0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kriskris

Живея на около 100 км от Пловдив. Трябва да правя инсеминация, но клиниките в Пловдив не предлагат престой по време на процедурата. Включва се и само един ехограф, което ни   обърка още повече.
Дали и в София се работи по същия начин?
*
zashto? /инсеминация и престой в клиниката/
« Отговор #1 -: Май 23, 2006, 09:00:31 am »
Абе мила аз ин витро правех във Варна , а съм от Бургас и всяка сутрин пътувах и се връщах , осигуряват ти само 1 ден престой и то в деня на пункцията , варянта да не пътуваш е да си  на хотел или ако имаш роднини при тях да останеш.
Успех.
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #2 -: Май 23, 2006, 09:08:28 am »

По същия начин стана и с мен,и аз съм от Бургас,но ходих до София за всяко изследване и за самото ИКСИ.Незнам дали някъде осигуряват престой,май май....няма такава клиника.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Май 23, 2006, 09:19:12 am »
След инсеминация не ти трябват повече от 20 минути лежане. След това даже е препоръчително да живееш нормално.
Хотели колкото искаш.
И в София е така.
Обаче клиниката на Щерев само предлага стаи, но пък за инсеминация никой не наема.
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #4 -: Май 23, 2006, 09:32:45 am »
Крис, никой не може да ти отговори "защо?" Защото живеем в такава държава.Всичко е с краката надолу.
Ето ти защо:http://mail09.abv.bg/app/servlet/288,31,Slide 31
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #5 -: Май 23, 2006, 09:38:18 am »
е аз пък не знам къде предлагат болничен престой след инсе. дори бях чела че няма нужда от това 15-30 мин лежане след процедурата но нашите лекари го практикуват като презастраховка. нали повечето цивилизовани процедури се правят в частни клиники. та те ли нямат стимул да си вдигнат цената и за болничен престой. не може за всичко да се обвинява държавата. най-малкото заради това че държавата в случая има много малко общо (да не кажа нищо общо) с частния сектор
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #6 -: Май 23, 2006, 09:46:47 am »
За престоя не се притеснявай, след инсеминация се лежи 30 минути (предполагам няма да те пратят да си ходиш на секундата). По-чудно ми е, че предлагали само един ехограф? Как ще преценят кога да е инсеминацията :roll:
100 км не са много, не се притеснявай, можеш да си пътуваш за всеки преглед според мен, а в деня на инсеминацията няма никакви проблеми. Аз си шофирам след инсеминацията сама.
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Май 23, 2006, 09:47:54 am »
Надявам се да те инсеминират  вътрематочно на добро и сериозно място, след обработка на материала, а не на кушетка.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #8 -: Май 23, 2006, 10:11:19 am »
както вече са ти казали, след инсеминация ставаш и си отиваш - не е нужно да се лежи в болница.
специално в Торакс-Пловдив, доколкото знам можеш да преспиш в болнична стая на цената на хотелска, ако държиш изрично да останеш. но по медицински показания не се полага престой след инсеминация, затова не е включен в цената.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

kriskris

« Отговор #9 -: Май 23, 2006, 12:36:59 pm »
Благодаря ви за споделените мнения.
Вдъхнахте ми малко надежда. А частните клиники дават ли болнични?
*
« Отговор #10 -: Май 23, 2006, 13:07:17 pm »
Цитат на: kriskris
Благодаря ви за споделените мнения.
Вдъхнахте ми малко надежда. А частните клиники дават ли болнични?

Повечето не дават - поне в Пловдив.
Помоли ГП-то - невярвам ад ти откаже..
Успех!!!
« Отговор #11 -: Май 23, 2006, 13:56:18 pm »
Ми то и болничен не ти трябва, евентуално само за деня на инсеминацията.
Благодаря ти, Бени!

*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #12 -: Май 23, 2006, 14:01:46 pm »

И за първото ИКСИ и за трансфера на замразените ембриони са ми давали болнични.Мисля,че бяха за по 20 дни,до датата на теста.Но естествено аз си ги поисках,никой не ми ги предложи.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #13 -: Май 23, 2006, 16:34:59 pm »
Всяка болница може да ти издаде болничен.
За престоя вече са ти отговорили, че не е необходим.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #14 -: Май 23, 2006, 21:23:46 pm »
Мила КРИС няма нужда да оставаш в клиника след инсе.Аз лично пътувам 240км към София и 240 обратно в деня на инсе!(за всяко Узи или преглед пак толкова)Инсеминация ......................................
е съвсем лека процедура трае малко,не е болезнено само слет нея лежиш 30 мин. и после спокойно можеш да патуваш!
Успех в начинания! :lol: