0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ТСХ и бременност ?
« -: Февруари 21, 2011, 17:30:11 pm »
Здравейте, искам да попитам за следните резултати : ТСХ - 2.14 /0.27-4.2/, Т4 - 16.37 /10-25/, разбрах, че съм и бременна и съм леко притеснена за ТСХ-то. Преди 7 месеца беше 2.07. Трябва ли да си вземам направление за ендокринолог? Благодаря предварително.
*
Re: ТСХ и бременност ?
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2011, 17:34:56 pm »
Лека бременност, Светлана! :)

Според мен ТСХ ти е идеално!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2011, 19:50:46 pm »
Нека лекар каже дали е идеално .

Д-р Начев ме следи и не знам за кои триместър коя с-ст е идеална , но   по-добре се консултирай с добър ендокринолог.
Стйност около 2  не е  силно притеснителна , но доколкото знам  е желателно да е под 2, даже около 1 се приема за  идеална  с-ст.
При бременност се следи и ФТ 4  !
Изследването задължително преди прием на сутрешната доза тироксин , ако се пие такъв по принцип.
Приема на други медикаменти  трябва да се сподели с ендокринлога
задължително -медрол и други подобно  дават по-ниска с-ст от реалната.

Леко бременеене!

« Отговор #3 -: Февруари 21, 2011, 20:31:28 pm »
Благодаря за отговорите, досега не съм имала никога проблеми с каквото и да е било. Не съм приемала и никакви медикаменти. Правих Anti TPO i Anti TG - те са добре. Но явно сега трябва да търся и ендокринолог. Сега като си погледнах най-старото изследване на ТСХ е било 1.65 - преди 9 месеца.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #4 -: Февруари 21, 2011, 20:36:09 pm »
д-рНачев  не ми  е искал МАТ и ТАТ сега , откакто съм бременна.
Една консултация нам да ти навреди  или натовари финансово  толкова, но ще ти даде нужното спокойствие.
За 9 месеца много неща могат да се променят .
Под добър ендокринолог имам впредвид  доказан ендокринолог.Преди години местни "специалисти "  така ми казаха ,че с-ст  на ТСХ  3 не е проблем , понеже била в референтни граници и да си опитваме за бебе , без да пия  тироксин.
« Последна редакция: Февруари 21, 2011, 20:37:52 pm от nimika »

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2011, 12:54:35 pm »
ТСХ-то ти през различните месеци на бременността е различни стойности на за бременни под 1 се счита за нормално така,че направи консултация с др.Начев или друг,но както ти е казала nimika да е добър специалист ендокринолог.Успех и лека бременност