0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нежелана Бременност ?
« -: Октомври 05, 2011, 13:05:32 pm »
Моля не ми се нахвърляйте веднага. Знам че повечето жени тук искат деца и за тях бременността е едно от най-чаканите събития в техния живот. За съжаление аз все още не съм готова за подобна стъпка, затова моля всички които ще погледнат темата с лошо око за разбиране.

Преди 8 дена с приятеля ми имахме гаф с презерватива (беше се разцепил целия) и той свърши в мен. Беше един ден след края на цикъла ми, но въпреки това изтичах до аптеката и няколко часа по-късно вече бях пила Ескапел.Получих въпросното кървене, за което се говори в листовката и въпреки все още съм ужасно притеснена.
През последните 8 дена съм изчела много статии и форуми и вече вдигат температура само като си помисля какво може да е станало.

Тъй като още ми е рано за домашен тест, а аз не мога просто да стоя безучастно, реших да пробвам каквото и да било само и само да се успокоя малко. След всичко прочетено разбрах че базалната температура (по-точно високата) може да бъде показател за бременност. За жалост аз никога досега не съм я мерила. Все пак вчера и днеска сутрин преди да стана от леглото реших да видя какво ще покаже термометъра. Двата последователни дена показателите бяха 36.3 и 36.4 (мерена вагинално). Незнам колко показателно може да е това, имайки предвид че не съм я мерила досега .... но мислите ли че при тези стойности 8 дена след инцидента, може да има натъпила бременност?!
Re: Нежелана Бременност ?
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2011, 13:12:50 pm »
на мен ми се струва ниска тази Т,но бих те посъветвала ако имаш възможност иди и си направи кръвен тест за бременност,така поне ще се успокоиш или ще се разтревожиш...
Николай е на 2г.4м.5д.
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2011, 13:13:05 pm »
Leonka, не изпадай в излишна паника. Идея нямам кога точно трябва да направиш тест след приема на този ескапел, но при тези стойности на базалната температура вероятността да има бременност е малка (висока температура се има предвид при стойности около и над 37 градуса), продължи да я следиш и си направи един кръвен тест за бременност след 10-тина дни.
Късмет!
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #3 -: Октомври 05, 2011, 13:37:02 pm »
Знам ,че няма невъзможни неща, но репродукцията на човек е толкова сложен процес ,че не ми се вярва след 1 полов акт, в началото на цикъла и след прием на Ескапел, да си бременна. Не се паникьосвай,просто изчакай една седмица и ако все пак е станало някакво чудо си направи тест.
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2011, 13:47:26 pm »
Ами и аз се надявам всичко да е наред ...
Много съм притеснена, защото последните няколко дена не се чувствам много добре и понякога ми става леко лошо от храната.
Миналата седмица, точно след "инцидента" изкарах един лек грип и сега не мога да преценя дали това са симптоми от него, от хормоните в лекарството или от евентуална бременност :( .

Иначе след 4 дена вече ще мога да си направя тест ...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Октомври 05, 2011, 13:48:37 pm »
не си бременна, успокой се.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!