Мармотче, съжалявам за ужаса, който сте преживели, представям си милия ви татко какво му е било, докато извади децат и се убеди, че са добре
дано никога повече нямате подобни инциденти!
Хайде и аз да се изкажа за нощните будения
Жасмин, брат ти много ми напомня жената на брата на мъж ми - и те са с две деца. Една голяма лекция ми изнесе как ние сме виновни, че не ни спят децата нощем, а тя нейните ги е научила. Децата са много различни, едни имат здрав сън, други не, едни хапват с охота, други - едвам ги нахранваш и т.н. Ами нейните деца съм била навремето свидетел как в шумно заведение заспиват непробудно и нищо не може да ги събуди. Моите едно одеалце да им метна и са събудени. Едва ли тя ги е научила има някакв азаслуга за здравия им сън, ама така си мисли.
Още примери ще ти дам с две приятелки. Едната много организиран човек, с първото дете само ми разправяше как не може тя да зависи от детето,а то от нея трябва, и наистина детето спеше и се хранеше като по часовник. Сега второто й дете обаче не го интересува колко е часът, нощем ли е, ден ли е - звъни и ме пита къде бъркала, че сега така станало. Еми никъде не бърка, просто децата й са различни! То, ако беше до научаване и приучаване - както е "научила" първото, щеше да научи сега й второто, нали? Колкото до другата ми приятелка - първото й дете, при все че беше изключително кърмено, много рано само отказа нощното хранене. Второто й дете, което беше на АМ, сега е над година, но още пие мляко нощем. Ще ти предам думите й - "преди, като ми кажеше някой, че нямало как да не даде през нощта мляко, защото детето му много плачело и аз казвам - е колко пък чак толкова може да плаче? Е, сега видях колко може."
Моят опит - дъщеря ми започна да заспива в нормално (що годе) време, с нормално заспиване, с нормален сън на три години. През цялото това време аз правих какви ли не опити да я "науча", безуспешни разбира се, в един момент детето само започна да спи. Второто ми дете е два пъти по-голямо от твоето, но както описваш как стоят нещата със спането - е, ние се будим много по-често от вас
И аз нормален сън не знам какво е от почти 4 години, но това е положението, все ще дойде момент, когато и ние ще поспим! Какво научаване, какви 5лв - еми нека, който много разбира, да дойде да ми научи бебето, да видя какви резултати ще постигне!
А, и още - както казах, дъщеря ми започна да спи нормално на 3г, през този период на нощно будене тя е боледувала сериозно само два пъти и е била едно много здраво, весело, пълно с енергия дете - така че теорията на брат ти куца, спри да слушаш околните.