0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стимулация с клостилбергит
« -: Декември 20, 2010, 18:48:00 pm »
ИСКАМ СЪВЕТ!Правиха ми лапароскопия май месец тази година-поликистоза.Минаха 7 месеца от тогава и все още не сам забременяла.Правих изследвания на всички хормони и доктора каза че са в норма и че имам овулация.Препорача ми стимулация с клостилбегит,но ме е страх да го пия,защото не ми понасят много от хормоналните и подобни лекарства.Защо да го пия като уж са ми наред всички изследвания и защо не забременявам не знам?Отделно ми идва със страшни болки след тая операция.Преглеждаха ме и ми казаха че нямам вече кисти,че всичко е наред. В момента мажа ми си прави спермограма да видим и той как е.Според вас да пия ли клостилбегит или да изчакам? :ask: :ask:
Re: Стимулация с клостилбергит
« Отговор #1 -: Декември 20, 2010, 18:50:49 pm »
Пий, но след като направите спермограмата. При лапароскопията провериха ли тръбите ти?
« Отговор #2 -: Декември 20, 2010, 19:22:09 pm »
Нищо не ми казаха за тръбите,доктора ,които ме оперира каза добре си нищо ти няма.Единствено знам че съм имала киста,която е махната,поликистоза и ми е направена фенестрация на яйчниците.Благодаря за отговора!
« Последна редакция: Декември 20, 2010, 19:45:09 pm от werona »
*
« Отговор #3 -: Декември 21, 2010, 09:38:21 am »
Уф, де го намери тоя доктор... Имаш ли запис на операцията поне? Клостила не е безобиден и за да го приемаш си има условия. Ако не сте правили спермограма на читаво място, по-добре не започвай да пиеш нищо. Ако е минало достатъчно дълго време и бебе все още няма, ориентирай се към специализирана клиника.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Декември 21, 2010, 10:11:27 am »
преди да се започне стимулация с Клостилбегит, трябва да се докаже, че има нужда от такава стимулация и че има смисъл от нея.

- има нужда от стимулация с Клостилбегит, ако нямаш овулация. направени ли са ти поредица от прегледи с ултразвук в рамките на 1-2 цикъла, за да се установи дали имаш овулация?

- има смисъл от стимулация с Клостилбегит, ако тръбите ти не са запушени (това, надявам се, е проверено при лапароскопията?) и ако спермограмата на мъжа ти не показва някакви сериозни отклонения от нормата.

тези неща първо се проверяват от лекаря и едва след това се взема решение дали има смисъл да се пие Клостилбегит. освен това, когато се пие Клостилбегит, лекарят трябва да ти направи поне 2 прегледа с ултразвук в рамките на този цикъл, за да провери дали хапчетата действат.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Декември 21, 2010, 19:37:28 pm »
Доктора реши че имам овулация по хормоналните изследвания,които му дадох.Каза да пия клостилбегит от 4 ден на цикала 5дни и на 15 ден да отида да ме прегледа.Но аз решавам да не го пия,защото е опасно и ще тарся лекар от София,защото тук в Бургас всеки лекар ми изписва различни лекарства и ми казват ,че нищо ми няма.Отделно след операцията записа не беше се получил(нямам запис на операцията)и незнам нищо за състоянието на маточните си тръби.Направо съм бясна и ми писна от незаинтересовани лекари.В епикризата ми пише само че са ми махнали киста 4 см и фенестрация на яйчниците,нищо друго не знам.НАСОЧЕТЕ МЕ КЪМ ДОБЪР СПЕЦИАЛИСТ В СОФИЯ,БЛАГОДАРЯ!!!
*
« Отговор #6 -: Декември 21, 2010, 21:45:41 pm »
Защо чак в София? И Варна и Пловдив са ти по-близо, а и там има мнго добри специалисти и не се чака много. Кой ти прави операцията все пак? Не се отчайвай, питай всичко каквото те интересува.
« Отговор #7 -: Декември 22, 2010, 13:28:24 pm »
Д-р Хубчев,който е от гр.Русе-той оперира в Бургас (стана известен покрай забременялата баба с близнаците),той ме оперира.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #8 -: Декември 22, 2010, 14:06:14 pm »
наистина, и Пловдив и Варна са ти по-близо, а там има добри специалисти.
за Пловдив бих препоръчала да посетиш д-р Васил Даскалов.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!