0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
оффф, ама пусти напразни надежди:)
« Отговор #20 -: Април 30, 2006, 11:54:50 am »
По повод странните случаи,аз съм една от тях с пъравата си бременност.Сега не ме е срам да го кажа, но преди 1 година и 6 месеца се срамувах да кажа ,че не съм разбрала.
От 2000 г. се оптиваме да имаме дете и причината за неуспехите ни беше явно в мен (нередовен цикъл).Понякога съм нямала менструални цикли от по 100 дни ,както и да е ....
Започна едно трескаво лутане по доктори през годините.За съжаление всички те ми казваха, че аз съм 3 % от жените за които не се знае какъв е проблема, а проблем си имаше (липсва редовен менструален цикъл).Тръгнахме по едно безкрайно търсене на отговори от какво може да бъде този проблем (като винаги половите хормони са били в норма).Ходихме близо 4 години насам натам, стимулации и нищо,спермограми "уж" перфектни, пиша уж защото се оказа ,че са правени от лаборантки.Та пак нищо не се стигна до забременяване ,макар и вече цикъла да беше по редовен.Близо година,две си мерих БТ и по нея стана ясно, че имам късна овулация и нормална ЛФ.На УЗИ се установи че фоликулите растат до едно положение след което спират да растат за определено време,след това никой не си напарви труда да види дали регресира или става на киста.След това дълго незнаене какво става с мен и моят цикъл,аз изпаднах през 2004 г. в емоционална криза,като реших да си почина от лекари и изследвания.Да но тогава получих незнам какво е, но незнам как да го обясня та това беше по моему сърдечна криза ,силно сърцебиене съпроводена със топли и студени изпотявания и задух.
Това се случи март месец, тогава не обърнах внимание, към април се повтори.Започнах да се замислям да не би да имам проблем със сърцето,започнах да търся инфо и се натъкнах на пробелемите на щитовидната жлеза.Тогава реших да се изследвам, не само заради сърдечните пристъпи но и заради напълняването ми, трудният ми нрав и раздразнителност по онова време,запека и не на последно място липса на овулация и от там на менструален цикъл.
Реших сама да си изследвам щитовидната жлеза май месец,оказа се че проблема е именно от нея.Тогава въпросната ендокриноложка видя ехографията и изследванията ми на щитовидната жлеза,задено с папката предишни изследвания даде следонто заключение:
"Ти в момента не можеш по никакъв начин да забременееш"
Аз изпаднах за мой ужас в поредната емоционална дупка, защото това го чувах не за първи път от предишните ми посещения при различни лекари, а те не са малко.
Естествено се започна веднага лечение с еутирокс, като се оказа че след 20 дни  прием на лекарството съм забременяла веднага.
Казвам съм забременяла, защото по онова време не знаех, че съм.
А от толкова време съм чакала това да се случи.
Естествено цикъл нямах но аз не отдадох голямо занечние на това ,защото това е бил моят голям проблем.Все пак реших да си направя уринен тест за бременност, беше отрицателен.Беше лято и моята ендокриноложка ме следеше на всеки месец.Обяснявх й за моето неразположене,за липсващият отново цикъл, а тя на свой ред казваше, че всичко това е от щитовидната жлеза. След известно време аз пак си напарвих тест за бременност и пак беше отрицателен.Не си спомням марките на тестовете но тогава нямаше шуър чек.Въпроса беше, че аз не преставах да си парвя тестове всеки месец, с различни видове тестове купувани от резлични аптеки.Моят мъж ми е свидетел на отрицателните резултати.  
Нямах никакви оплаквания,единстевното което ме притесняваше беше умората и изтощението които чувствах.Така след няколкото посещения през интервал от време при моята ендокриноложка, тя ме убеди че тези мои оплаквания са от щитовидната жлеза.
Така аз реших че напълняването,запека и липсата на цикъл са симптоми на щитовидната жлеза, като между другото са същите като при бременност.
Затова аз неможах да разбера ,че съм била бременна до началото на 5 месец, защото се получи спонтанен аборт и всъщност точно когато стана той ,аз разбрах че съм била бременна (бяха близнаци)
Това се случи на 16.11.2004 г., и по това време бях ужасно потресена от себе си,толкова дългоочаквана бременност и накрая да разбера по този начин.
Затова на повечето от вас които писахте за какви ли не случаи, искам да кажа,аз нито съм циганака нито пък се чувствам тъпа и неграматона.По онова време сляпо вярвах на лекарите.Не е моя работа да разрбирам от медицина,нали именно поради това аз ги посещавах и им вярвах.
След аборта аз започнах усилено да търся информация от различин източници, тогава се натъкнах случайно и неволно на ЗАЧАТИЕ. Радвам се че намерих такъв сайт и толкова нови приятели.Научих много неща,за които преди не съм мислила че ще мога да науча.
Благодарение на този сайт и добрите хората,сега аз съм пак бременна.
Надявам се вече,когато ме следят няколко прекрасни лекари и аз занам повече неща, бременността ми да завърши успешно.
Малко дълго стана но исках да разберете, че според мен не е правилно да се обсъждат подобни истории,поради това че ги няма жените,които могат да разкажат за своята "невероятна" бременност, как и по какви причини те не са разбрали за нея.

