0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Няма цикъл, няма бебе
« -: Ноември 12, 2009, 23:38:25 pm »
Здравейте! Надявам се темата да е в правилния раздел.

От повече от година вече правим опити за бебе, но безуспешно.
Цикълът ми е доста нередовен, преди 2 години ми казаха, че имам ПКЯ, тогава пих няколко месеца противозачатъчни и Метформин заради много висок инсулин (не по едно и също време). Като спрях противозачатъчните, цикълът ми беше горе-долу добре, казаха, че нямам поликистоза(??). Но с времето пак започна да става все по-нередовен, тогава пих 3 месеца Дуфастон, не помогна. Юли месец издебнах нов цикъл и си изследвах всички хормони, които се оказаха в норма, дори съотношението на LH и FSH е супер, инсулинът е в горната граница (много по-нисък от предното изследване). Септември още нямах цикъл, само тъмнокафяво слабо кървене, което се появяваше главно при повече ходене или натоварване и продължи малко повече от месец. Докторката пак каза, че съм с ПКЯ, да пия един месец противозачатъчни, за да ми дойде нормален цикъл и после да правим стимулация на яйчниците.
Тогава отидох при друга докторка, която каза, че имам дисфункция на яйчниците, лениви били, но нямам ПКЯ. Даде ми Дуфастон за предизвикване на цикъла и Метформин за регулиране на теглото и да повлияе уж на яйчниците, да пия Метформина 3 месеца и после да отида да правим стимулация. Проблемът е, че този месец отново ми закъснява и не знам дали и това лечение е правилно... А шансовете на година стават все по-малко, ако ще ми идва по 4-5 пъти на година, това е нищожно... Да не говорим колко ме притеснява тази стимулация с Клостилбегит от това, което съм чела.

Вече имам 1 дете, преди него цикълът ми беше 30-32 дни, забременях  буквално от 1 път, явно след раждането нещо се оплетоха нещата. Освен всичко това, след раждането сексуалното ми желание ужасно намаля  :oops:, не знам дали има нещо общо с целия проблем, но е леко изнервящо за мъжа ми и ужасяващо за мен, че ще си остана така.
Съжалявам, че стана толкова дълго, много ще се радвам да ми дадете някакъв съвет какво повече да предприема, защото май сериозно се отчаях.
Re: Няма цикъл, няма бебе
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2009, 00:19:21 am »
brazil напълно разбирам как се чувстваш. Аз смених 6 лекаря за 6 месеца.....
Моя съвет е намери лекар който да разбере какво ти е! Такива диагнози са ми малко несериозни. На мен са ми казвали че имам ПКЯ само от един преглед без допълнителни изследвания и т.н. , следващия лекар при който отидох не видя нито една киста.
От личен опит мога да кажа , че намирането на правилния лекар изисква време и много питане!
« Отговор #2 -: Ноември 14, 2009, 20:07:26 pm »
brazil , колкото и наивно да звучи и колкото и да е трудно - не се отчайвай. Може би е добре (ако не си го направила вече) да проучиш въпроса за добрите специалисти там, където живееш и да пробваш при някой от тях. Ако имаш възможност може да си проследиш хормоните поне два месеца. Не знам и аз. Най-добре е да изнамериш наистина добър специалист, който да се заеме с теб, както трябва. При мен нещата също се разбутаха след раждането. А преди това нямах никакви проблеми. Цикълът ми беше идеален - точно 28 дни и всичко беше 6. Обаче вече не е. И знам, че трябва да направя изследвания и какво ли не, обаче все не ми остава време, което е много глупаво оправдание, ама...това е положението. Трябва да се мобилизирам скоро обаче. Като за начало реших да си меря температурата. Миналият месец пих Диане 35. Преди това около година и нещо Ясмин, защото не ми идваше, после малко почивка, по време на която цикълът полудя и накрая пак изчезна. Пих Дуфастон, но въпреки това не ми дойде - имах много тънка лигавица. Явно и естрогените не са ОК. После Диане за предизвикване и имаше резултат. Трябваше да го пия още два месеца. Обаче на своя глава реших, че няма да се тъпча повече с противозачатъчни и смятам следващия цикъл да си направя изследвания - да видим какво ще покажат. Пожелавам ти успех  :crossfingers: И в никакъв случай не се давай на отчаянието :)
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2009, 20:43:43 pm »
Благодаря ви!
Аз съм в София, дали може да препоръчате някой добър лекар?
Иначе и двете докторки ми звучаха правдоподобно, на втората ме принуди майка ми да отида (иначе щях да следвам плана на първата) и съвсем се шашнах кой крив и кой прав.
Втората каза да изследвам хормоните след 3 месеца Метформин, засега са минали почти 2.
А дали мога да направя своевременно и някакви други изследвания, които направо да приложа при следващ преглед, за да не се губи време? Усещам се, че съм малко нетърпелива, а тези хормонални лечения отнемат време...

