Chandra , криотерапия е номерът с охладената лъжичка, чудесно работи доколкото съм виждала при други деца. Лошото в моя случай е, че Дани е още твърде малък за него, но пък зъби ще му никнат ехеееее още година-две, та ще имам време и за тази врътка
Аналогът на лъжичката са едни бебешки "дъвкалки", пълни с термо-гел. Като този в маските за отекли клепачи, или компресите за гърди. Поставят се замалко в хладилника и се дават на детето. Виждала съм такова нещо преди 4-5 години и за съжаление - не мога да ти кажа откъде да си вземеш, но виж в някой детски магазин, или в нета - сигурно ще ги намериш. Тази джажда, която аз съм виждала поне, имаше вид на дебела пръчка, с дръжка в единия край. Щом ги е имало преди и сега ги има сигурно, изглеждаше удобно нещо. А и така не рискуваш проблемът, който спомена
Жаси.
Жаси, лидокаинът си е чуден анестетик и доколкото го има в гелчето за венци, което взех - много добре му понася на бебето. Важното за мен е да го боли по-малко и по-рядко т.е. най-важното. Относно свикването с анестетици на детския организъм от един гел за венци...извинявай, ама небъдна работа е това. Относно лидокаина, лично мен ме тревожеше, че доста често причинява алергични реакции и при първото нанасяне - дебнех за това. Та да не параноясваме дет' се вика. Друг въпрос са личните разбирания и предпочитания на всяка мама с какъв вид лекове, предпочита да третира проблемите на детето си. Там нито споря, нито налагам мнение. Да не излезе друго...
Челният ми опит с всякакви т.нар. хомеопатични чудесии за една каруца пари е крайно негативен. Като бременна се наливах с капки "Вомитусхил" /дано не бъркам името/, смуках таблетки "Емил" и все така ми се гадеше, само дето ръсех по 10, 20, 30 лв. за същите. Та накрая като си купих добрия, стар "Деган" за няма и 4лв. - догади ми се още 5-6 пъти, пих по една таблетка, моментално ми минаваше и....после влязох в 13 ГС.