0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте на всички!
Изчетох почти всичко което е писано във форума,но ме можах да намеря отговр на този въпрос.Питах на много места,различни доктори и всички ми отговариха различно.За това реших да се допитам и до вас.Щв ви бъда много благодарна ако споделите. :)
*
Здравей Yordanova_84,
Моят хирург след първата операция (извънматочна бременност) ми каза, че не е необходимо да се пазим. Аз обаче имах гъбички от силният антибиотик, който ми вливаха в болницата и се наложи да се лекувам та така отложихме с около месец мисля. На моя позната лекарят им беше казал да изчакат 6 месеца. Все пак,според мен дори и да няма ограничения от лекаря, има един период от време в който жената се възстановява психически и  според мен това е индивидуално. Всеки се възстановява различно от психологическата травма. За съжаление при нас и вторият път се получи извънматочна бременност (след 5 месеца), но моята позната успя да забременее нормално.
Желая ти успех! :D
Зависи как са прекъснали бременността. Ако е с медикаменти, мисля че беше година и повече, ако е коремна операция е няколко месеца. При мен беше чрез лапароскопия, доктора тогава ми каза месец да се пазим. Ние опитахме чак след 4 и резултата е в лентичката ми. Успех!

П.С: А установи ли се евентуална причина за извънматочната бременност? Как е минала операцията, имаш ли епикриза-там пише какви са находките?
Направи си всички изследвания свързани с полово предавани болести- хламидия, микоплазма, уреплазма т.н. В библиотеката в сайта може да намериш повече инфо.

Виж това:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=755&Itemid=20
и това:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=793&Itemid=42
« Последна редакция: Октомври 29, 2010, 22:58:22 pm от джиджи »


Много ви благодаря за отговорите.Питам понеже един от докторите каза да се пазим 3 месеца,за да закрепнела маточната стена.Втората докторка каза,че можем да започнем ведна-понеже не са правил операция,а третото мнение беше да изчакаме една менструация ,за да се оправели хормоните в тялото ми.За щастие не се стигна до операция.След 12 дни закъснение прокървих и казаха,че тялото само се е изчистило.За сега не съм си правила изследвания,трябвало да ми се случи 2 пъти за да започнм с тях.
За изследванията не съм напълно съгласна. Те се правят преди да започнеш опити да забременееш, за това се казват ПРЕНАТАЛНИ. А ако се открие нещо което би навредило на една нормална иначе бременност? И без това ще чакаш следващ цикъл, нищо не ти пречи да си ги пуснеш, даже и за твое успокоение ;) Дано всичко е наред и имаш моя късмет :)


Във понеделник съм на доктор за да потвърди,че няма усложнения.Мисля да я помоля да ми пусне и едно изследване за хламидии (за всеки случай).Икам да запитам също така имали ли сте промени в цикъла след този вид бременност?Колко време мина докато се нормализира?Благодаря предварително :)
Надявах се повече момичета да споделят,но въпросът ми явно не представлява интерес.Ако сте писали по темата някъде във форума ще бъда блгодарна ако ме насочите.
При мен, веднага след лапароскопията ми започна кървене, което си беше като цикъл. След това съм нямала проблеми с цикъла.


*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Аз започнах опити два месеца след лапароскопията при първата извънматочна, при втората ми биха метотрексат и не съм пробвала да забременявам повече по нормален път. Метотрексатът по принцип беше само една инжекция и пазенето след него е минимум три месеца.


*
Здравей,при мен извънматочната бременност ми отстраниха тръбата с лапароскопия,бях забравила да питам дали трябва да се пазя и след един цикъл забременях естественно/след 3 опита икси/Просто не мислех,че с една тръба може да стане,след като с две не ставаше 6 год.

Дано всичко се нареди и скоро гушнеш своята рожба!

topsi много се радвам ,че при теб са се развили събитията по този начин  :bighug:.Дано и при нас да стане така  :)