0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Антидепресант-Zoloft и бременност
« -: Април 09, 2011, 11:21:29 am »
Здр да ви попитам има ли някоя от вас тук момичета, която да приема Золофт...Аз го пих до преди месец когато се установи че съм бременна и ми го спряха веднага,после загубих бебо и сега сама го почнах 6 дни по половинка и на 7-ми цяло ,защото лекарката ми я няма а положението ми пак се влошава...Пак черните мисли,пак изолацията от хора,а след 17 ч. след обяд положението съвсем излиза извън контрол...Почва се едно реване и мисли за самоубийства и кво ли не...Отделно съм със страшно много проблеми...Безработицата в малкия ми град,раздялата с приятеля ми и всичко това ме побърква?Въпроса ми е следния ако има някоя от вас да го пие дали го взима повече от 1 на ден,защото май при мене ще трябва да се увеличава аз след 17ч. съм буквално пред нервни сривове и не ми се живее....
Отделно за него знам,че може да се приема по време на бременност,но е рискован доста.Моя приятелка цялата бременност изкара с него,но тя неможа да го спре и нейната лекарка само го беше намалила,защото рискува иначе да загуби детето.Когато аз го спрях преди месец симптомите на отнемане бяха ужасни,въпреки,че го приемах само 5 месеца преди спирането...
Re: Антидепресант-Zoloft и бременност
« Отговор #1 -: Април 09, 2011, 11:35:42 am »
Здравей!
От поста ти се вижда,че си много объркана и вероятно имаш нужда от помощта на специалист.Да ти кажа честно и аз не мога да те насоча точно,като начало най-добре е да отидеш при личния си лекар и той ще те насочи.Успокой се!Нали знаеш,че щом има проблем има и решение.Всичко ще се нареди,не се притеснявай!
*
« Отговор #2 -: Април 09, 2011, 12:24:06 pm »
Привет!
Защо не се консултираш с психоложката тук във форума? Предполагам, че тя ще може да ти помогне наистина професионално. В тема Емоционални проблеми консултациите й са безплатни.
*
« Отговор #3 -: Април 09, 2011, 15:36:01 pm »
Миме, много е хубаво, че знаеш какъв е проблемът и си предприела медикаментозно лечение.

Аз бих те посъветвала да се върнеш при лекаря, който ти беше назначил Золофт-а по-рано и после го беше спрял. Предполагам е имало причина да избере конкретното лекарство, а и вече има наблюдение как ти се е отразило при конкретна доза. Не се тревожи за евентуална бременност - като настъпи, ще знаеш и ще реагирате.

Сега е важно да се чувстваш добре и да не се мъчиш. Мога само да си представя какво ти е. Кураж!
*
« Отговор #4 -: Април 09, 2011, 18:43:55 pm »
Благодаря момичета за подкрепата май тепърва ми започват ядовете...Сега правих и тест за бременност и пак излезна + а вече съм сама...Звъннах на бившият ми вече мъж,каза,че не го интересува и ,че не е сигурен ,че е от него...След ДНК теста щял да предприеме каквото и да е...Втасах я нацяло момичета ,но ако бебо се е получил не ме е страх...Чаках го толкова дълго....Вижте теста как ви се вижда...
« Последна редакция: Април 09, 2011, 19:01:44 pm от _ »
*
« Отговор #5 -: Април 09, 2011, 18:47:09 pm »
На мен  ми ес вижда отрицателен, защото аз 2 черта не виждам. Изчакай ден два ако още нямаш МЦ и повтори с 1ва сутрешна урина.
« Отговор #6 -: Април 09, 2011, 18:57:05 pm »
Мария, след перипетиите предходния месец, не се тормози от толкова рано с уринарни тестове.
Отиди и си направи кръвен тест.
Най-добре два теста през 48 часа, по достоверно от това няма.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

polisia

• 291
  • Силата е в теб! Използвай я...
« Отговор #7 -: Април 09, 2011, 19:03:25 pm »
Аз пък виждам много бледа втора черта! На много момичета първите тестове са били с много бледи втори черти.
редакция - сега виждам на втория тест три черти?
Да не би да са нещо дефектни.

Според мен изчакай 1-2 дни и повтори теста. Или отиди на кръвен тест за по-сигурно. И се опитай да се успокоиш, ако можеш.
Относно приема на лекарството - най-добре отиди на консултация с психоаналитик или психиатър. Може това лекарство да не е най-доброто за теб. Понякога неправилно приемани лекарства могат да засилят тревожните симптоми и т.н.  
А и момичета са прави - посъветвай се с психоложката във форума - сигурно може да ти даде някаква насока. Най-важното е, че не се страхуваш да споделиш, че имаш проблеми. Това е първия успех към успешно лечение!
И спокойно - има много майки без мъж, които си отглеждат съвсем успешно децата. Стискам ти палци да се сбъднат мечтите ти! :goodluck:
« Последна редакция: Април 09, 2011, 19:06:12 pm от polisia »
*
« Отговор #8 -: Април 09, 2011, 19:14:14 pm »
Аз пих Золофт 5 месеца преди да го спра миналият път момичета...Спрях го заради бременноста,която лекари и тестове казаха че има...Чувствах се прекрасно от него,но уви вече не...Целият ми свят се срина наново...Лекарката ми я няма в града и затова си го започнах наново както го беше изписала преди 5 месеца по същата схема,но ето сега и това...Пак някакви + тестове и вече незнам...Затова писах тук...За проблемите не ме е срам да говоря,защото това е депресия...Не съм луда,нито откачена...Просто потънах...Сега  вече и сама и евентуално с дете,което баща му не признава ще стане още по страшно...Не ме е страх,че ако имам ще го гледам сама,страх ме е че цял живот ще е сирак на жив баща,който твърди,че не е от него... :balk_145: :balk_145: :balk_145: След куп обиди миналата седмица,след дребен спор,които чух от сорта на "боклук" и блъскане в спалнята от негова страна си събрах багажа и го напуснах аз...Казах му"Не ми посягай,може да не удряш само мене" а той каза "Не ме интересува" и продължи да ме обижда и да ме нарича каква ли не...,а спора беше за кухненската маса на която имаше 5 трохи  :balk_144: Детето ако го има,няма да го махна НИКОГА,аз го чакам толкова дълго време,и не съм убиец...Ще се справя някак си с евентуална помощ от наще,на които не съм казала нищо и,че сме се разделили за да не се тревожат...Не съм идеална,но немисля,че съм и боклук...Незнам какво ще правя просто...Неискам детето ми да расте без баща момичета....Това направих снощи за него и повече незнам какво да кажа....Не вярвах ,че ме има за уличница ,че и чак да не признае детето си,ако го има разбира се...      http://www.youtube.com/watch?v=9KJOHaTofWQ А това преди да се разделиме 2 месеца преди това.Как можа да ми се случи всичко това :(
http://www.youtube.com/watch?v=ssQ9GY1wnSg&feature=related :balk_134:
« Последна редакция: Април 09, 2011, 19:40:59 pm от _ »
*
« Отговор #9 -: Април 09, 2011, 19:18:45 pm »
Цитат
редакция - сега виждам на втория тест три черти?
Да не би да са нещо дефектни.
не това е лепенката която си е там фабрично която виждаш като 3-та черта...
« Отговор #10 -: Април 10, 2011, 06:40:08 am »
Кураж! Ще се справищ с всички трудности. Имам приятелка, чийто приятел си е тръгнал като е разбрал, че е бременна. Сега,след 4 години тя има второ детенце, и един прекрасен мъж, който е дал името си и на първото й детенце. Вярвай в чудесата! Те се случват.
Никога не се предавай!
*
« Отговор #11 -: Април 10, 2011, 08:28:12 am »
Благодаря ти :) Дано,дано всичко се оправи...