0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
задържан фоликул
« -: Май 30, 2006, 13:09:25 pm »
Този месец след проследяване с УЗ се видя, че на 20 ден фоликулът още не се е пукнал и вече е 25 мм., а лигавицата вече беше като за лутеална фаза, т.е. този месец нямам шанс да се получи, но днес -22 ден от цикъла ми се появи леко кървене. Та въпросът ми е, може ли това кървене да е от този фоликул, вследствие на спукването му?

и при мен
« Отговор #1 -: Май 30, 2006, 13:56:00 pm »
и при мен се появи такова кървене точно на 22 ден
и продължава вече 5 дни.
не ми идва, незнам какво да правя
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
задържан фоликул
« Отговор #2 -: Май 31, 2006, 10:45:04 am »
ruriana, какво става с теб. Спря ли ти кървенето? А ходи ли на лекар? Нещо не разбрах, имаш в предвид че не ти идва цикъла ли?
За себе си аз се чудя дали това кървене всъщност няма да се окаже новия ми цикъл, макар че толкова кратък цикъл досега не ми се е случвало да имам.

*

nesto

задържан фоликул
« Отговор #3 -: Май 31, 2006, 17:42:47 pm »
Не мога да разбера, какво значи, че фоликулът е ВЕЧЕ 23 мм и че този месец няма шанс да стане. Какво да стане и защо да не стане? И какво значи ВЕЧЕ - че е нарастнал или че е спаднал?
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
задържан фоликул
« Отговор #4 -: Май 31, 2006, 18:00:55 pm »
Цитат на: nesto
Не мога да разбера, какво значи, че фоликулът е ВЕЧЕ 23 мм и че този месец няма шанс да стане. Какво да стане и защо да не стане? И какво значи ВЕЧЕ - че е нарастнал или че е спаднал?

според моето непрофесионално мнение и всичко, което до тук съм чела във форума, а и от многото разговори с моя лекар - нормалните размери, до които достига фоликула преди да освободи яйцеклетката са до 22-23 мм. до тези размери се счита че има годна за оплождане яйцеклетка; следващото важно нещо: това нарастване и пукане /отделяне на яйцеклетката/ трябва да съвпадне като време с размера и вида на маточната лигавица, т.е. и двете неща трябва да са в овулаторна фаза. Ако маточната лигавица вече се е преобразувала - вече е в лутеална фаза или мисля както бях чела тип S, а фоликулът не се е пукнал, то бременност няма как да настъпи, защото дори и в следващите дни фоликулът да отдели добра /годна за оплождане/ яйцеклетка и тя да бъде оплодена, няма да има как да си имплантира в маточната лигавица и така ще се загуби.

въпрос
« Отговор #5 -: Май 31, 2006, 18:18:23 pm »
днес пак ходих защото зацапването- не е кървене за сега продължава. днес ми беше деня , в който трябваше да мидойде. лекарката ми каза че ако утрене ми дойде почваме урогестан, защото това зацапване може да еот нисък прогестерон.
темп. ми продължава да е 37.1

чудя се какво да правя? страх ме е да си направя тест
*

nesto

задържан фоликул
« Отговор #6 -: Май 31, 2006, 18:45:11 pm »
Ами ако фоликулът е повече от 23 мм?
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: и при мен
« Отговор #7 -: Май 31, 2006, 18:46:51 pm »
Цитат на: ruriana
и при мен се появи такова кървене точно на 22 ден
и продължава вече 5 дни.
не ми идва, незнам какво да правя

искаш да кажеш, че на 22 ден от МЦ ти е било кървене, а след това е станало зацапване ли :?:  А лекарката какво каза за високата температура :?:  ruriana надявам се всичко при теб да е ок.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
задържан фоликул
« Отговор #8 -: Май 31, 2006, 18:48:40 pm »
Цитат на: nesto
Ами ако фоликулът е повече от 23 мм?

не мога да се сетя къде точно, но някъде из форума четох, че максималния размер, при които се счита, че фоликула може да отдели годна за оплождане яйцеклетка е 23 мм. Ако бъркам нека някой да ме поправи.

зацапване
« Отговор #9 -: Юни 01, 2006, 08:32:52 am »
не ,от 22 ден си е зацапване само кафяво
кръв не е имало
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
задържан фоликул
« Отговор #10 -: Юни 01, 2006, 12:29:26 pm »
Нещо,

ако фоликулът е над 23мм., това вече е фоликулярна киста или задържан/неспукал се фоликул.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6