Виж сега, горенапианото от мен се отнася за всички хора, не само за американците. Като цяло стремежа на повечето хора е към консуматорството, няма какво да се правим на ударени, че не е така. Просто това е първичното у нас, нормално е. Човекът е така устроен, че първо да задоволява телесните, материални нужди и после вече да мисли за духовните. И именно това е, което е използвано във филма. Това се опитвам да кажа от самото начало, обаче вие не та не, американците, та американците. Скачате като лично засегнати, не знам защо.
Не съдя за нещо или някого по откъслечна информация и няколко филма. Далеч повече мозък имам, отколкото явно смяташ, но разбира се, ти не съдиш за хората по два поста в тема за филм
Между другото, много нации по света съдят за нас, че сме крадливи и измамници по ромските ни имигранти в страните им. В последните години и по докладите на европейските комисии
Изводът - българите са крадливи и корумпирани. Лъжа ли е? Ми не е, точно такива сме, ако се огледаме. Но, не абсолютно всеки българин е такъв. Аз не съм такава, но не се обиждам, когато някой го каже, защото имам очи за истината. Няма как да познаваш всеки отделен индивид и да даваш оценка или мнение на база всеки човек. Обобщения е неизбежно да се правят. За характеристиката на една нация се съди по проявите на масата, по най-честите проявления на въпросните характеристики. И пак казвам, не се гледа индивида, а цялостната държавна политика и поведение. Защото резултатът от съответната политика е именно поведението на нацията. Но, за да се стигне до тези изводи е нужно да си направим труда малко повече да помислим, отколкото ни е комфортно или пък ни стигат възможностите
Явно аз не успявам да се изразя добре, щом не ме разбирате
Но ако се наложи, пак ще опитам