0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

tanita_3

физиотерапия-кога?
« -: Май 28, 2006, 10:08:44 am »
здравейте,искам да попитам кога се запо4ва физиотерапия и само по предписание на лекар ли трябва да се прави?Моята лапароскопия беше преди 11 дни за хидросалпигс на едната траба която е по4истена пропуснала контрастта и ве4е вси4ко е наред.Какво ще ме посаветвате?
*
физиотерапия-кога?
« Отговор #1 -: Май 28, 2006, 11:26:07 am »
физиатерапията се започва като ти дойде и свърши мензиса в първите чисти дни

*
физиотерапия-кога?
« Отговор #2 -: Май 28, 2006, 11:58:55 am »
Здравейте,
имам въпрос по темата - при какви диагноzи помага фиzиотерапията?
Благодаря.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
физиотерапия-кога?
« Отговор #3 -: Май 28, 2006, 13:09:20 pm »
Възпаления, салпингит, андексит, ендометрит, леки сраствания.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
физиотерапия-кога?
« Отговор #4 -: Май 28, 2006, 13:37:01 pm »
Цитат на: lady_11

Лади наистина ли помага при сраствания????Ако можеш да ми кажеш нещо повече  ще съм ти много благодарна! :lol:
*

lady_11

• 3217
физиотерапия-кога?
« Отговор #5 -: Май 28, 2006, 20:09:49 pm »
При леки сраствания. Има процедури /поне така казват физиотерапевтите/, които спират задълбочаването на проблема. На мен така ми обясниха като правих физиотерапията. Апропо - правих я за възпаление и пак съм с такова. Единствения резултат беше , че цикъла ми закъсня и дойде по много странен начин...
*
Re: физиотерапия-кога?
« Отговор #6 -: Май 29, 2006, 13:07:47 pm »
Цитат на: tanita_3
здравейте,искам да попитам кога се запо4ва физиотерапия и само по предписание на лекар ли трябва да се прави?Моята лапароскопия беше преди 11 дни за хидросалпигс на едната траба която е по4истена пропуснала контрастта и ве4е вси4ко е наред.Какво ще ме посаветвате?

Имам приятелка която й правиха скоро лапароскопия и лекаря й е дал предписание да прави 3 курса физотерапия. С прилагане на ампули алое или Фибс.

Това значи, както са казали другите момичета:
От началото на първите чисти дни - 10 дена.
После почивка. После след новия цикъл пак така. И така 3те курса.

Може да се вкючат и калните бани.

Дори да си нямала сраствания, от самата операция, колкото й да е лека... все пак е намеса в тялото... и винаги има вероятност да се образуват сраствания.
Хубаво ще е да направиш физотерапия и/или кални бани.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
физиотерапия-кога?
« Отговор #7 -: Май 29, 2006, 13:17:31 pm »
Цитат на: adi

Лади наистина ли помага при сраствания????Ако можеш да ми кажеш нещо повече  ще съм ти много благодарна! :lol:

Да, помага... при леки сраствания.
Физиотерапия и/или кални бани.
Повишава се циркулацията на кръв в областта на малкия таз.
Ако физотерапията се прави с ампули алое или Фибс, те също подсилват ефекта.
Хубавото в случая е че ... ампулите не се бият като инжекция... а се слагат в областта на яйчниците и ти слагат едни пластини на корема, които са включени в един апарат на ток. Не помня точното име на тази процедура.... електрофореза ли беше... йонофореза ли беше.... ама нещо такова. Не боли...просто си лежиш 20тина минути, мислиш си за разни хубави неща.. докато са ти налепили жиците... :wink:
Ади, аз се организирам да ходя на Кюстендил (ако не ми мине котка път)... така че ако искаш - включи се към нашата групичка. :)

*

lady_11

• 3217
физиотерапия-кога?
« Отговор #8 -: Май 29, 2006, 14:11:06 pm »
Цитат
Не боли...просто си лежиш 20тина минути, мислиш си за разни хубави неща.. докато са ти налепили жиците...

Даже е приятно - все едно мравки ти се разхождат по шкембето. :)
*

adi

• 7710
физиотерапия-кога?
« Отговор #9 -: Май 29, 2006, 16:01:47 pm »
Цитат на: Rommi

Да, помага... при леки сраствания.
Физиотерапия и/или кални бани.
Повишава се циркулацията на кръв в областта на малкия таз.
Ако физотерапията се прави с ампули алое или Фибс, те също подсилват ефекта.
Хубавото в случая е че ... ампулите не се бият като инжекция... а се слагат в областта на яйчниците и ти слагат едни пластини на корема, които са включени в един апарат на ток. Не помня точното име на тази процедура.... електрофореза ли беше... йонофореза ли беше.... ама нещо такова. Не боли...просто си лежиш 20тина минути, мислиш си за разни хубави неща.. докато са ти налепили жиците... :wink:
Ади, аз се организирам да ходя на Кюстендил (ако не ми мине котка път)... така че ако искаш - включи се към нашата групичка. :)

