0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хелп Синдром
« -: Ноември 03, 2010, 22:42:48 pm »
Здр.Моми4ета искам да питам някои от вас знае за слу4аи за жена първа бременост претарпяла хелп синдром и прееклампсия и дали е забременяла втори път и дали вси4ко е минало добре много ще ви бада благодарна.
Re: Хелп Синдром
« Отговор #1 -: Януари 05, 2011, 17:36:11 pm »
Здравей!Аз бях с хелп-синдром,прееклампсия и тромбоцитопения преди почти 4 години.След преживяното не смея да родя отново.Когато прочетох за сестрата на Теди Бургазлиева,защото аз бях със същата диагноза,за пореден път се убедих,че съм се разминала на косъм.Искам да обърна внимание,че моята бременност я следиха в Шейново и видяха още в края на 6 месец,че може да развия прееклампсия.Свързах се с един от най-известните доктори там,той ми назначи магнезий,дузофарм и аспирин.Пиех ги всеки ден ,но започнах да вдигам по 160 на 100 кръвно от сутринта.Тромбоцитите ми падаха с всяка седмица,но чакахме бебето да стане по-голямо,за да го извадят .Накрая в 37 седмица получих страшни болки в стомаха,които после се оказаха от черния дроб.Родих по спешност с 28 000 тромбоцита при нормални 140 000.Анестезиологът каза ,че е треперил да не се събудя изобщо,ако бяха изчакали още 1 седмица щяха да станат 0 тромбоцитите и с кофи да ми бяха наливали кръв нямаше да помогне.Както е станало при тази Яна,впрочем след операцията се възстановиха много бързо и кръвното ми спадна още на другия ден.Кажи ми как да забременея пак ,като още се чувствам травмирана,макар че синът ми е здрав и се отървахме и двамата.