P.S. Надявам се да не съм ви доскучала, но малко се почувствах засегната.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #21 -: Април 30, 2006, 13:51:48 pm »
Ужасно е това, което ти се е случило...
Аз съм от прекалено недоверчивите пациенти, но след като специалист те съветва, защо да не вярваш - трябва да имаме възможност да ги съдим тези хора! .... и да ги осъждаме!  :evil:

Лека и успешна бременност Надин!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #22 -: Април 30, 2006, 19:16:48 pm »
Мила Надин много се радвам че сподели с нас!!!!Надявам се всичко да е наред и скоро да тикаш количката. :babbycarrage: Не се засягай от коментари на момичета ,те нямат в предвид нищо лошо.Просто не им се е случвало и се чудят!!
Да ти кажа честно ,ако на мен ми кажат че съм бременна в 4-5 месец
(и аз да не съм разбрала) вобще няма да ме е срам и ще бъда найщастливото създание на света!!!!Просто ще бъда благодарна на съдбата. :balk_102:
Здравей!
« Отговор #23 -: Април 30, 2006, 19:29:21 pm »
Пожелавам ти от все сърце здраво бебче и много,много щастие! :)

Любовта на човек към човека-това е може би най-трудното,което ни е дадено,крайността,последното изпитание и доказателство...
« Отговор #24 -: Април 30, 2006, 19:55:37 pm »
Аз също имам колежка, която е разбрала че е бременна към 4-ти месец. Преди това имала 2 мъртви раждания.
Отишла на гинеколог, защото както казва тя "нещо и мърдало в корема" и се оказало, че е бременна :)

Надин, желая  ти лека и прекрасна бременост :bighug:
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #25 -: Април 30, 2006, 20:52:39 pm »
Честно казано досега не вярвах на тези истории,но след това,което е разказала Надин ,не мога да не вярвам. Наистина явно се случват всякакви чудеса на тоя свят. Но все пак едва ли могат да се случат на всеки. Немога да си представя ,че както съм 48 кг. ще вляза в деветия месец примерно и няма да разбера 8O  8O  8O  Все пак,Надин ,благодаря ,че си си направила труда да разкажеш историята си  :) Съжалявам,че е била с неприятен край,но затова пък сега всичко вече ще е ок !!! Очаквате най-хубавото нещо на света - да станеш майка !  :goodluck:  :hug2:
« Отговор #26 -: Май 01, 2006, 21:26:43 pm »
Успех,Мила Надин и всичко да е хубаво,спокойно и успешно!Стискам палци!
*