Температура мерих и аз известно време, но или не съм я мерила правилно, или не може да се разчита на нея, същото беше и с тестовете за овулация - така и не ми се получи втора тъмна чертичка (това докато имах що-годе нормален цикъл - на 30-40 дни).
« Отговор #4 -: Ноември 14, 2009, 21:02:37 pm »
А Пролактин изследвала ли си?
*

Rib4o

• 211
  • Истински се вижда само със сърцето!
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2009, 21:29:24 pm »
Да не говорим колко ме притеснява тази стимулация с Клостилбегит от това, което съм чела.

Здравей, Бразил. Клостилбегит се пие само след доказан тест за проходимост на тръбите, и то не повече от 6 пъти в живота. Успех ти пожелавам.
*

Rib4o

• 211
« Отговор #6 -: Ноември 14, 2009, 21:32:27 pm »
Здравей, Бразил. Клостилбегит се пие само след доказан тест за проходимост на тръбите, и то не повече от 6 пъти в живота. Успех ти пожелавам.

Ех, че съм заспи. Исках да кажа след тест /цветна снимка или хидротубация/, който доказва, че тръбите са проходими.
« Отговор #7 -: Ноември 14, 2009, 22:17:17 pm »
А Пролактин изследвала ли си?
Да, той е в норма.

Рибчо, това го бях чела и затова се притесних, че ми го предложиха и двете без намек за тестове.
*

Rib4o

• 211
« Отговор #8 -: Ноември 15, 2009, 09:23:00 am »
Рибчо, това го бях чела и затова се притесних, че ми го предложиха и двете без намек за тестове.

Бразил, моят съвет е да се обърнеш към клиника по стерилитет, за да не губиш време и излишни пари. Стискам палци, каквото и да решиш!
« Отговор #9 -: Ноември 15, 2009, 10:33:15 am »
Brazil, щом си от София моя съвет е да посетиш доктор Катя Тодорова . Аз също като теб имам проблеми с иснулина, хормоните и цикъла.За тях ще ти трябва добър ендокринолог. АЗ поне така успях да нормализирам,цикъл, хормони, инсулин и на шестия месец забременях .Желая ти успех!
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2009, 23:35:31 pm »
Мерси, така и ще направя! :)
« Отговор #11 -: Декември 30, 2009, 20:15:49 pm »
Как вървят нещата при теб?
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #12 -: Януари 02, 2010, 12:10:47 pm »

Ех, че съм заспи. Исках да кажа след тест /цветна снимка или хидротубация/, който доказва, че тръбите са проходими.
Само да допълня, че освен да се сокаже проходимост на тръбите, за да се пие Клостилбегит е нужно да се направи и спермограма при партньора. Все пак при влошени показатели при него няма как да настъпи оплождане каквото и да се пие от страна на жената.

« Отговор #13 -: Ноември 14, 2010, 09:39:48 am »
Здравейте, отдавна не съм писала, исках само да споделя края на цялата история. След консултация с още един доктор, пиене известно време на противозачатъчни, реших, че повече няма да си тровя тялото, теглих една на всички и отидох при нутриционист. С негова помощ регулирах малко теглото и вкарах в норма TSH, който при последните изследвания беше скочил 3,5 пъти над горната граница, а след последния период на разтоварващ режим, се оказах бременна и до момента всичко върви чудесно. :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Ноември 14, 2010, 09:44:46 am »
Честито! :D
Лека и спокойна бременност

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #15 -: Януари 24, 2011, 09:53:14 am »
Здравейте момичета. ОТ около година и половина правим опити за бебче, но не се получава. По принцип цикълът ми е редовен-окло 27-30 дни,и този месец ми закъсня и аз естествено се зарадвах, но явно напразно.на 3 ден от закъснението направих тест и се оказа отрицателен и затова отидох на лекар, тя ме прегледа и каза, че всичко е нормално- яйчници, нямам ПКЯ, няма бременност, да изчакам още една седмица и ако още го няма да ходя да го предизвикаме. Е изтече и тази една седмица, а цикълът ми още го нямя, вече осми ден закъснение, за всеки случай направих още един тест, но и той е отрицателен, но всъщност ме е страх, от това за предизвикването на цикъла, защото чета противоречиви мнения за това, а междувременно около нова год. се разболях от грип, тежко и според лекарката от това е закъснението. Момичета какво бихте ме посъветвали да ходя ли да го предизвикваме, или да чакам още? Благодаря ви предварително.
« Отговор #16 -: Януари 24, 2011, 09:55:51 am »
daisy86, най-добре посети гинеколога си отново.
Той е човека който ще знае кое е най-добре за теб.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!