0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

раничка
« -: Юни 05, 2006, 21:25:22 pm »
Искам да ви попитам дали наистина като имаш раничка във влагалището и не можеш да забременееш. Преди около 2 години ми откриха раничката, а не съм правила аборти или нешо такова. Оттогава гениколожката ми все я ликува и за около седмица се оправя и след това пак става голямаа и от нея имам едно гадно течение. Атъй като не съм раждала и генеколожката не иска да я обгори.
раничка
« Отговор #1 -: Юни 05, 2006, 21:28:10 pm »
Време е да смениш гинеколожката.
раничка
« Отговор #2 -: Юни 05, 2006, 21:30:32 pm »
Не се притеснявай, всичко ще се оправи! Необходимо е да потърсиш помощ за твоя проблем при друг гинеколог. Сигурна съм почти 100% че изгорената раничка не може да бъде причина за безплодие, а единствено за неудобства и притеснение. Успех!
раничка
« Отговор #3 -: Юни 05, 2006, 21:39:52 pm »
Хм, гадното течение не е от раничката, опасявам се. Вероятно има влагалищна инфекция, която поддържа раничката голяма. Гинеколожката не ти ли назначи микробиология?? И как така оправя се за около седмица и после пак??

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
раничка
« Отговор #4 -: Юни 05, 2006, 21:44:33 pm »
Мила когато имах раничка също имах обилно течение ,след обгарянето течението спря!Направи консултация с друг лекар!
Успех! :lol:
раничка
« Отговор #5 -: Юни 05, 2006, 22:06:00 pm »
А с какво гинеколожката ти лекува раничката?

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
раничка
« Отговор #6 -: Юни 06, 2006, 08:55:50 am »
Здравей Гергина. През 1997 година ми откриха раничка на шийката на матката, която беше толкова голяма, че лекарствата с които я мажеше доктора не подействаха. Цитонамазката ми показа III "б" RAP. Веднага ме изпратиха в София за да я изгорят с лазер. За сведение само, тогава бях на 21 и не съм имала аборти. И аз много се притеснявах, да не би да имам проблеми след това със забременяването. Но през 2002 г. родих моята дъщеричка. Сега работим за едно братче или сестриче, но още не се получава. Вярвам обаче, че и това ще се случи. Раничката не оказа влияние. Така че не се притеснявай. Първо обаче трябва да се излекува течението, защото то допълнително дразни раната. Поне при мен беше така.
Желая ти успех  :D
раничка
« Отговор #7 -: Юни 06, 2006, 18:32:02 pm »
Благодаря ви много за съветите и успокоенията. Докторката ми изписва най-различни вагинални хапчета и сега ще започваме лечение (ще ходя да ме маже и пак ще слагам вагинални хапчета). Няколко пъти ми е взимала цитонамазка, ама все нищо не е поклазвала. Есента бяха ми правили изследване за Chlamidia trah. и излезе гранично. Два пъти пробвах да забременея, но беше все неуспешно.
раничка
« Отговор #8 -: Юни 06, 2006, 18:42:46 pm »
Аха, вагиналните хапчета /глобулки/ лекуват тъкмо инфекцията, която поддържа раничката, не самата нея. Ако хламидията е имала гранична стойност, може би е редно да я повториш.
Два пъти си пробвала да забременееш?? Гергана, предлагам ти да прочетеш материали тук,  щом си взела решение за бременност; да се информираш, кога е редно да се говори за стерилитет. Ще се успокоиш много, когато научиш повече. Успех!

раничка
« Отговор #9 -: Юни 06, 2006, 18:45:39 pm »
А с какво те маже докторката, с киселина ли? Това си е вид обгаряне, аз имам лекувана раничка точно по този начин.

раничка
« Отговор #10 -: Юни 06, 2006, 19:11:14 pm »
Мисля, че лекарството, с което ще ме маже се казва Вагинол, защото и преди ме е мазала, ама не много редовно и нямаше голям резултат. Материалите за хламидията съм ги чела, но вчера докторката ми каза, че една жена има раничка и не може да има деца.
*
раничка
« Отговор #11 -: Юни 06, 2006, 19:20:26 pm »
Гергина,

аз имах раничка преди 7 год. И на мен тогава някои лекари от МД - София ми отказаха да я изгорят с мотива, че не съм раждала, но все пак друг лекар на когото се доверих ми препоръча да го направим и наистина я изгори. Това не се оказа проблем за забременяването ми години по-късно.
А що се отнася до това, че жена с раничка не може да забременее лекарката може би е имала в предвид, че раничката повишава риска от инфекции, а те са опасни за нормалното протичане на бременността и за това трябва да се излекува преди това.

раничка
« Отговор #12 -: Юни 06, 2006, 20:35:08 pm »
Виж Гергана, помисли по-въпроса да смениш лекарката, това че лекар ти е казал в прав текст /ако е така в действителност/, че раничката пречи на забременяването директно - това не е професинално. Раничка на нераждала жена не се гори според мнозина, защото тази тъкан при раждане може да се сцепи зле, което да доведе проблеми със себе си. Виждам и, че не си много наясно с лечението което ти прилагат, това естествено е работа на лекаря, но за съжаление стават и грешки по ред причини.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
раничка
« Отговор #13 -: Юни 07, 2006, 08:13:44 am »
Цитат на: gergina
Благодаря ви много за съветите и успокоенията. Докторката ми изписва най-различни вагинални хапчета и сега ще започваме лечение (ще ходя да ме маже и пак ще слагам вагинални хапчета). Няколко пъти ми е взимала цитонамазка, ама все нищо не е поклазвала. Есента бяха ми правили изследване за Chlamidia trah. и излезе гранично. Два пъти пробвах да забременея, но беше все неуспешно.

Причината може да е в не лекуваната хламидиална инфекция.
Може да са засегнати горните отдели на гениталиите. Лекарката ти да си мисли че течението   е от раничката, а то всъщност да е от  възпаление (напр. на тръбите). Дори и да си имала гранични стойности, била ли си заразена с Хламидия трябва антибиотично лечение (дори и след 2-3-5 год.)
Смени лекарката или потърси друго мнение.
Дори и да не си раждала, раничката трябва да се лекува, още повече че искаш бебе.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
раничка
« Отговор #14 -: Юни 08, 2006, 10:21:52 am »
Аз също не съм раждала, скоро при профилактичен преглед ми откриха раничка и лекарят нямаше никакви съмнения, че трябва да се гори, а и раничката беше доста голяма. След процедурата ми изчезна и течението което имах от много отдавна и все не можех да излекувам. Моят съвет е да потърсиш мнение и от друг лекар особено ако планираш бременност.