Mishel

отговор на "оффф ама пустите празни надежди"
« Отговор #27 -: Май 27, 2006, 01:58:15 am »
Здравейте момичета.Прочетох "странните" случаи и реших да Ви пиша и аз.Моя приятелка ми разказа за своя съседка(когато дълго чакахме бебчо) която си имала всеки месец цикъл (ТЯ Е НА 42 ГОД. И ИМА ГОЛЯМ СИН)изведнъж цикъла спира.Оплакала се на моята приятелка че сигурно ще я хваща климекс и не и идва вече трети месец,а моята дружка я съветва-бегом на доктор.Отива жената на лекар и и казват имаш миома колкото детска глава.Ужас и рев рев :balk_145:  :balk_145: .Доктора даже и назначил дата за операция????А моята дружка я посъветвала да изчака малко и да отиде но при друг лекар.Малко малко чакала жената още 20 дни и като отишла при другия лекар и казали:каква миома живо бебе ами давай да те записваме в консултацията.Даже на картона и писали под датата определена от "СВЕТИЛОТО"моля оставете жената на мира да си роди поживо поздраво бебето!!!! И такива работи се случват момичета мили.ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ УСПЕХ В БЕБЕПРАВЕНЕТО И СКОРО ДА СЕ ЗАПИСВАТЕ 1. :bfp1: ,2. ylinfant .Стискам палци на всички .Аз също искам бебче,имам син който заедно със съпруга ми ще е безумно щастлив ако стане.Опитваме вече 10 год. за второ бебе и .....ядец.Но не се отказваме.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #28 -: Май 27, 2006, 02:07:27 am »
Цитат на: ushco
трябва да имаме възможност да ги съдим тези хора! .... и да ги осъждаме!  :evil:

Хайде малко по - кротко и с повече мисъл, поне в този форум.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #29 -: Май 27, 2006, 10:53:44 am »
И аз да разкажа за невероятна бременност. Майка ми лежала в болницата заедно с 49 годишна жена (след раждане) , заприказвали са се и майка ми разбрала, че има две големи деца. Питала я как се е решила не трето толкова късно и с такава разлика между децата. Тя и разказала, че две години по рано спряло да и идва и докторите и предписали някакви лекарства за климактериума. Както се сещатате какъв цикъл да чака, като го няма и спокойна - правят си секс без предпазни средства. И така - чак на профилактичен преглед в 7 месец докторът и казал "честито"! Нито може аборт - нищо. Била (така видимо към 80кг) и казва, че когато въобще не очакваш бременност, всякакви въртения и подритвания си ги обяснявала с газове и дори се лекувала от газове! Напълняването пък си го обяснявала с приеманите хапчета и си родила здраво бебче!  :D
*

adi

• 7710
« Отговор #30 -: Май 27, 2006, 21:32:05 pm »
Та това е!!!!Когато природа си е решила става ей така!!!Странни неща има в природата! :lol:
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #31 -: Май 28, 2006, 09:40:46 am »
Ади,права си!Случват се много странни неща!Но аз искам да попитам нещо?Какво ще стане ,ако това се случи на жена,която в същото време приема таблетки / напр. за лечение на стерилитет /,които са противопоказни при бременност?А разбере за бременност напр. в 5 месец.Как би се чуствала до края на бременноста,незнаеща дали плода е увреден по някакъв начин?Ето Надин пише,че при първата си бременност е приемала лекарства / незнам дали пречат при бременност,но би могло да е така/.
Затова на всички вас,момичета пожелавам една нормална бременност!!!
*

adi

• 7710
« Отговор #32 -: Май 28, 2006, 11:30:01 am »
Цитат на: naiema
Ади,права си!Случват се много странни неща!Но аз искам да попитам нещо?Какво ще стане ,ако това се случи на жена,която в същото време приема таблетки / напр. за лечение на стерилитет /,които са противопоказни при бременност?А разбере за бременност напр. в 5 месец.Как би се чуствала до края на бременноста,незнаеща дали плода е увреден по някакъв начин?Ето Надин пише,че при първата си бременност е приемала лекарства / незнам дали пречат при бременност,но би могло да е така/.
Затова на всички вас,момичета пожелавам една нормална бременност!!!

Та това ако се получи наистина ще е голям кошмар-горката женица!
Сигурна съм че има и такива случки.Дано при всички нас много скоро да има хубави новини!!!Само хубави!!! :lol:  :lol: