аз виждам всичко си ми е в норма , къде тогава да търся проблема?  БТ ми е винаги 36,2, нямам овулация, и изключително нередовен цикъл. Имала съм само лека поликистоза.  Остана да направя ДНЕА - S ,17 нещо си прогестерон и обременяване с глюкоза. Незнам вече къде да търся причината
 :(  Виждам, че съм забравила да изследвам естрадиола, утре сутрин отивам да ме боднат и за него. Незнам до колко и на какво влияе кафето, но сутринта преди изследването пих едно 3в1 съвсем бях забравила, че не трябва и се сетих чак към 12ч. на обяд.  :bonk:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Вижте и моите резултати - моля за коментар
« Отговор #1 -: Юни 16, 2006, 22:17:20 pm »
Така посочените изследвания са си абсолютно в нормата. На лаборатория Писанец може да си убедена в достоверността на резултатите. Може би ти липсва fT4 и антителата TAT и МАТ тука посочените. Липсата на овулация може да се дължи на удебелена обвивка на яйчниците, но това се проверява и отстранява само с лапароскопия.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #2 -: Юни 16, 2006, 22:24:43 pm »
Благодаря за отговора. Гледали са ме с вагинален ултра звук с него не се ли вижда ако ми е удебелена лигавицата и къде в Пловдив да си направя лапаро?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #3 -: Юни 16, 2006, 23:22:13 pm »
Виж сега, предлагам ти да се насочиш към един лекар с който да обсъдите вариантите за действие при теб. Ние тука не можем да констатираме причина за липса на овулация, можем само да те насочим към евентуални варианти. Щом си от Пловдив можеш да се свържеш с д-р Дасалов от Торакс- той е много добър специалист, наясно е със моментите които обсъждаме тук, а и мисля че лапароскопиите вече влизат към уменията му.  :D
Късмет!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Вижте и моите резултати - моля за коментар
« Отговор #4 -: Юни 16, 2006, 23:30:11 pm »
Цитат на: did_al
Незнам до колко и на какво влияе кафето, но сутринта преди изследването пих едно 3в1 съвсем бях забравила

Хич не се притеснявай за кафето  :wink:  няма проблем когато се изследват хормони  :)
Подкрепям изцяло мнението на Мини  :D  Д-р Даскалов е много добър специалист  :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Вижте и моите резултати - моля за коментар
« Отговор #5 -: Юни 17, 2006, 06:54:15 am »

LH                      6.44 mlU/ml                            Ж(фолик.1-18,  
FSH                        4.00 mlU/ml                         Ж(фолик.:4 - 13;  

Провери термометъра да не е повреден.
ФСХ е на долна граница, което не е много добре.
Сътнощението ЛХ/ФСХ е 1,61, което говори за поликистоза.
Но ти сама казваш, че имаш леко израсена поликистоза - изследването просто го доказва.
Нормално е ФСХ да е мално повече от ЛХ.
Когато ЛХ е повече това показва склонност да се образуват кисти./характерно е за СПКЯ/
Момичетата правилно са те посъветвали - и аз се присъединявам към тях.
Да се търси причината е работа на добрият специалист - не на пациента. :wink:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #6 -: Юни 17, 2006, 11:05:09 am »
Благодаря за съветите. Термометъра е дигитален. Възможно е и той да не е наред, но една сутрин си мерих температурата и с нормален. Диг. пак си беше 36,2, а живачния отчете 36,5. Незнам каква е допустимата разлика м/у двата термометъра. В понеделник ще обсъдим с моя лекар изследванията. Незнам защо, но бях убедена, че проблема ми е на хормонална основа. Като че ли това ми звучеше най-лесно за лечение.  Друг е въпроса, че имам и по-силно окосмяване и го отдавах точно на това, но явно съм си такава по природа. Лек ден желая на всички и пак благодаря за помоща :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Юни 17, 2006, 12:11:13 pm »
Благодаря за съветите. Термометъра е дигитален. Възможно е и той да не е наред, но една сутрин си мерих температурата и с нормален. Диг. пак си беше 36,2, а живачния отчете 36,5. Незнам каква е допустимата разлика м/у двата термометъра. В понеделник ще обсъдим с моя лекар изследванията. Незнам защо, но бях убедена, че проблема ми е на хормонална основа. Като че ли това ми звучеше най-лесно за лечение.  Друг е въпроса, че имам и по-силно окосмяване и го отдавах точно на това, но явно съм си такава по природа. Лек ден желая на всички и пак благодаря за помоща :)