Мила Ромми много ти благодаря за отговора и още повече за поканата!!!!Всички сте толкова мили ,нямам думи.
С радост бих дошла на Кюстендил  но няма да мога поради куп причини!Да неговорим че вобще няма да ме пуснат от работа!!Вобще на последък много неща ми се събраха но няма да ви натоварвам с мои проблеми та вие си имате достатъчно!Иначе радвам се за теб и дано да си прекараш хубаво и после непременно пиши кое как е било...................!!!!!Кога точно мислите да ходите??Колко време трае целия курс на терапия?(По принцип моята дясна тръба еидеална но лявата е проходима само до някаде в сраствания е)та за това се интересувам........................................................
Успех мила Ромми и пиши! :bighug:  :balk_5:
*

adi

• 7710
физиотерапия-кога?
« Отговор #10 -: Май 29, 2006, 16:07:27 pm »
Лади мила даже си мисля че това май ще действа и като антицелуидна програма!!!!Хе хе хе
Ще станем фиданки! :lol:  :lol:
*
физиотерапия-кога?
« Отговор #11 -: Май 29, 2006, 17:11:57 pm »

Кога точно мислите да ходите??Колко време трае целия курс на терапия?(По принцип моята дясна тръба еидеална но лявата е проходима само до някаде в сраствания е)та за това се интересувам........................................................

Смятаме от 19 юни, ако успея да се справя с цялата бюрокрация - ДжПита, НОИ и т.н.

Ади, ако не можеш да отидеш на кални бани на Кюстендил (или Поморие), можеш да си направиш само физотерапията в града в който живееш.... или някой по-близък където има.
В София например също има няколко места където се прави само физотерапия (разни електро процедури)... и аз даже бях решила тук в София да си я правя.... ама после се навих пак да ходя в калчицата. :wink:
Между другото ходила съм лятото на 2004 г. и си изкарах много добре.
Сега реших да отида пак, защото се опасявам от сраствания (може би малки) в следствие на 2та кюртажа.

Процедурите е хубаво да се правят поне 10 последователни дни. Някои казват че още по-добре било 20 дена...ама кой ще ме пусне за толкова време.
Ние ще ходим за 2 седмици, което е 10-12 процудури, защото работят и в събота.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
физиотерапия-кога?
« Отговор #12 -: Май 29, 2006, 17:38:17 pm »
Rommi, дано си проверила за свободни места, защото по моя информация, като търсих за свекървата, още в началото на април бяха свършили местата за юни...
Дано не съм права и да успееш да съчетаеш почивката с лечението и спирането на цигарите :balk_21:

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

adi

• 7710
физиотерапия-кога?
« Отговор #13 -: Май 29, 2006, 18:26:07 pm »
Роми да ти кажа не се сетих че и тука мога да си направя физиотерапия!В сряда ако е дал господ правя инсе и после ще видя какво последва!За физиотерапия с направление ли ще отиваш?????
Ако е така -какви са иззискванията? :lol:
физиотерапия-кога?
« Отговор #14 -: Май 29, 2006, 18:36:53 pm »
Здравейте и от мен!Преди 31 дни преживях спонтанен аборт в 8 г.с. и моята гинеголожка ми препоръча физиотерапия.Смятам да направя и кални бани,но все още очаквам първия цикъл.Според вас необходимо ли е такава терапия и с каква продължителност да бъде при положение,че в "досието" ми има само 1 аборт?Благодаря ви!
*

lady_11

• 3217
физиотерапия-кога?
« Отговор #15 -: Май 30, 2006, 09:59:28 am »
Я първо да изясним от какво е причинен аборта
Ако се касае за някакво възпаление - да , би могло да има ефект, но спомагателен...
Иначе, щом си забременяла явно нямаш сраствания, нямаш ендометриоза, и други такива  - тогава за какво да се прави?
физиотерапия-кога?
« Отговор #16 -: Май 30, 2006, 13:58:27 pm »
Я първо да изясним от какво е причинен аборта
Ако се касае за някакво възпаление - да , би могло да има ефект, но спомагателен...
Иначе, щом си забременяла явно нямаш сраствания, нямаш ендометриоза, и други такива  - тогава за какво да се прави?

Няма лекар, който ясно да се обоснове за причините, довели до аборт. Казаха ми, че е  мисед, но въпреки че беше загинал ембриона, бремеността отговаряше на големината на плодния сак /8г.с/Имам изместена матка вдясно, която е почти доближена до яйчника и затова всеки месец още преди забременяването имам силни болки вдясно,около датата на овулация.Казаха, че е хронично възпаление, много старо. Незнам дори с какво изследване да разбера дали функционира този яйчник,дали тръбата е добре и т.н. Един лекар ми каза, че всеки негов колега ще ме изгони ако искам лапароскопия.
Вярвам, че с физиотерапията ще се оправи това възпаление и няма да е пречка за следващото ми забременяване.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
физиотерапия-кога?
« Отговор #17 -: Май 30, 2006, 16:51:24 pm »
Томина,

моята матка също е леко придърпана/изместена вдясно, не се знае от какво е, но следващия месец ще правя лапароскопия, надявам се, тя да изясни въпроса, тъй като цветната снимка не показа нищо притеснително - дясната ми тръба си пропуска добре, както и лявата. Имам овулация с десния яйчник, доказана и с фоликуметрия и нямам болки по време на овулация (само леко придърпване, но това е и при ову с левия ми яйчник), нито преди М., без значение с кой яйчник овулирам. Така че едва ли изместената ти вдясно матка е причина за тези болки при теб.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6