След сигнала дигиталният термометър се държи още 5 мин.
Няма такова нещо допустима разлика м/у живачен и дигитален.
Ако са изправни термометрите трябва да отчитата една и съща температура./дано обаче и двата да не са повредени  :wink: /

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #8 -: Юни 17, 2006, 12:24:06 pm »
Значи грешката е в моя телевизор, като чуя сигнала веднага го вадя от д-то. А живачния го държах 10 мин.  Това важи ли и когато се мери телесната температура? Още утре сутрин започвам да го държа 5 мин. и дано се промени малко тази крива. Въпреки всичко си нямам ову, а  цикъла е на 14, 21 или на 50 дни. Сега четох, че ФСХ може да бъде отговорен за липса на ову. Дано това да е проблема и да се намери адекватно лечение.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Юни 17, 2006, 12:47:26 pm »
Значи грешката е в моя телевизор, като чуя сигнала веднага го вадя от д-то. А живачния го държах 10 мин.  Това важи ли и когато се мери телесната температура? Още утре сутрин започвам да го държа 5 мин. и дано се промени малко тази крива. Въпреки всичко си нямам ову, а  цикъла е на 14, 21 или на 50 дни. Сега четох, че ФСХ може да бъде отговорен за липса на ову. Дано това да е проблема и да се намери адекватно лечение.

Разсмя ме! :balk_21:
Да, сигурно е от това, че   махаш  термометъра по-рано.
За телесната температура това също важи.
Обикновенно   го пише на самата кутия /опаковката/ на термометъра.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #10 -: Юни 17, 2006, 13:03:28 pm »
Ами да ти кажа честно Денис тоя термометър ми е промоцийка от Метрото. Вървеше с един апарат за кръвно, който в последствие се оказа невероятно НЕточен. Сега като се замисля - какъвто основния продукт, такъв и подаръка към него. Логично нали? Що ще ми слагат читав термометър като мога да си блъскам тиквицата аджеба  защо не ми се покачва температурата, хорицата искат да ми вкарат разнообразие в животеца  :lol:  а аз кусури на апаратите да им намирам хаде де.  Отделно да не говорим за моята грешка, че бързам да видя заветните 37,2 нооо все с надеждата си оставам. Ще купя нов от аптеката и от утре започвам.  :P
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Юни 17, 2006, 13:35:23 pm »
Ами да ти кажа честно Денис тоя термометър ми е промоцийка от Метрото. Вървеше с един апарат за кръвно, който в последствие се оказа невероятно НЕточен. Сега като се замисля - какъвто основния продукт, такъв и подаръка към него. Логично нали? Що ще ми слагат читав термометър като мога да си блъскам тиквицата аджеба  защо не ми се покачва температурата, хорицата искат да ми вкарат разнообразие в животеца  :lol:  а аз кусури на апаратите да им намирам хаде де.  Отделно да не говорим за моята грешка, че бързам да видя заветните 37,2 нооо все с надеждата си оставам. Ще купя нов от аптеката и от утре започвам.  :P

Купи си най-обикновен живачен / аз харесвам руските, защото повече време се ползват преди да се повредят/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #12 -: Юни 17, 2006, 15:39:42 pm »
И аз съм привърженик на живачните термометри.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Anonymous

« Отговор #13 -: Юни 18, 2006, 21:50:08 pm »
След като съм започнала с електронен мога ли да продължа с живачен?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #14 -: Юни 18, 2006, 21:59:35 pm »
Разбира се.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу